ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το νέο «αστέρι» της Γιουνάιτεντ με τις ευχές του Ράσφορντ (vid)

Ο Σόλα Σόρταϊρ έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις στα 17 του χρόνια, με τον Ράσφορντ να τον υμνεί.

Το νέο «αστέρι» της Γιουνάιτεντ με τις ευχές του Ράσφορντ (vid)

Μια από τις πιο αξιόλογες ακαδημίες παγκοσμίως είναι αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπέμπηδες» επενδύουν πολλά στα νεαρά ταλέντα τους όπως έχουν δείξει πολλάκις. Με τελευταία περίπτωση ως τώρα αυτή του Σόλα Σόρταϊρ. Ο 17χρονος παίκτης έκανε ντεμπούτο χθες με την πρώτη ομάδα, στη νίκη επί της Νιουκάστλ.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο μικρός να έρθει αντιμέτωπος με την ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2004 ήρθε στον κόσμο ο Άγγλος. Με καταγωγή από τη Νιγηρία, ο Σόρταϊρ φαίνεται πως θα αποτελέσει το νέο μεγάλο αστέρι των «κόκκινων διαβόλων».

Τον περασμένο Ιούλιο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ. Ανήκει στο δυναμικό των ακαδημιών από την ηλικία των 10 ετών. Μέχρι πρότινος είχε συμμετοχές μονάχα με την U23. Έχει μετρήσει 16 συμμετοχές σε Πρέμιερ Λιγκ 2 και EFL Trophy. Σε αυτές ο νεαρός αριστερός εξτρέμ έχει βρει δίχτυα έξι φορές.

Στην ανδρική ομάδα έπαιξε μόλις τρία λεπτά, όντας εμφανώς τρακαρισμένος. Είναι λογικό για έναν παίκτη στην ηλικία του να ντεμπουτάρει με τη φανέλα μιας εκ των κορυφαίων ομάδων της ιστορίας. Γιουνάιτεντ

Ήρθε για να μείνει στη Γιουνάιτεντ

Ανά διαστήματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ψαρεύει» νέα ταλέντα και τα προωθεί. Η επιτομή αυτής της κατάστασης έχει να κάνει με τον Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος επιθετικός πριν πέντε χρόνια έκανε ντεμπούτο με την κόκκινη φανέλα. Και τώρα είναι από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του κλαμπ.

Ο ίδιος θέλησε να μιλήσει για τον νεαρό συμπαίκτη του. Έπλεξε το εγκώμιο του Σόρταϊρ παρομοιάζοντάς τον με τον εαυτό του. Από τα δυο γκολ με τη Μίντιλαντ για το Γιουρόπα Λιγκ, στο τώρα που φοράει το Νο.10 όντας βασικός. Για την ιστορία, η ομορφιά της υπόθεσης είναι ότι ο Ράσφορντ χθες παραχώρησε τη θέση του στον 17χρονο ακραίο μέσο…

«Είναι ωραίο γιατί έκανε ντεμπούτο σε μικρότερη ηλικία από ότι είχα κάνει εγώ. Όταν νεαροί παίκτες ντεμπουτάρουν είναι ξεχωριστό και θέλουμε να τους βλέπουμε στο χορτάρι συνεχώς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με καλή τεχνική κατάρτιση και ποιότητα. Όταν πάρει χρόνο συμμετοχής, θα τον δείτε πιο χαλαρό για να καταλάβετε τι μπορεί να κάνει.

Στην Ακαδημία κάνουν εξαιρετική δουλειά. Είναι κάτι που πάντα αναγνώριζα. Εγώ προσωπικά ήθελα να μεταπηδήσω στην πρώτη ομάδα και να βαδίσω στα χνάρια πολλών επιθετικών που έγραψαν ιστορία στην ομάδα. Όλο αυτό είναι ένας κύκλος που συνεχώς βγαίνουν νέοι ποδοσφαιριστές.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράσφορντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ