ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Primera División

Είχε Μέσι(α) και γλίτωσε την τραγωδία! (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ξανά ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα και την οδήγησε στη νίκη κόντρα στην Έλτσε (3-0), παρά τα... ζόρια του πρώτου μέρους.

Είχε Μέσι(α) και γλίτωσε την τραγωδία! (vid)

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε… σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στην Έλτσε αλλά είχε Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με δυο γκολ οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» σε μια φαινομενικά εύκολη νίκη (3-0), επαναφέροντας τους στα τρίποντα μετά την ισοπαλία με την Κάντιθ. Τρομερές ασίστ από Μπρέιθγουεϊτ και Ντε Γιονγκ στα τέρματα του Αργεντινού, ο Άλμπα το άλλο γκολ των Καταλανών.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το σχεδόν απόλυτο… τίποτα στο πρώτο μέρος

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς κι απείλησε μόλις στο 2′. Ο Τρινκάο βρήκε χώρο από πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπαδία έδιωξε το σουτ του. Η Έλτσε «απάντησε» στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα. Ο Ρίγκονι βρήκε με γύρισμα τον Μπογέ που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους στο ξεκίνημα του ματς και έψαχναν χώρους στην κόντρα. Από την πλευρά τους οι «μπλαουγκράνα» κυκλοφορούσαν την μπάλα χωρίς πίεση, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί στην εστία του Μπαδία.

Όλα αυτά μέχρι το 19′, όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Τρινκάο «χόρεψε» δύο αμυντικούς και βρέθηκε απέναντι στον Μπαδία, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας τον νίκησε στο τετ – α – τετ. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το παιχνίδι «έσβησε» τελείως. Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε μπλοκαρισμένη και χωρίς ιδέες. Από την άλλη η Έλτσε πήγαινε το ματς ακριβώς εκεί που ήθελε. Σε αργό ρυθμό και με την ίδια να κλείνει κάθε χώρο προς την περιοχή της. Έτσι κύλησε το υπόλοιπο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ. Μπαρτσελόνα

«Ξεμπούκωσε» με Μέσι στο δεύτερο η Μπαρτσελόνα

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντελώς αντίθετα με το πρώτο. Κι αυτό γιατί μόλις στο 47′ η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ. Ο Μέσι πέρασε δύο αντιπάλους κι άφησε στον Μπρέιθγουεϊτ που τον ξαναβρήκε με υπέροχο τακουνάκι κι ο Αργεντινός με πλασέ έκανε το 1-0! Το γκολ φαίνεται πως απελευθέρωσε αρκετά την Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν ηρέμησαν αρκετά και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα.

Βρίσκαν αρκετούς χώρους, αλλά τα χαλούσαν συνήθως στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη η Έλτσε προσπαθούσε να πιέσει πιο ψηλά, αλλά με προσοχή γιατί δεν ήθελε να αφήσει τρομερά κενά στην άμυνα της. Ωστόσο, στο 68′ η Μπαρτσελόνα βρήκε κι άλλο γκολ και πάλι με τον Μέσι. Ο Ντε Γιονγκ έκανε απίθανη ατομική προσπάθεια, ξεκινώντας από το κέντρο και περνώντας όποιον βρήκε και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Αργεντινό, που έκανε το 2-0! 

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα οι «μπλαουγκράνα» κλείδωσαν τη νίκη. Ο Μέσι βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Μπρέιθγουεϊτ κι εκείνος με κεφαλιά τον Άλμπα που με γυριστό έκανε το 3-0! Πλέον οι Καταλανοί έκαναν ό,τι ήθελαν και πήγαν να βάλουν κι άλλο γκολ στο 82′. Ο Μέσι βρήκε τον Γκριεζμάν μέσα στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε άουτ. Τα εναπομείναντα λεπτά του ματς κύλησαν χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Μπαρτσελόνα να φτάνει στη νίκη.

Με το τρίποντο αυτό οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν τους 50 βαθμούς σε 24 αγωνιστικές, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση και όντας στο -5 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, αλλά με ματς περισσότερο. Από την άλλη η Έλτσε έμεινε στους 21 βαθμούς μετά από 23 ματς και την 19η θέση, παλεύοντας για τη σωτηρία της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκερν, Μινγκέθα, Πικέ (77′ Λενγκλέ), Ουμτιτί, Άλμπα (77′ Ντεστ), Ντε Γιόνγκ, Πέδρι, Πιάνιτς (46′ Ντεμπελέ), Τρινκάο (67′ Μπουσκέτς), Μέσι, Μπρέιθεγουεϊτ (77′ Γκριεζμάν).

Έλτσε (Φραν Εσκριμπά): Μπαδία, Σάντες, Βερδού, Μπαραγκάν, Θιφουέντες (60′ Φιδέλ), Μοχίκα, Γκούτι, Μφουλού (81′ Λουισμί), Μίλα (72′ Νίνο), Ριγκόνι (60′ Μορέντε), Μπογέ (72′ Καρίγιο).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ