ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ο Τούχελ δίνει στην Τσέλσι αυτό που της έλειπε περισσότερο!

Το ξεκίνημα του Τόμας Τούχελ μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί επιτυχημένο. Ο Γερμανός δείχνει να έχει καταλάβει ακριβώς τις ανάγκες της νέας του ομάδας.

Ο Τούχελ δίνει στην Τσέλσι αυτό που της έλειπε περισσότερο!

Ο Τόμας Τούχελ ήρθε στην Τσέλσι πριν από ένα μήνα με έναν αποκλειστικό στόχο. Να την μάθει να κερδίζει. Η απόλυση του Φρανκ Λάμπαρντ χαρακτηρίστηκε άδικη από πολλούς όμως είναι γεγονός ότι ο Γερμανός είναι ένας σαφώς πιο έτοιμος προπονητής. Η Τσέλσι του τελευταίου μήνα δεν εντυπωσιάζει κανέναν με την απόδοσή της. Μαθαίνει όμως να είναι κυνική ή πιο απλά να… κερδίζει. Και ακριβώς αυτή ήταν η μεγαλύτερη της ανάγκη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν υπήρχαν περιθώρια για πίστωση χρόνου

Η Τσέλσι είναι μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί. Ποτέ δεν το αρνήθηκε, ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τίποτα λιγότερο. Το πρότζεκτ που ξεκίνησε με τον Λάμπαρντ ήταν ένα πρότζεκτ έκτακτης ανάγκης. Το μπαν των μεταγραφών δεν της επέτρεπε να δαπανήσει χρήματα για να ενισχυθεί και η ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες ήταν μονόδρομος. Ο Λάμπαρντ ήταν πράγματι ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά.

Μια εμβληματική μορφή που οι πιτσιρικάδες του συλλόγου έβλεπαν σαν είδωλο. Η σεζόν εξελίχθηκε καλύτερα απ’ ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι «Μπλε». Η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ συνιστούσε υπέρβαση και ο Λάμπαρντ κέρδισε με το σπαθί του την ευκαιρία να δουλέψει σε μια… κανονική Τσέλσι. Το καλοκαίρι ο Αμπράμοβιτς ξόδεψε ένα καράβι λεφτά προκείμενου η ομάδα να επιστρέψει στα γνωστά στάνταρ πρωταθλητισμού. Και όπως φάνηκε ο «Φράνκι» δεν ήταν έτοιμος για αυτό. Μπορεί η διοίκηση να μην απαιτούσε το πρωτάθλημα, όμως η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μονόδρομος. Λογικό. Τούχελ Τσέλσι

Μετά από μια τέτοια επένδυση τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν απαραίτητα. Όταν η τετράδα άρχισε να απομακρύνεται επικίνδυνα ο Λάμπαρντ απολύθηκε. Η Τσέλσι δεν είχε χρόνο να του δώσει. Ο Τούχελ ήρθε να σώσει μια χρόνια που ξεκίνησε με τεράστιες προσδοκίες αλλά δεν εξελίχθηκε ανάλογα. Τι χρειαζόταν για να το πετύχει αυτό; Νίκες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και αυτό ακριβώς κάνει. Στα πρώτα του οχτώ παιχνίδια στον πάγκο της Τσέλσι ο Γερμανός έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες.

Τα αποτελέσματα αυτά μεταφράζονται σε επιστροφή σε τροχιά τετράδας και σε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι η Τσέλσι δεν εντυπωσιάζει αλλά τη δεδομένη στιγμή αυτό δεν απασχολεί κανέναν στο στρατόπεδο των «Μπλε». Αυτό που βλέπουμε είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα που αποφεύγει τα φθηνά λάθη και είναι διατεθειμένη να θυσιαστεί για να προχωρήσει. Είναι σίγουρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Ωστόσο σε αυτό τον ένα μήνα ο Τούχελ έχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος με αντίληψη και προσαρμοστικότητα στις συνθήκες. Στοιχεία πολύ σημαντικά για έναν προπονητή που θέλει να πετύχει.

Η ευκαιρία της ζωής του

Η αλήθεια είναι ότι ο Τούχελ έχει έναν λόγο παραπάνω για να πετύχει στην Τσέλσι. Ο Γερμανός τεχνικός έχει φτιάξει το όνομά του στο κορυφαίο επίπεδο, χωρίς όμως να έχει πραγματικά πετύχει κάπου. Από τη Ντόρτμουντ έφυγε χωρίς ποτέ να καταφέρει να κοιτάξει στα μάτια τη Μπάγερν Μονάχου. Στην Παρί η παρουσία στον τελικό του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ είναι σίγουρα σημαντική, ωστόσο από τη στιγμή που δεν κατέκτησε το τρόπαιο δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Και στις δύο προηγούμενες ομάδες του έπαιξε κατά καιρούς σύγχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Και στις δύο απολύθηκε.

Ούτε στο Ντόρτμουντ αλλά ούτε στο Παρίσι ο Τούχελ δεν είχε το χρόνο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε. Υπάρχει η αίσθηση ότι η απομάκρυνσή του ήρθε κάπως πρόωρα και δεν αφορούσε αμιγώς αγωνιστικούς παράγοντες. Στα 47 του πλέον έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις προκειμένου να μακροημερεύσει σε μια ομάδα με μεγάλους στόχους. Όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του από την Τσέλσι γράφαμε από εδώ ότι οι δύο πλευρές ταιριάζουν. Έχουν και οι δύο τόσο τις φιλοδοξίες όσο και τα εφόδια να φτάσουν ψηλά. Τούχελ Ζιρού

Η Τσέλσι μπορεί να γίνει για τον Τούχελ η ομάδα που θα τον περάσει στο επόμενο επίπεδο. Εκεί που από εξαιρετικός προπονητής θα μπει στην ελίτ του επαγγέλματος. Είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να πετύχει σε αυτή τη δουλειά. Στο ξεκίνημά του δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος.  Μέσα σε μόλις ένα μήνα κατάφερε να μετατρέψει την απογοήτευση σε ενθουσιασμό. Έδωσε ξανά νόημα στη χρονιά των «Μπλε» βγάζοντας από τον πάγο, παίκτες που θεωρούνταν τελειωμένοι.

Προσάρμοσε το σύστημα στο υλικό του και εμφάνισε μια Τσέλσι δυναμική και δυσκατάβλητη. Η νίκη απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο ματς των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το καλύτερο παράδειγμα. Η Τσέλσι του Τούχελ δεν «ψάρωσε» από το πούλμαν που έστησε ο Σιμεόνε μπροστά από την εστία του. Έκανε το παιχνίδι της με υπομονή και πνευματική διαύγεια και εξαφάνισε τους «Ροχιμπλάνκος» από το γήπεδο. Η γκολάρα του Ζιρού ήρθε να σφραγίσει μια νίκη χαρακτήρα για τους «Μπλε».

Τα δύσκολα τώρα έρχονται για τον Τούχελ

Η νίκη αυτή ήταν η κορύφωση μιας εξαιρετικής εκκίνησης του Τούχελ σε αυτή τη νέα πρόκληση της καριέρας του. Έκλεισε κυριολεκτικά και μεταφορικά το μήνα του μέλιτος του Γερμανού στον πάγκο της Τσέλσι. Από εδώ και πέρα τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι πιο ασφαλή. Έχουμε δει πολλές φορές η αλλαγή προπονητή να λειτουργεί ευεργετικά για μικρό χρονικό διάστημα. Ο αέρας αλλαγής, η δίψα για αποδείξεις και ο ενθουσιασμός οδηγεί πολλές φορές σε εμφανίσεις που δεν έχουν διάρκεια. Η Τσέλσι πέτυχε να ξαναβάλει τη σεζόν της στις ράγες αλλά τίποτα παραπάνω.

Η μάχη της τετράδας μαίνεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια γίνεται… σφαγή. Σημασία δεν έχει στο ποια θέση βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στιγμή, αλλά που θα βρίσκεται στο τέλος της χρονιάς. Αν το τρένο της τετράδας χαθεί, το θετικό κλίμα που υπάρχει γύρω από τον Τούχελ τώρα, θα εξαφανιστεί. Η αισιοδοξία θα δώσει τη θέση της στη γκρίνια και το περιβάλλον θα γίνει τοξικό. Για να έχει μια πραγματική ευκαιρία στην Τσέλσι, ο Τούχελ πρέπει φέτος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ακόμη όμως κι αν η είσοδος στην τετράδα τελικά έρθει, δεν θα αρκεί. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, η πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχει γίνει υποχρέωση, ενώ το Κύπελλο Αγγλίας αποτελεί ένα ρεαλιστικό στόχο για να έρθει μια κούπα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Τούχελ απέδειξε ότι μπορεί άμεσα να νοικοκυρέψει μια ομάδα. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί αυτό να το κάνει με διάρκεια.

Η αλήθεια είναι ότι η μέχρι στιγμής εμπειρία δεν είναι μαζί του ως προς αυτό. Στην Πρέμιερ Λιγκ όμως ο χρόνος κυλάει διαφορετικά. Το επόμενο ματς της Τσέλσι για το πρωτάθλημα είναι απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια ομάδα που είναι από πάνω της στη βαθμολογία και την ανταγωνίζεται για μια θέση στην τετράδα. Ο Τούχελ έχει μπροστά του το πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς εντός συνόρων. Αν το κερδίσει θα πατήσει ακόμα πιο γερά στα πόδια του, αν όμως το χάσει; Η πραγματική θητεία του Τόμας Τούχελ στην Τσέλσι τώρα αρχίζει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ