ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Χασάν και… κάτω η Αϊντχόφεν! (vid)

Ο Αχμέντ Χασάν με γκολ στο 88' υπέγραψε την... γλυκιά ήττα του Ολυμπιακού από την Αϊντχόφεν, στέλνοντας τους «ερυθρόλευκους» στους «16» του Europa League.

Χασάν και… κάτω η Αϊντχόφεν! (vid)

Με γκολ του… ήρωα Αχμέντ Χασάν στο 88′, ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια πρόκριση στους «16» του Europa League μέσα στην Ολλανδία, παρά την ήττα από την Αϊντχόφεν. Ο Αιγύπτιος φορ έσωσε τους «ερυθρολεύκους» στο τέλος, διατηρώντας το 4-2 του πρώτου αγώνα και τους έστειλε στην αυριανή (26/2) κλήρωση της επόμενης φάσης. Παραλίγο «δήμιος» ο Ζάχαβι, που σκόραρε δύο φορές για τους Ολλανδούς.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πετούσε «φωτιές» η Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 10′. Ο Μάλεν μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε στον Ζάχαβι, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μπρουμά σέντραρε και η μπάλα μετά από κόντρα έφτασε στον Ελ Αραμπί, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ωστόσο, οι Ολλανδοί πίεζαν συνεχώς και δικαιώθηκαν στο 23′. Ο Τόμας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ζάχαβι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0, με τον Σα να φέρνει ευθύνη!

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν και στο 31′ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπρούμα βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Πάνω, όμως, που ανέβηκε η ελληνική ομάδα, η Αϊντχόφεν βρήκε και δεύτερο γκολ στο 43′. Ο Ζαχάβι εκτέλεσε με υπέροχο τρόπο απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» κι έκανε το 2-0! Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Οι Ολλανδοί σε μόλις 45 λεπτά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 4-2 του πρώτου ματς.

Χασάν ο «λυτρωτής»

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και «άγγιξε» το γκολ στο 50′. Ο Μπρουμά έκανε υπέροχη προσπάθεια και σέντραρε για τον Καμαρά, πού από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μποσκάλι έβαλε την κόντρα στο σουτ του Λαλά. Στο 58′ η Αϊντχόφεν απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάλεν μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Σα έδιωξε σταθερά.

Οι Ολλανδοί είχαν ακόμα μια ευκαιρία από στημένη μπάλα οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Μαξ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Πάλι, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο 78′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε ξανά στο δοκάρι του Μβογκό. Δοκάρι είχε και η Αϊντχόφεν, με τον Μάλεν να συγκλίνει και να το σημαδεύει στο 87′.

Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την πίεση του. Ο Φορτούνης σέντραρε από τα αριστερά, ο Μβογκό έδιωξε την κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά ο Χασάν πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έκανε το 2-1! Το σκορ έμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια τεράστια πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αϊντχόφεν(Ρότζερ Σμιντ): Μβογκό, Μποσκάλι, Τέζε, Φίερχεφερ, Ντάμφρις, Ροζάριο, Γκέτσε, Τόμας, Μαξ, Μάλεν, Ζάχαβι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79′ Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης), Καμαρά, Μπρουμά (79′ Χασάν), Βαλμπουενά (46′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (90′ Παπασταθόπουλος).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ