ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξεκάθαρος ο Πογέτ: «Κανένα συμβόλαιο στο μυαλό μου, μόνο το Καζακστάν»
Ο Μπαπέ πρέπει να ξεχάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι υπάρχει λόγος!
Μόντριτς: «Δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Επίσημο: Με ελληνικό παρελθόν ο νέος τεχνικός της Λάτσιο του Μανδά (pic)
Μπάγερν: Οι 4+1 πιθανοί προορισμοί του φευγάτου Κίμιχ!
Κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα Αργεντινή και Ίντερ Μαϊάμι: Τραυματίας ο Μέσι!
Πρόεδρος Φενέρμπαχτσε: «Ας πέσουμε κατηγορία αν χρειαστεί»! (vid)
«Ο Κλοπ είναι ένας χαζός, άχαρος, πονεμένος loser»! (vid)
Η Λίβερπουλ βρήκε στην Ντόρτμουντ τον επιθετικό της νέας της εποχής!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» το διαμάντι της Γιουνάιτεντ… αλά Ρονάλντο!
Άρσεναλ: Σημαντική απουσία ενόψει του ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ αγνοεί τα χρήματα και δεν το… κουνάει από το Λονδίνο!
Μπρούνο Φερνάντες: «Αυτός ο κανόνας πρέπει να εξαφανιστεί»!
Λουίς Ενρίκε, 2024
Για αυτό αποβλήθηκε ο Τσάβι – «Δώσε του κόκκινη! Απέβαλλε τον εδώ και τώρα» (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Ο Τζέιντον Σάντσο απαντά σε όσους είπαν ότι «ξεφούσκωσε»!

Ο Τζέιντον Σάντσο άκουσε πολλά στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Τώρα ήρθε ο καιρός να ακούσουν εκείνον όσοι βιάστηκαν να τον αμφισβητήσουν.

Ο Τζέιντον Σάντσο απαντά σε όσους είπαν ότι «ξεφούσκωσε»!

Το σίριαλ της μεταγραφής του Σάντσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ίσως το μεγαλύτερο του καλοκαιριού. Οι δύο πλευρές επιθυμούσαν διακαώς τη συνεργασία όμως η Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε άλλα σχέδια. Τα 120 εκατομμύρια -ακατέβατα- που ζητούσε κρίθηκαν απαγορευτικά σε μια δύσκολη μεταγραφική περίοδο λόγω πανδημίας. Ο 20χρονος Άγγλος όπως ήταν λογικό ξενέρωσε με αυτή την εξέλιξη και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι του. Στην αρχή της σεζόν δεν ήταν ο εαυτός του. Μόνο που εκείνες οι μέρες μοιάζουν να βρίσκονται πλέον στο μακρινό παρελθόν.

Αντίδραση μεγάλου παίκτη

Είναι γεγονός ότι οι επικριτές του Σάντσο είχαν όντως πάτημα στην αρχή της σεζόν. Ο νεαρός σταρ της Ντόρτμουντ ξεκίνησε τη σεζόν μουδιασμένος. Ένα μούδιασμα απόλυτα δικαιολογημένο αν σκεφτεί κανείς ότι βρέθηκε μια ανάσα από τη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές ότι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν σε μικρές ηλικίες πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα πότε θα κάνουν το μεγάλο βήμα. Συχνά συναντάμε περιπτώσεις… βιαστικών. Παίκτες που παρασύρονται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και δεν σκέφτονται ότι μια τέτοια μετάβαση μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην καριέρα τους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις παικτών που για τον ένα ή τον άλλο λόγο αργούν να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Και σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύουν κίνδυνοι. Μετά από δύο σούπερ χρονιές στη Γερμανία ο Τζέιντον Σάντσο ήταν έτοιμος. Είχε αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο με συνέπεια και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν για εκείνον η επόμενη πίστα. Όταν η μεταγραφή τελικά χάλασε ήταν λογικό ο παίκτης να… μπερδευτεί. Έχασε το μομέντουμ και το κίνητρό του. Δεν ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει. Σάντσο

Προς τιμήν του δεν κατηγόρησε ούτε τη στιγμή την ομάδα του. Φέρθηκε απόλυτα επαγγελματικά. Μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τη Ντόρμουντ και δεν δημιούργησε κανένα θέμα. Ήθελε να προσφέρει, απλά δεν του έβγαινε. Όλα αυτά μέχρι να μπει το 2021. Γιατί από εκεί και έπειτα είναι ο Σάντσο που όλοι ξέρουμε. Ίσως και ακόμα καλύτερος.

Στα 13 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί από την αρχή του νέου έτους έχει 8 γκολ και 7 ασίστ. Ειδικά από τη στιγμή που μονιμοποιήθηκε στα αριστερά της επίθεσης ο Άγγλος εξτρέμ πετάει φωτιές. Με τον τρόπο αυτό δίνει την καλύτερη απάντηση σε όσους έτρεξαν να μιλήσουν για «ξεφούσκωμα». Γιατί άλλο πράγμα η κριτική και άλλο η ισοπέδωση. Με τούτα και με κείνα ο Σάντσο είναι έτοιμος για την κορυφαία σεζόν στη μέχρι τώρα σύντομη καριέρα του. Κι όλα αυτά με ένα «νεκρό» εξάμηνο.

Αγριεμένος και ασταμάτητος

Του τελευταίους δύο μήνες λοιπόν ο Σάντσο βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση. Οι εμφανίσεις του είναι η μία καλύτερη από την άλλη και φαίνεται στα καλύτερά του. Κι επειδή μας αρέσει να μιλάμε με νούμερα ο Άγγλος εξτρέμ στη φετινή «μέτρια» σεζόν του έχει 13 γκολ και 17 ασίστ σε 38 εμφανίσεις. Την περσινή σεζόν που έβγαλε μάτια είχε 20 γκολ και 20 ασίστ σε 44 παιχνίδια. Με περίπου 20 παιχνίδια να απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς μπορεί να φανταστεί κανείς ότι ο Σάντσο μπορεί κάλλιστα να γράψει καλύτερα νούμερα σε σχέση με πέρυσι.

Γενικότερα έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιριστή που τείνει να καθιερώσει το 20/20 σε γκολ και ασίστ σε κάθε σεζόν του. Αν το καταφέρει αυτό και σε ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό από την Μπουντεσλίγκα θα μιλάμε για έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι Κιλιάν Μπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ -για τους οποίους γίνεται τόσο ντόρος- κάνουν ότι κάνουν σε ανάλογης δυναμικής πρωταθλήματα. Σάντσο Ντόρτμουντ

Θα μας επιτρέψετε λοιπόν όταν γίνεται μια συζήτηση για τους επόμενους σούπερ σταρ της νέας γενιάς να συμπεριλαμβάνουμε και τον Σάντσο σε αυτή. Το ταλέντο του είναι ανάλογου επιπέδου με του Γάλλου και του Νορβηγού.Φαίνεται ότι η καλοκαιρινή του περιπέτεια τον ωρίμασε πνευματικά. Ως αποτέλεσμα βλέπουμε έναν παίκτη πιο έτοιμο και πιο συγκεντρωμένο. Αν σε ένα τόσο μεγάλο ταλέντο προσθέσεις ποδοσφαιρική ωριμότητα τότε το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης.

Μπορεί λοιπόν η μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ να μην ήρθε αλλά όπως λένε, κάθε εμπόδιο για καλό. Αν ο Σάντσο διατηρήσει τη φόρμα του σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος της σεζόν η Ντόρτμουντ δεν θα μπορέσει να του φράξει ξανά το δρόμο. Δυστυχώς για εκείνη ο νεαρός Άγγλος είναι πολύ καλός για τα μέτρα της. Ετοιμαστείτε λοιπόν για έναν καλοκαιρινό χορό εκατομμυρίων. Γιατί αυτή είναι η τελευταία σεζόν του Σάντσο στη Γερμανία.

He is coming home

Οι ομάδες που μπορούν να αντέξουν μια τέτοια μεταγραφή είναι ελάχιστες. Με δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι σε καλή οικονομική φάση και με το ότι η Ντόρτμουντ αποκλείεται να τον δώσει στη Μπάγερν, τα κουκιά είναι μετρημένα. Είναι κοινό μυστικό ότι ο προορισμός του Σάντσο είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη ήταν πάντα στα σχέδιά του. Τα τελευταία δύο χρόνια όλα τα σοβαρά σενάρια τον θέλουν σε μεγάλη ομάδα του Νησιού.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ είναι οι ομάδες που έχουν ψαχτεί πολύ σοβαρά για την περίπτωσή του. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μάλιστα κίνησαν γη και ουρανό για τον φέρουν πέρυσι. Χωρίς αποτέλεσμα όπως όλοι ξέρουμε. Το ρεπορτάζ τους θέλει να επανέρχονται με νέα πρόταση φέτος το καλοκαίρι. Ωστόσο τελευταία τα δεδομένα άλλαξαν. Η ομάδα του Σόλσκιερ φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις καθώς η ανάγκη για ενίσχυση σε άλλες θέσεις κρίνεται πιο επιτακτική.

Αν μας ρωτάτε θα είναι έγκλημα για τη Γιουνάιτεντ να χάσει αυτόν τον παίκτη από δική της επιλογή. Κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί για εκείνη απόλυτη προτεραιότητα ως ο παίκτης που θα ορίσει μια νέα εποχή για το κλαμπ. Τελευταία δείχνει να έχει μπει δυναμικά στο κόλπο η Τσέλσι. Οι «Μπλε» δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν το ξόδεμα εκατομμυρίων που ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020. Επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν  ξανά και θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους.

Η απόκτηση του Σάντσο θα είναι ένα καλό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Φημολογείται πως Λονδρέζος Σάντσο ήταν οπαδός της ομάδας στα παιδικά του χρόνια. Ενδέχεται και αυτό να παίξει το ρόλο του. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται μάχη, με τον τελικό νικητή να αποκτά έναν παίκτη ικανό να αλλάξει δεδομένα και ισορροπίες. Μέχρι τότε ο Τζέιντον Σάντσο έχει μπροστά του μερικούς μήνες και ένα Γιούρο να μας κάνει να γελάμε με όσους στην αρχή της χρονιάς ισχυρίζονταν ότι «ξεφούσκωσε». Και τα καλύτερα έρχονται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ