ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

«Καρυδάτη» remontada και πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό (vid)

Η Μπαρτσελόνα ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα και με σκορ 3-0 επί της Σεβίλλης προκρίθηκε στον τελικό του φετινού Κόπα Ντελ Ρέι.

«Καρυδάτη» remontada και πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό (vid)

Το 2ο σκέλος της ημιτελικής φάσης του Κόπα Ντελ Ρέι πραγματοποιήθηκε στο «Καμπ Νου» με την Μπαρτσελόνα να καλείται να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σεβίλλη. Η Μπαρτσελόνα έφτασε 1 λεπτό πριν τον αποκλεισμό αλλά χάρη στον Πικέ και στη συνέχεια τον Μπρεθγουέιτ κέρδισε με 3-0 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Αυτή ήταν η 10η πρόκρισης της Μπάρτσα σε τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι στις τελευταίες 11 προσπάθειες της. Αύριο θα μάθει τον έτερο φιναλίστ από το ζευγάρι του αγώνα μεταξύ της Λεβάντε και της Μπιλμπάο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

H Μπαρτσελόνα είχε μπει δυνατά στην αναμέτρηση αξιοποιώντας τα ανεβάσματα του φουλ μπακ της, Σερζίνιο Ντεστ. Έτσι, μέσα σε 10 λεπτά μετρούσε 3 τελικές προσπάθειες κοντά στην περιοχή.

Αυτή τη υπεροχή μετέτρεψε σε προβάδισμα μόλις στο 13ο λεπτό. Ειδικότερα, ο επίμονος Ντεμπελέ αφού κέρδισε τις κόντρες εξαπέλυσε ένα απίθανο σουτ για να ανοίξει το σκορ.

Η Σεβίλλη έπαιζε ψηλά τη γραμμή της άμυνάς της για να μην επιτρέπει στους γηπεδούχους να παίζουν ανάμεσα στις γραμμές. Οι «μπλαουγκράνα» έπαιζαν πολύ και από την άλλη πλευρά με τον Άλμπα δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Η ομάδα του Κούμαν έμενε ψηλά όταν έχανε τη μπάλα με συνέπεια να την ανακτάει εύκολα. Παρόλα αυτά, οι Σεβιγιάνοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ πρόκρισης.

Ο «μοιραίος» Οκάμπος

Στην επανάληψη, η Σεβίλλη οπισθοχώρησε περισσότερο, αμυνόμενη πιο βαθιά στο γήπεδο. Η Μπαρτσελόνα αν και είχε την κατοχή δεν απειλούσε. Όλα αυτά μέχρι το 68ο λεπτό όταν ο Τζόρντι Άλμπα είδε το δοκάρι να σταματάει την «αεροπλανική» προσπάθειά του μετά από σέντρα του Ντεμπελέ.

Και ενώ η Σεβίλλη, δεν απειλούσε καθόλου, κέρδισε ένα πέναλτι στο 72ο λεπτό. Ειδικότερα, στην κόντρα επίθεση, ο Οκάμπος εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και κέρδισε το πέναλτι από τον Μινγκέθα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οκάμπος αλλά ο Τερ Στέγκεν είχε την απάντηση.

Η Μπαρτσελόνα μετά το 70λεπτο και τις πολλές αλλαγές έχασε το ρυθμό της και αποσυντονίστηκε. Έτσι, χρειάστηκε να φτάσουν στο 85ο λεπτό για να αρχίσε να πολιορκεί ξανά την αντίπαλη εστία. Στο 90ο λεπτό, μάλιστα, η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες μετά την 2η κίτρινη του Φερνάντο.

Το φιλί ζωής του Πικέ

Αυτή ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη για τη Σεβίλλη, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Πικέ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Ειδικότερα, μετά από σέντρα του Γκριζμάν, ο Πικέ με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Η Μπαρτσελόνα είχε πια φτερά στα πόδια. Έτσι, 5 λεπτά μέσα στην παράταση σκόραρε το 3-0. Ο Άλμπα αυτή τη φορά σέντραρε και ο Μπρεθγουειτ με κεφαλιά έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά της παράτασης, η Σεβίλλη δε μπόρεσε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να παίρνει μία επική πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ