ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ο Μέισον Μάουντ είναι ευλογία για την Τσέλσι!

Σε μια χρονιά που πολλά πρωτοκλασάτο ονόματα ήρθαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Μέισον Μάουντ είναι εκείνος που ξεχωρίζει για τους «Μπλε».

Ο Μέισον Μάουντ είναι ευλογία για την Τσέλσι!

Ο Μέισον Μάουντ πραγματοποιεί μια εξαιρετική χρονιά και εξελίσσεται σε ηγέτη της Τσέλσι. Ο 22χρονος Άγγλος δεν μάσησε ούτε από ανταγωνισμό, ούτε από αλλαγή προπονητή. Από την αρχή της σεζόν είναι σταθερά ανάμεσα στους διακριθέντες και αποτελεί μια σημαντική σταθερά για τους «Μπλε». Η ωριμότητα που βγάζει στο παιχνίδι του θυμίζει βετεράνο και τα πράγματα που προσφέρει μέσα στο γήπεδο είναι αμέτρητα. Τελικά δεν χρειάζεται πάντα να ξοδέψεις ένα καράβι λεφτά για να βρεις τον εκλεκτό. Η Τσέλσι τον είχε εδώ και χρόνια. Έπρεπε απλά να στρέψει το βλέμμα της σε αυτόν.

Από μικρό παιδάκι

Ο Μέισον Μάουντ γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει Τσέλσι. Βρίσκεται εκεί από το 2005. Ακριβώς στο ξεκίνημα της χρυσής εποχής Αμπράμοβιτς που η Τσέλσι άλλαξε επίπεδο και μέγεθος. Με δεδομένο ότι έχει γεννηθεί το 1999 βρίσκεται στην ομάδα από έξι χρονών. Πιο απλά τα 16 από τα 22 χρόνια της ζωής τα έχει περάσει ως μέλος των «Μπλε». Το δέσιμό του με το κλαμπ είναι αυθεντικό. Διότι όσο αμείλικτος κι αν είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να αγγίξει την καρδιά ενός μικρού παιδιού.

Ο Μάουντ λοιπόν την Τσέλσι την αγάπησε από παιδί. Έτυχε οι διαδρομές του να συναντηθούν σε μια περίοδο λαμπρών και τεράστιων επιτυχιών. Ο μικρός Μέισον τα έζησε όλα από μέσα. Είδε την ομάδα να γιγαντώνεται και να γίνεται μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη. Είδε τίτλους, σπουδαίους προπονητές, μεγάλους παίκτες. Γαλουχήθηκε σε αυτό το περιβάλλον. Κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι για να εκπληρώσει το όνειρό του και να παίξει στην πρώτη ομάδα πρέπει να αποδείξει ότι το αξίζει.

Και η αλήθεια είναι ότι για να φτάσει στο σημείο σήμερα να είναι βασικός και αναντικατάστατος προηγήθηκε μια δύσκολη διαδρομή. Ό,τι ευκαιρία πήρε την κέρδισε με μπόλικο ίδρωτα. Πέρασε δύο χρονιές δανεικός στη Φίτεσε και στη Ντέρμπι Κάουντι. Μακριά από τα φώτα και την προσοχή. Αρχικά στο ανοιχτό και φουλ επιθετικό Ολλανδικό πρωτάθλημα και έπειτα στην αρένα της Τσάμπιονσιπ. Δύο εντελώς διαφορετικές αποστολές που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.

Αν κάτι κατάλαβαν στην Τσέλσι από τους δανεισμούς τους Μάουντ είναι ότι ο μικρός δεν μασάει. Μπορεί να είναι ένας μεσοεπιθετικός που βασίζεται στην ποιότητά του αλλά όχι μόνο. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να τρέξει, να μαρκάρει, να φάει κλωτσιές. Είναι το ακριβώς αντίθετο από σοφτ δηλαδή. Το στοιχείο αυτό σε ένα πρωτάθλημα όπως η Πρέμιερ Λιγκ είναι τεράστιας σημασίας. Γι’ αυτό όσο βλέπουμε τον ντελικάτο Χάβερτζ να υποφέρει, ο… σκληρόπετσος Μάουντ θριαμβεύει. Και να σκεφτεί κανείς πως όλοι νομίζαμε το καλοκαίρι ότι ο Γερμανός θα του έτρωγε τι θέση. Μα τι ανόητοι που ήμασταν.

Μάουντ για όλες τις δουλειές

Και πως να του φάει τη θέση όταν ο 22χρονος Άγγλος κάνει τόσα πράγματα μέσα σε ένα γήπεδο; Ναι ο Χάβερτζ μπορεί να είναι πιο ποιοτικός και με καλύτερη τεχνική κατάρτιση. Τι σημασία έχει όμως όταν δεν μπορεί να βρει χώρο ούτε να πάρει ανάσα; Αντίθετα ο Μάουντ είναι εκείνος που δεν αφήνει τους αντιπάλους του να ανασάνουν. Τον γνωρίσαμε σαν ένα δεκάρι που μπορεί να παίξει και στα εξτρέμ. Σαν ένα σύγχρονο μεσοεπιθετικό δηλαδή. Φέτος όμως ο Λάμπαρντ τον έφερε πιο πίσω στο γήπεδο. Τον μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο οχταροδεκάρι που κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Αυτή τη στιγμή είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Στα εξτρέμ, σαν επιθετικό χαφ και σαν κεντρικό χαφ. Όλες στο ίδιο επίπεδο. Δεν «κλέβει» πουθενά. Θα αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού αλλά την ίδια στιγμή θα είναι άψογος τακτικά. Όσο παίρνει εμπειρίες και παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο αναπόφευκτα θα γίνεται όλο και καλύτερος. Φέτος μετράει 6 γκολ και 6 ασίστ σε 36 συμμετοχές τη στιγμή που πέρυσι είχε τις ίδιες ασίστ και δύο γκολ παραπάνω σε 53 συμμετοχές. Μάουντ

Ο ρόλος του στην ομάδα συνεχώς αναβαθμίζεται. Ο Λάμπαρντ ήταν εκείνος που τον καθιέρωσε. Οι δυο τους είχαν μια ξεχωριστή σχέση. Βλέπετε ο «Φράνκι» είχε τον Μάουντ και στην Ντέρμπι Κάουντι και είναι κάτι σαν το ποδοσφαιρικό του πατέρα. Πολλοί πίστεψαν ότι η αποχώρησή του θα επηρεάσει τον παίκτη. Ότι ο Τούχελ θα προτιμήσει τους ακριβοπληρωμένους συμπατριώτες του. Για μια ακόμη φορά έπεσαν έξω.

Ο Γερμανός εμπιστεύεται και εκείνος τον Μάουντ με κλειστά μάτια. Μάλιστα φαίνεται να του δίνει ακόμα περισσότερες ελευθερίες και να τον φέρνει πιο κοντά στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τρία από τα έξι φετινά του γκολ τα πέτυχε σε αυτό τον ένα μήνα και κάτι που βρίσκεται ο Τούχελ στην Τσέλσι. Εκτός όμως από τα γκολ, τις ασίστ και όλα αυτά τα ωραία, εκεί που πρέπει να σταθεί κανείς είναι η προσωπικότητα του Μάουντ.

Ο επόμενος αρχηγός της Τσέλσι

Για ένα παιδί χωρίς εμπειρία στην Πρέμιερ Λιγκ το να σταθεί κατευθείαν σε αυτό το επίπεδο δεν είναι καθόλου εύκολο. Πόσο μάλλον σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις. Από την Τσάμπιονσιπ και την Ντέρμπι Κάουντι, ο Μάουντ βρέθηκε κατευθείαν στα βαθιά. Και όχι μόνο κολύμπησε αλλά βγήκε και στη στεριά. Με μπόλικο θράσος και περίσσιο τσαγανό ξεπέρασε κάθε εμπόδιο. Απάντησε σε κάθε πρόκληση που βρέθηκε μπροστά του. Δεν του πήρε ούτε μισό μήνα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ήταν με το καλημέρα σαν να έχει φάει την Πρέμιερ Λιγκ με το κουτάλι.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι παίκτες παγκόσμιας κλάσης τα έχουν βρει μπαστούνια στο Νησί, αυτό κάτι δείχνει για τον Μάουντ. Θα μου πείτε πρόκειται για Άγγλο ποδοσφαιριστή που έχει μεγαλώσει παίζοντας σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Και πάλι. Πόσοι παίκτες έχουν έρθει από την Τσάμπιονσπιπ για να σταθούν με το καλημέρα ως βασικοί σε μια ομάδα του Big 6 στην Πρέμιερ Λιγκ; Ο Μέισον Μάουντ δεν είναι ένας συνηθισμένος παίκτης. Είναι κάποιος που έχει το ταλέντο και κυρίως τον χαρακτήρα για να πρωταγωνιστήσει. Μια ομάδα όπως η Τσέλσι που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με πρόσωπα έχει ανάγκη από νέους ήρωες. Μάουντ Τσέλσι

Αυτή τη στιγμή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» υπάρχει πληθώρα ταλέντου αλλά έλλειψη προσωπικοτήτων. Μετά την αποχώρηση του Εντέν Αζάρ δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής της Τσέλσι που ο λόγος του πραγματικά να μετράει. Ο Τιάγκο Σίλβα ίσως είναι ένας τέτοιος αλλά βρίσκεται λιγότερο από ένα χρόνο στο Λονδίνο.

Ο Μάουντ έχει όλο το πακέτο για να αποτελέσει μελλοντικά μια εμβληματική φιγούρα για το κλαμπ. Πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο αρχηγό της ομάδας. Που θα πρωτοστατήσει σε έναν νέο κύκλο επιτυχιών για τους «Μπλε». Όσο εκείνος συνεχίζει να παίζει σε αυτό το επίπεδο και να αφήνει τα πάντα στο χορτάρι αυτή η μέρα μοιάζει όλο και πιο κοντά. Γιατί καμιά φορά αρχηγός και γίνεσαι αλλά και γεννιέσαι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ