ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Ο Κιν δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο»

Ο πρώην πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Ντάβιντ Μπερστάιν, θεωρεί στον Ρόι Κιν θα έπρεπε να απαγορεύεται να παίζει ποδόσφαιρο.

«Ο Κιν δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο»

Ο Ρόι Κιν αποτέλεσε έναν από τους θρυλικότερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κανείς δεν ήθελε να τον έχει αντίπαλο, καθώς η μαχητικότητά του μπορεί να υπερέβαινε τα όρια του επιτρεπτού.

Ο Ιρλανδός μέσος έχει αποκτήσει τη φήμη του σκληροτράχηλου και όχι άδικα. Το πιο διαβόητο περιστατικό που επιβεβαίωσε τη φήμη του ήταν ένα μαρκάρισμα στον πατέρα του Έρλινγκ Χάαλαντ, Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ. Τον Απρίλη του 2001, ο τότε άσος της Μάντσεστερ Σίτι είχε δεχτεί ένα από τα χειρότερα τάκλιν στην ιστορία του ποδοσφαίρου από τον Ρόι Κιν.

Δεν ήταν ένα τυχαίο μαρκάρισμα αλλά ένα χτύπημα εκδίκησης. Ειδικότερα, πριν καιρό ο μέσος της Γιουνάιεντ είχε πέσει σφαδάζοντας στον αγωνιστικό χώρο σε έναν αγώνα με τη Σίτι και τότε ο Χαάλαντ είχε πάει από πάνω του και του φώναζε να σηκωθεί.

Για το μαρκάρισμα του, ο Κιν τιμωρήθηκε με 5 χιλιάδες λίρες και απαγόρευση συμμετοχής σε 3 παιχνίδια. Το 2002, στην αυτοβιογραφία του αποκάλυψε ότι το τάκλιν του είχε πρόθεση. Έτσι, η FA τον τιμώρησε επιπλέον με 5 παιχνίδια και 150 χιλιάδες λίρες πρόστιμο.

Ας σημειωθεί ότι μετά το χτύπημα που δέχτηκε ο Χαάλαντ, δε μπόρεσε ποτέ ξανά στην καριέρα του να ολοκληρώσει 90λεπτο. Έτσι, το 2003 κρέμασε τα παπούτσια του.

Ο πρώην πρόεδρος της Σίτι δε θέλει ούτε να βλέπει τον Κιν

Ο τότε πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Ντέιβιντ Μπερστάιν, θυμάται ακόμα εκείνο το περιστατικό. Μιλώντας στο «Athletic» εκδήλωσε τον αποτροπιασμό του και τα αρνητικά συναισθήματα που τρέφει μέχρι σήμερα για τον Ρόι Κιν.

«Δεν το ξέχασα ποτέ. Από προσωπική άποψη, αυτό ήταν το χειρότερο ατομικό πράγμα στο οποίο έχω εμπλακεί άμεσα και το χειρότερο που έχω δει ποτέ στο γήπεδο.

“Ως άνθρωπος, ήταν κάτι φοβερό να βλέπεις. Ο Ρόι Κιν στάθηκε πάνω από τον Χάαλαντ και του είπε ΄Πάρε αυτό, βλάκα’. Το έκανε με κρύο αίμα. Δεν έχω συγχωρήσει ποτέ τον Κιν για αυτό. Νομίζω, ειλικρινά, ότι είναι θλιβερό ότι το ποδόσφαιρο ότι τον δέχεται έτσι όπως είναι. Αφού έκανε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι είναι απολύτως τρομακτικό» ανέφερε αρχικά ο Μπερστάιν.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι δε μπορεί να τον βλέπει στην τηλεόραση να σχολιάζει τα παιχνίδια.

«Κάθε φορά που ο Κιν εμφανίζεται στην τηλεόραση, την σβήνω. Απλώς δεν θα τον παρακολουθώ. Είμαι απογοητευμένος που εξακολουθεί να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι σωστό. Οι τραυματισμοί συμβαίνουν, αλλά το να το κάνεις σκόπιμα και να το παραδεχτείς με τον τρόπο που το έκανε, για να πουλήσει το βιβλίο του, νομίζω ότι είναι εντελώς απαράδεκτο».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ