ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Ποιο Klassiker; Ονομάστε το Λεβαντόφσκι-κερ να τελειώνουμε! (vid)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Ντόρτμουντ, πέτυχε χατ τρικ, έφτασε τα 31 γκολ στην Bundesliga κι οδήγησε την Μπάγερν σε νίκη στο Klassiker (4-2).

Ποιο Klassiker; Ονομάστε το Λεβαντόφσκι-κερ να τελειώνουμε! (vid)

Ποιος να του πει τι; Ο Έρλινγκ Χάαλαντ του έβαλε… πρόκληση με δύο γρήγορα γκολ στο Klassiker, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι απλά άλλη κλάση. Ο Πολωνός φορ πέτυχε χατ τρικ, έφτασε τα 31 γκολ σε 25 ματς στην Bundesliga και «υπέγραψε» τη ανατροπή και τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Ντόρτμουντ (4-2). Πάει καρφί για ρεκόρ ο απίθανος «μπομπέρ» των Βαυαρών που κυνηγάει τα 40 γκολ του Μίλερ σε μια σεζόν.

Μυθικό πρώτο μέρος και… Χάαλαντ-Λεβαντόφσκι 2-2

Το παιχνίδι στο Μόναχο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την Ντόρτμουντ. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Χάαλαντ με ένα τρομερό μακρινό σουτ, νίκησε τον Νόιερ για το 1-0! Μάλιστα, οι Βεστφαλοί πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του ματς σκόραραν ξανά. Ο Σουλτς έπαιξε το ένα δύο με τον Αζάρ και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Χάαλαντ που έκανε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Η Μπάγερν ξύπνησε κι απείλησε για πρώτη φορά στο 17′. Ο Κίμιχ βρήκε με σέντρα τον Σανέ, αλλά η κεφαλιά του από δύσκολη γωνία πέρασε άουτ. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα πλησίασαν στο γκολ, αλλά το σουτ του Λεβαντόφσκι πέρασε ξυστά από το δοκάρι. Ωστόσο, ό,τι δεν κατάφερε τότε το πέτυχε στο 26′. Ο Σανέ έκανε υπέροχη προσπάθεια από δεξιά και γύρισε στον Πολωνό που μείωσε προ κενής εστίας σε 2-1!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και δύο λεπτά αργότερα ο Χιτζ έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Κομάν. Ο Λεβαντόφσκι είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει 40′, αλλά σούταρε ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι Βαυαροί βρήκαν την ισοφάριση. Ο Νταχούντ ανέτρεψε τον Κομάν εντός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τη βοήθεια του VAR. Ο Λεβαντόφσκι δε λάθεψε από το σημείο του πέναλτι κι έκανε το 2-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν και το 30ο γκολ του Πολωνού φορ σε μόλις 24 ματς στην Bundesliga φέτος. Λεβαντόφσκι

Η Μπάγερν το «καθάρισε» σε ένα δίλεπτο στο τέλος

Η Ντόρτμουντ μπήκε ξανά δυνατά στο δεύτερο μέρος και πήγε να σκοράρει στο 47′. Ο Σουλτς έκανε την σέντρα για τον Αζάρ, που σούταρε στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο ρυθμός δεν ήταν τόσο φρενήρης όπως στο πρώτο μέρος. Η αποχώρηση του Χάαλαντ έπειτα από τραυματισμό στο 60′ ήταν από τις στιγμές που έφεραν ανησυχία στους φιλοξενούμενους, κυρίως για τα επόμενα ματς. Δύο λεπτά αργότερα, η Μπάγερν απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεβαντόφσκι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, με το το σουτ του να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια.

Η Μπάγερν είχε την κατοχή κόντρα στους Βεστφαλούς που είχαν περιοριστεί σ’ έναν πιο παθητικό ρόλο. Ωστόσο, η ομάδα του Μονάχου δεν έβρισκε χώρους για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ωστόσο, στο 88′ τελικά η Μπάγερν βρήκε το 3ο γκολ της. Μετά από διώξιμο της άμυνας, ο Γκορέτσκα έπιασε το μονοκόμματο σουτ, στέλνοντας το στη γωνία του Χιτζ για το 3-2. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Βαυαροί σκόραραν ξανά. Ο Ντέιβις γύρισε την μπάλα, ο Σανέ άφησε και ο Λεβαντόφσκι με συρτό διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2, κάνοντας χατ-τρικ.

Έτσι, η Μπάγερν κέρδισε για πέμπτη συνεχόμενη φορά την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις κι έφτασε τους 55 βαθμούς σε 24 αγωνιστικές, όντας μόνη πρώτη στην κορυφή. Από την άλλοι οι Βεστφαλοί έμειναν στους 39 βαθμούς και την 6η θέση, στο -4 από το Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Ζούλε, Μπόατενγκ (70′ Μαρτίνεθ), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν (66′ Γκνάμπρι), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτζ, Μενιέ, Χούμελς, Ζαγκαντού (70′ Μορέι), Σουλτς, Τσαν, Ντιλέινι (70′ Μπέλινγχαμ), Ρόις (76′ Ρέινιερ), Νταχούντ, Αζάρ (60′ Μπραντ), Χάαλαντ (60′ Τίγκες).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ