ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Έβγαλε την… αγγαρεία η «αστεράτη» Ρόμα!

Η Ρόμα δεν... ζορίστηκε αρκετά και με ένα γκολ του Μαντσίνι έκαμψε την αντίσταση της Τζένοα (1-0), μπαίνοντας ξανά στην πρώτη τετράδα της Serie A.

Έβγαλε την… αγγαρεία η «αστεράτη» Ρόμα!

Χωρίς να παίξει στο 100% των δυνατοτήτων της, η Ρόμα πήρε ένα σχετικά άνετο εντός έδρας τρίποντο κόντρα στην Τζένοα (1-0). Το γκολ του Τζιανλούκα Μαντσίνι από το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τους «τζιαλορόσι» που ξαναμπήκαν στην τετράδα και στοχεύουν σε έξοδο στο Champions League. Απογοήτευσαν οι Γενοβέζοι, που δεν απείλησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ένα και να «καίει» στο ημίχρονο για τη Ρόμα

Η Ρόμα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς, στο 5′. Ο Σμόλινγκ πήρε την κεφαλιά από κόρνερ του Πελεγκρίνι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Τζένοα απάντησε στις ευκαιρίες εννιά λεπτά αργότερα. Ο Ντέστρο έκανε ωραία κίνηση και σουτ, αλλά ο Λόπες δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε σταθερά. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν, όμως, να πιέζουν και στο 23′ δικαιώθηκαν. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πελεγκρίνι, ο Μαντσίνι πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Από το γκολ κι έπειτα ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά. Οι «τζιαλορόσι» κρατούσαν με άνεση την κατοχή, χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα. Από την άλλη η ομάδα της Γένοβας περιοριζόταν σε έναν πιο παθητικό ρόλο στο γήπεδο, παίζοντας πίσω από την μπάλα, αλλά χωρίς να απειλούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή έγινε στο 43′. Έπειτα από κακή εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Ελ Σαράουι που σούταρε με την μια, αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημειώτη φάση στο πρώτο μέρος, με τη Ρόμα να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Ένα δεύτερο μέρος για… κολλύριο στα μάτια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πάλι με την Ρόμα να έχει το πόδι στο «γκάζι». Μάλιστα στο 52′ πλησίασε στο γκολ. Ο Μαγιοράλ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κρίσιτο του έβαλε την κόντρα, αναγκάζοντας τον να κάνει… στραβοκλωτσιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ωστόσο, ξανά ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να συμβάλλουν αρκετά σε αυτό. Από τη μια η Τζένοα φοβόταν να ρισκάρει περισσότερο, ενώ η Ρόμα διατηρούσε με άνεση την κατοχή, χωρίς όμως να απειλεί.

Χρειάστηκε να φτάσει η αναμέτρηση στο 67′ για να υπάρξει η επόμενη ευκαιρία. Μάλιστα, οι «τζιαλορόσι» έφτασαν μια «ανάσα» από το δεύτερο γκολ τους. Ο Βιγιάρ έκανε την κούρσα από το κέντρο και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Μαρκέτι. Η Τζένοα προσπάθησε να βγει μπροστά και είχε τη στιγμή της στο 80′. Ο νεοεισελθών Σκαμάκα σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Λόπες. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο ματς, με τη Ρόμα να παίρνει τη νίκη με 1-0.

Με το τρίποντο αυτό οι Ρωμαίοι έφτασαν τους 50 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές κι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, στο +1 από την Αταλάντα, αλλά με ματς περισσότερο. Από την άλλη η Τζένοα έμεινε στους 27 βαθμούς και την 13η θέση, όντας στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Λόπες, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Κάρσντορπ, Ντιαβαρά (60′ Βίγιαρ), Πελεγκρίνι, Μπ. Πέρες (87′ Σπινατσόλα), Πέδρο (75′ Κ. Πέρες), Ελ Σαράουι (60′ Μχιταριάν), Μαγιοράλ (87′ Φάτσιο).

Τζένοα (Ντάβιντε Μπαλαρντίνι): Μαρκέτι, Μασιέλο, Ραντοβάνοβιτς, Κρισίτο, Γκιγκλιόνε (46′ Κασάτα), Ζάιτς (78′ Μελεγκόνι), Μπαντέλι, Στρούτμαν (77′ Σκαμάκα), Ζαπακόστα, Πιάτσα (46′ Σομούροντοφ), Ντέστρο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ