ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν η Μπαρτσελόνα έκανε τους πάντες να πιστέψουν στα θαύματα! (vid)

Η Μπαρτσελόνα μια μέρα σαν σήμερα (8/3) το 2017 έκανε το απίθανο, πιθανό και μια μυθική ανατροπή (6-1) πέταξε εκτός Champions League την Παρί Σεν Ζερμέν.

Όταν η Μπαρτσελόνα έκανε τους πάντες να πιστέψουν στα θαύματα! (vid)

Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν είναι ένα ζευγάρι που τα τελευταία χρόνια το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές. Σε όλες τις εκφάνσεις του στο Champions League. Εκεί όπου έχουν τεθεί αντιμέτωπες τέσσερις φορές από τη σεζόν 2010/11 ως και σήμερα. Κι αν οι πρώτες δύο «μάχες» τους κύλησαν μάλλον… αδιάφορα (2012/3 και 2014/15), η τρίτη ήταν μια που θα μείνει για πάντα αξέχαστη. Να τονίσουμε πως δεν μετράμε την φετινή κόντρα τους, γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ήταν τη σεζόν 2016/17 όταν Καταλανοί και Παριζιάνοι βρέθηκαν ως αντίπαλοι. Η κληρωτίδα τους έφερε αντιμέτωπους στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «μπλαουγκράνα» από τη μια προέρχονταν από την κατάκτηση του τροπαίου την προηγούμενη σεζόν. Η τριάδα Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες έκανε ό,τι ήθελε εντός αγωνιστικών χώρων. Από την άλλη η Παρί ήθελε αυτό το κάτι παραπάνω. Ένα τρόπον τινά «κλικ» για να διεκδικήσει έμπρακτα τον τίτλο. Και στο πρώτο ματς στο Παρίσι έδειξε να έχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται. Το παιχνίδι στις 14 Φεβρουαρίου είναι ένας πραγματικός… μονόλογος για την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Μια… γυριστή και ερωτική τεσσάρα (4-0), από την οποία κανείς δεν πίστευε ότι θα επιστρέψει η Μπαρτσελόνα. Κανείς; Λάθος…

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το ξεκίνημα «όνειρο» της Μπαρτσελόνα και η… σιγή του Καβάνι

Η ρεβάνς είχε οριστεί να λάβει χώρα σαν σήμερα (8/3) το 2017 στο «Καμπ Νου». Οι πιθανότητες που έδινε κάποιος στους Καταλανούς ήταν απειροελάχιστες. Ωστόσο, μέσα τους το πίστευαν. Είχαν την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει μαγικά και θα προκριθούν. Και αυτό ακριβώς έγινε. Το γκολ του Σουάρες μόλις στο 3′ έφερε μεγαλύτερη πίστη και το αυτογκόλ του Κουρζαβά στο 40′ σχεδόν έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο. Το σφύριγμα του ημιχρόνου ήρθε ως θείο δώρο για την Παρί…

Ωστόσο, μόλις στο 50′ η Μπαρτσελόνα βρήκε ακόμα ένα γκολ, με πέναλτι του Μέσι. Σχεδόν «άγγιζε» το όνειρο, έφτανε κοντά. Εκεί, όμως, οι Γάλλοι θαρρείς πως «ξύπνησαν», και βρήκαν ένα «φιλί» ζωής, όπως φαινόταν τότε. Μια βαθιά μπαλιά, ο Κουρζαβά κερδίζει τον Ράκιτιτς στον αέρα και στρώνει στον Καβάνι. Σιγή. Η Παρί έχει μειώσει σε 3-1 στο 62′. Οι «μπλαουγκράνα» χρειαζόταν ένα ακόμα θαύμα, μεγαλύτερο ακόμα κι από αυτό που ήθελαν στην αρχή. Τρία γκολ σε λιγότερη από μισή ώρα αγώνα. Κι εκείνη τη στιγμή βρήκαν τον δικό τους απομηχανή θεό, τον Νεϊμάρ. Μπαρτσελόνα

Ο Νεϊμάρ που «σκότωσε» την Παρί κι αυτό τον… ερωτεύτηκε

Τα λεπτά κυλούσαν αγωνιωδώς, είχε φτάσει πλέον το 88ο και η κλεψύδρα άδειαζε. Ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα για ένα φάουλ από πλάγια έξω από την περιοχή. Ένα υπέροχο χτύπημα στο «παραθυράκι», που άφησε «άγαλμα» τον Τραπ και 4-1. Υπήρχε «σφυγμός», αλλά ακόμα ήταν μικρός. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρες κυνηγάει μια βαθιά μπαλιά και ο Μαρκίνος πέφτει πάνω του. Πέναλτι. Όλοι περίμεναν τον Μέσι να πάει στην μπάλα, αλλά εκείνος την αφήνει στον Νεϊμάρ. «Κρύο» αίμα αυτός και 5-1.

Σαν να ήθελε να «πληγώσει» την Παρί για να τον «ερωτευτεί» κι άλλο και να τον αποκτήσει το καλοκαίρι, κάτι που εντέλει συνέβη. Ωστόσο, αυτή είναι μια ιστορία για μια άλλη φορά. Στην ιστορία του «Καμπ Νου» δεν έμελλε να γίνει ήρωας ο Νεϊμάρ. Η θέση αυτή ήταν φυλαγμένη για άλλον. Για κάποιον, τον οποίο πραγματικά κανείς δεν περίμενε ότι θα σώσει την Μπαρτσελόνα, κι όμως το έκανε.

Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά, είχαμε φτάσει πλέον στο 95′. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν κερδίσει ένα φάουλ ελάχιστα μπροστά από το κέντρο. Τελευταία φάση, όπως λέγαμε ως παιδιά στην αλάνα. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε, η μπάλα διώχθηκε, αλλά ως έναν μαγικό τρόπο βρέθηκε ξανά στα πόδια του. Για μια τελευταία σέντρα, μια ακόμα στιγμή ελπίδας. Και εκεί η ελπίδα μετατράπηκε σε παράνοια. Η λόμπα αυτή περνάει από όλους. Οι παίκτες της Παρί σαν «κοιμισμένοι» δεν την ακολουθούν, αλλά ο Σέρτζι Ρομπέρτο το κάνει. Σαν να περίμενε μια ολόκληρη ζωή αυτή τη στιγμή, πετάγεται στην πλάτη της άμυνας και με προβολή νικάει τον Τραπ. Αυτό που ακολουθεί στο «Καμπ Νου» δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια. Σχεδόν 100 χιλιάδες κόσμος πηδάει πάνω κάτω, τρελαίνεται, πανηγυρίζει. Έχουν μόλις δει μπροστά τους ένα από τα μεγαλύτερη έπη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μια ανατροπή που θα τη διηγούνται στα παιδιά τους.

Η Remontada του 2017 μπορεί να γίνει έμπνευση για φέτος

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να μην κατέκτησε το Champions League εκείνη τη σεζόν, αφού αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στα προημιτελικά, αλλά έγραψε τη δική της ιστορία. Έκανε κάτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Κάτι που της δίνει ελπίδα ακόμα και για φέτος. Η ήττα της με 1-4 από την Παρί στο «Καμπ Νου» μοιάζει το πρώτο «πιάτο» της εκδίκησης των Παριζιάνων. Ποιος, όμως, μπορεί να ξεγράψει στο 100% τους Καταλανούς; Ακόμα κι αν κάποιος το κάνει δεν μπορεί να ξεχάσει την απίθανη Remontada τους και να μην την έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Έστω και σαν το μια στο εκατομμύριο πιθανότητα. Εξάλλου, μπάλα είναι και γυρίζει. Που ξέρεις, μπορεί και να σου κάτσει…

Θυμηθείτε το έπος της Μπαρτσελόνα:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ