ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Στο Champions League παραμένει η παλιά καλή Λίβερπουλ! (vid)

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε ένα... φονικό τρίλεπτο για να τελειώσει την Λειψία (2-0) και την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Στο Champions League παραμένει η παλιά καλή Λίβερπουλ! (vid)

Στο πρωτάθλημα δε… βλέπεται, αλλά στο Champions League είναι αλλιώς! Η Λίβερπουλ «καθάρισε» σ’ ένα τρίλεπτο τη Λειψία και με δύο νίκες προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League. Σαλάχ (70′) και Μανέ (73′) τα γκολ των «κόκκινων» που έδειξαν να «ξυπνάνε» μετά τις τραγικές τελευταίες εμφανίσεις τους. Απογοήτευσε η Λειψία, που ουσιαστικά απείλησε μόνο μια φορά στην αρχή και είχε ένα δοκάρι στο δεύτερο μέρος με τον Σόρλοτ.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μόνο το γκολ έλειψε από τη Λίβερπουλ στο πρώτο μέρος

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε πιο δραστήρια στο ματς, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Αντιθέτως, η Λειψία ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 10ο λεπτό. Ο Όλμο μπήκε στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Άλισον απέκρουσε. Οι «κόκκινοι» απάντησαν στις ευκαιρίες εννιά λεπτά αργότερα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ζότα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γκουλάτσι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Μάλιστα στο 24′ η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «άγγιξε» το γκολ. Ο Τιάγκο βρήκε με μπαλιά… καρατέγκα τον Σαλάχ που έφυγε απέναντι από τον Γκουλάτσι, αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας τον νίκησε στο τετ α τετ, ενώ ο Μανέ στη συνέχεια της φάσης έκανε κακή κεφαλιά από κοντά. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και πέντε λεπτά αργότερα ο Ουπαμεκανό πρόλαβε τελευταία στιγμή πριν ο Σαλάχ σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στο 32′, το πλασέ του Φόρσμπεργκ μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ζότα να απειλήσει μετά από ωραία προσπάθεια, αλλά ο Γκουλάτσι έδιωξε ξανά. Λίγο πριν το κλείσιμο του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Ουπαμεκανό έκανε τραγικό λάθος κι έστρωσε στον Ζότα, που αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία. Λίβερπουλ

«Κλείδωσε» την πρόκριση με Σαλάχ

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε με τον ρυθμό που είχε το πρώτο. Η Λίβερπουλ διατηρούσε την κατοχή με σχετική άνεση στο ξεκίνημα, χωρίς όμως να βρίσκει εύκολα χώρους. Από την άλλη η Λειψία προσπαθούσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να ψάξει ένα γκολ. Ένα σουτ του Χουάνγκ στο 62′, που πήγε πολύ άουτ ήταν η πρώτη αξιοσημείωτη φάση. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, οι «Ταύροι» έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Κλάιφερτ βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Σόρλοτ, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον. Στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Όλμο πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο, οκτώ λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Κλοπ έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ζότα γύρισε στον Σαλάχ κι εκείνος κράτησε την ψυχραιμία του και με πλασέ έκανε το 1-0! Μάλιστα, μόλις τρία λεπτά αργότερα οι «κόκκινοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Ο Βαϊνάλντουμ έκανε τη σέντρα και ο Μανέ με προβολή έκανε το 2-0 και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Στο 82′ η Λίβερπουλ απείλησε ξανά, με τον Οριγκί να στέλνει την μπάλα άουτ μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάτσι, Άνταμς, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Μουκιέλε, Ενκουνκού, Όλμο, Καμπλ (46′ Σόρλοτ), Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ (60′ Κλάιφερτ), Πόουλσεν (60′ Χουάνγκ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Καμπάκ, Φίλιπς, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (72′ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ (82′ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (72′ Οριγκί).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ