ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Το πρότζεκτ Κριστιάνο απέτυχε παταγωδώς για τη Γιουβέντους!

Το καλοκαίρι του 18 ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήρθε στη Γιουβέντους με αποκλειστικό σκοπό να φέρει στο Τορίνο το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν πήγε και πολύ καλά.

Το πρότζεκτ Κριστιάνο απέτυχε παταγωδώς για τη Γιουβέντους!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αδιαμφησβήτητος βασιλιάς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του, εκείνος που πάντα δηλώνει παρόν στα μεγάλα παιχνίδια. Τα πέντε τρόπαια που κοσμούν την πλούσια τροπαιοθήκη του φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια διοργάνωση που ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει σημαδέψει. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η Γιουβέντους τον έφερε στο Τορίνο πριν δυόμιση χρόνια. Αφού προσπάθησαν με όλους τους τρόπους και χωρίς αποτέλεσμα να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο κατέφυγαν στην πλέον ενδεδειγμένη λύση. Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν και θα ήθελαν οι δύο πλευρές.

Χειρότερη με Κριστιάνο

Η Γιουβέντους είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει καθολικά στην Ιταλία. Τα εννέα συνεχόμενα πρωταθλήματά της δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν μπορούσε να την κοιτάξει στα μάτια εντός συνόρων. Οι «Μπιανκονέρι» βρίσκονταν σε άλλο επίπεδο. Ο πραγματικά μεγάλος στόχος τους ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα τρόπαιο που κυριολεκτικά τους έχει στοιχειώσει. Οι εφτά χαμένοι τελικοί αποτελούν αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση και μαύρη σελίδα στην ιστορία της ομάδας.

Το Τσάμπιονς Λιγκ λοιπόν έχει εξελιχθεί σε εμμονή για όλους στο Τορίνο. Με αυτό το σκεπτικό έχτιζαν τόσα χρόνια τις ομάδες τους. Επί εποχής Αλέγκρι μάλιστα κατάφεραν να βρεθούν δύο φορές στον τελικό χάνοντας ωστόσο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Παρόλα αυτά η Γιουβέντους είχε για χρόνια μια ομάδα που δικαιωματικά ήταν μέρος της συζήτησης. Με Αλέγκρι στον πάγκο και με παίκτες παγκόσμιας κλάσης στο ρόστερ της ξεκινούσε κάθε σεζόν ανάμεσα στα φαβορί. Κριστιάνο Ρεάλ

Το 2018 αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ματ. Κινείται αστραπιαία, πληρώνει 100 εκατομμύρια ευρώ και κάνει δικό της τον πιο πετυχημένο παίκτη στην ιστορία του θεσμού. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν δεν της έφερνε ούτε αυτός το πολυπόθητο τρόπαιο τότε ποιος; Για τον ίδιο η πρόκληση ήταν εξίσου μεγάλη. Μετά τις τέσσερεις κατακτήσεις σε πέντε χρόνια με τη Ρεάλ Μαδρίτης το να τα καταφέρει και με τη φανέλα της Γιουβέντους θα γιγάντωνε τον μύθο του ακόμα περισσότερο. Όλα έμοιαζαν ιδανικά.

Μια έτοιμη ομάδα, με παίκτες ικανούς και έμπειρους προσθέτει στο παζλ της το τελευταίο και πιο σημαντικό κομμάτι. Τελικά όμως το πλάνο δεν λειτούργησε όπως το είχαν φανταστεί οι δύο πλευρές. Μετά την πρώτη χρονιά του Κριστιάνο στη Γιουβέντους ο Αλέγκρι αποχώρησε. Οι Σάρι και Πίρλο που ακολούθησαν δεν ήταν αρκετοί για αυτή τη θέση. Οι «Μπιανκονέρι» αποκλείστηκαν κατά σειρά από Άγιαξ, Λυόν και Πόρτο και το ταβάνι τους ήταν η προημιτελική φάση. Και κάπως έτσι ο Πορτογάλος βρέθηκε σε μια… αμήχανη κατάσταση.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ο Κριστιάνο βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα την οποία δεν είχε ξανασυναντήσει. Για πρώτη φορά η άφιξή του σε μια ομάδα συνέπεσε με την πτώση της και όχι με την άνοδό της. Είναι αυτό προσωπική του ευθύνη; Σε καμία περίπτωση. Εκείνος συνεχίζει να κρατάει την απόδοσή του στα ύψη. Είναι ο παίκτης που όλοι ξέρουμε. Μια μηχανή γκολ που ο χρόνος δεν τον ακουμπά. Κοστίζει η εικόνα της Γιουβέντους στη δική του εικόνα; Σίγουρα.

Όταν είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο οφείλεις να είσαι νικητής. Όταν η ομάδα σου δεν μπορεί περάσει ούτε την πρώτη φάση των νοκ άουτ η ευθύνη μοιραία θα πέσει πάνω σου. Ο Πορτογάλος είναι εκείνος που όλοι περιμένουν να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και η αλήθεια είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν το έκανε αυτό. Στα περσινά ματς με τη Λυόν και στο φετινά με την Πόρτο ήταν άφαντος. Κριστιάνο Γιούβε

Το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα ένα ομαδικό παιχνίδι. Η Γιουβέντους ακόμα κι αν πέρναγε Λυόν και Πόρτο δεν θα έφτανε μέχρι τέλος του δρόμου. Από τον βασιλιά του Τσάμπιονς Λιγκ όμως έχεις την απαίτηση να καθαρίσει τέτοια ματς. Να τα πάρει μόνος του. Κάτι που ο Κριστιάνο δεν έκανε. Αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του. Αποτελεί ωστόσο ένα πλήγμα στην εικόνα του. Πλήγμα που στα 36 του δεν είχε καμία ανάγκη.

Η μεταγραφή στην Ιταλία δεν του βγήκε. Διότι όταν οι ατομικές επιδόσεις δεν συνδυάζονται με τίτλους, τότε περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ο Κριστιάνο όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους, αλλά πιθανότατα φέτος θα χάσει και το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο θα σφραγίσει την παρουσία του εκεί ως αποτυχημένη. Η μεγαλύτερη ευθύνη για αυτό βαραίνει την ομάδα. Η ίδια με τους κακούς χειρισμούς της και τις άστοχες επιλογές της υποβάθμισε τον εαυτό της. Μαζί εξέθεσε και τον Κριστιάνο.

Με Κριστιάνο ή χωρίς;

Η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τα προχωρημένα στάδια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Ούτε εμείς αλλά ούτε και εκείνος. Πραγματικά θα θέλαμε να μπορέσουμε να τρυπώσουμε στο μυαλό του και να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Πόσο θυμωμένος θα είναι για ακόμα έναν πρόωρο αποκλεισμό, πόσο θα τα έχει βάλει με τον εαυτό του, τι σκέφτεται για το μέλλον του. Ο Πορτογάλος είναι ένας παίκτης που δεν έχει τίποτα να αποδείξει.

Όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής χωράνε μέσα πέντε καριέρες. Θα μπορούσε κάλλιστα να επαναπαυτεί στις δάφνες του. Να συνεχίσει να πυροβολεί τα αντίπαλα δίχτυα και να μην τρελαίνεται αν δεν κερδίζει κάθε τίτλο που διεκδικεί. Όμως αυτό δεν θα ήταν Κριστιάνο. Ο άνθρωπος αυτός είναι ταυτόσημος με την έννοια του ανταγωνισμού. Σιχαίνεται να χάνει στα όρια της παράνοιας. Αυτή η άρνηση της ήττας τον έκανε αυτό που είναι σήμερα. Μέχρι να κρεμάσει τα παπούτσια έτσι θα είναι. Γιατί πολύ απλά δε μπορεί αλλιώς. Κριστιάνο

Το περιβάλλον στη Γιουβέντους δεν του προσφέρει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί με τον τρόπο που θέλει. Ο Κριστιάνο δεν έχει καιρό για μεταβατικά πρότζεκτ και πίστωση χρόνου. Θέλει να κερδίσει τώρα. Το καλοκαίρι του 2022 το συμβόλαιό του λήγει. Ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Γιουβέντους δήλωσε ότι η ανανέωση του συμβολαίου του δεν είναι στην κορυφή της ατζέντας για την ομάδα. Τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από το Τορινό παίρνουν ξανά φωτιά.

Όταν υπέγραφε στη Γιουβέντους όλοι πίστευαν ότι αυτός θα είναι και ο τελευταίος προορισμός της τεράστιας καριέρας του. Τελικά μπορεί να διαψευστούν. Στα 36 του παραμένει ένας ποδοσφαιριστής που θα έκανε τη διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι ότι με το που δηλώσει διαθέσιμος θα γίνει σφαγή για χάρη του. Είμαστε επίσης σίγουροι ότι η περεταίρω παραμονή του στη Γιουβέντους δεν έχει να του προσφέρει τίποτα παραπάνω. Λέτε το καλοκαίρι να δούμε τον Πορτογάλο σούπερ ήρωα σε νέες περιπέτειες; Με αυτόν όλα μπορείς να τα περιμένεις.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ