ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Η καλύτερη Ατλέτικο στην ιστορία και με τη… βούλα!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει καταφέρει να μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία της μετά από 26 αγωνιστικές, βαδίζοντας προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η καλύτερη Ατλέτικο στην ιστορία και με τη… βούλα!

Τη φετινή σεζόν η Ατλέτικο Μαδρίτης μοιάζει να είναι πραγματικά ασταμάτητη στη La Liga. Οι «ροχιμπλάνκος» κάνουν μια εξαιρετική πορεία και δείχνουν ότι μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν πως έχει εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση των αντιπάλων της. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση τους. Για πολλούς αυτός είναι και ο λόγος που η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πηγαίνει… τρένο προς την κατάκτηση της La Liga. Αυτό, όμως, αποδεικνύεται λάθος από τη συγκομιδή και μόνο της ομάδας της Μαδρίτης.

Βλέπετε, μετά τη νίκη κόντρα στην Μπιλμπάο, η Ατλέτικο έχει φτάσει τους 62 βαθμούς σε 26 αγωνιστικές. Έτσι διατηρεί ένα προβάδισμα 6 βαθμών από τους «μπλαουγκράνα» και 8 από τη «βασίλισσα» που ακολουθούν. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το στατιστικό που προκαλεί εντύπωση. Βλέπετε, η συγκομιδή αυτή αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος». Με 19 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες και γκολ 50 υπέρ και 18 κατά, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δείχνει να βαδίζει σταθερά προς το πρωτάθλημα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Ατλέτικο

Με Σιμεόνε οι καλύτερες σεζόν στην ιστορία της Ατλέτικο

Τη σεζόν 2013/14, όταν και κατέκτησε την τελευταία της La Liga, στο σημείο αυτό βρισκόταν στην τρίτη θέση με 61 βαθμούς. Τρεις λιγότερους από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλη εκείνη τη σεζόν, δύο πίσω από την Μπαρτσελόνα κι ένα λιγότερο από τη φετινή της σεζόν. Στο τέλος της σεζόν, οι «ροχιμπλάνκος» πανηγύρισαν τον τίτλο, μαζεύτοντας 90 βαθμούς.

Ακριβώς την ίδια συγκομιδή στην 26η αγωνιστική είχαν και τη σεζόν 2017/18. Εκείνη τη φορά, όμως, βρισκόταν στη δεύτερη θέση και στο -5 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Η Ατλέτικο είδε την απόδοση της σταδιακά να πέφτει και παρότι παρέμεινε δεύτερη, η διαφορά της από τους «μπλαουγκράνα» στο τέλος ήταν στους 15 βαθμούς (93 έναντι 78). Μόλις τρεις φορές στην ιστορία της η ομάδα της Μαδρίτης είχε πάνω από 60 πόντους σε αυτό το σημείο της σεζόν και ήταν όλες με τον Σιμεόνε στον πάγκο. Σιμεόνε

Ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στη σεζόν 1995/96, όταν η Ατλέτικο πήρε και πάλι το πρωτάθλημα. Τότε, είχε φτάσει τους 58 βαθμούς στην 26η αγωνιστική, όσους και τη σεζόν 2015/16. Τότε που πάλεψε για τον τίτλο σε μια τριπλή «μάχη», μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Οι αριθμού του Ντιέγκο Σιμεόνε, λοιπόν, μιλούν από μόνοι τους. Κι αυτό γιατί αν εξαιρέσει κανείς τη σεζόν του νταμπλ, οκτώ από τις εννιά σεζόν με τους περισσότερους πόντους της Ατλέτικο σε αυτό το σημείο ήταν με τον Αργεντινό στον πάγκο. Βέβαια, υπήρχε και μια περίοδος που οι νίκες μετρούσαν για δύο πόντους και όχι για τρεις. Η Ατλέτικο δεν ξεχνάει να βαδίζει παιχνίδι το παιχνίδι, αλλά έχει δικαίωμα πλέον να… ονειρεύεται.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ