ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Ως πότε ο Χάρι Κέιν θα «πνίγεται» στη μετριότητα της Τότεναμ;

Ο Χάρι Κέιν βρίσκεται στη μέση της καλύτερης σεζόν στη μέχρι στιγμής καριέρα του και η Τότεναμ είναι ο μόνος λόγος που αυτό δεν συζητιέται όσο πρέπει.

Ως πότε ο Χάρι Κέιν θα «πνίγεται» στη μετριότητα της Τότεναμ;

Ο Χάρι Κέιν έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως ένας από τους κορυφαίος φορ παγκοσμίως. Η τεχνική του κατάρτιση και η έφεσή του στο σκοράρισμα βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδο. Ο 27χρονος Άγγλος είναι υπεύθυνος για πολλά εντυπωσιακά γκολ που έχουμε απολαύσει στη σύγχρονη εποχή της Πρέμιερ Λιγκ. Παρόλα αυτά αδυνατεί να εξαργυρώσει την αξία του σε τρόπαια και επιτυχίες. Ο λόγος; Η Τότεναμ. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται φανερό ότι οι «Πετεινοί» δεν μπορούν να χωρέσουν τις φιλοδοξίες και το ταλέντο ενός παίκτη όπως ο Κέιν. Ο ίδιος δηλώνει και είναι δεμένος με το κλαμπ, όμως όσο μεγαλώνει διάφορες σκέψεις θα μπαίνουν στο μυαλό του. Σκέψεις όπως αυτή που εδώ και καιρό έχει μπει στο μυαλό των περισσότερων από εμάς. Πρέπει ο Κέιν να συνεχίσει στην Τότεναμ;

Ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Ευρώπη

Το ότι ο Κέιν είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης δεν το μάθαμε φέτος. Το ξέρουμε χρόνια. Για την ακρίβεια το μάθαμε από την πρώτη κιόλας σεζόν που καθιερώθηκε στην Τότεναμ. Τα 214 γκολ που έχει σημειώσει με τη φανέλα του κλαμπ τον καθιστούν δεύτερο σκόρερ στην ιστορία του και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στην πρώτη θέση. Παίκτης ο οποίος εγγυάται 25+ γκολ  από το 2014 μέχρι σήμερα δε μπορεί παρά να είναι κορυφαίος.

Όλα αυτά τα χρόνια τον έχουμε δει να σκοράρει κατά ριπάς και με όλους τους τρόπους. Το ρεπερτόριό του είναι ατελείωτο. Μάλιστα πολύ συχνά τελειώνει τις φάσεις με έναν ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο. Μόνο που φέτος ο 27χρονος Άγγλος μας επιφύλαξε μια ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Αυτή που δεν περιορίζεται στα όρια της μεγάλης περιοχής και κινείται παντού από τη μέση και μπροστά.

Με την ταχύτητα να μην είναι ένα από τα δυνατά του σημεία οι περισσότεροι έβλεπαν στο πρόσωπο του Χάρι Κέιν ένα κλασσικό φορ περιοχής. Ο Μουρίνιο είδε κάτι άλλο. Είδε έναν παίκτη με την ποιότητα να προσφέρει πολλά περισσότερα από γκολ. Στο ρόλο που το έδωσε φέτος ο Κέιν είναι φωτιά. Έχοντας μεγαλύτερο πεδίο κινήσεων έχει απελευθερώσει το παιχνίδι του και έχει φέρει στο προσκήνιο ένα προφίλ που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχει. Αυτό του δημιουργού.

Μέχρι στιγμής έχει μοιράσει 16 τελικές πάσες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ποτέ άλλοτε στην καριέρα του δεν είχε δηψίο νούμερο ασίστ καταλαβαίνει αμέσως την διαφορά. Αν μάλιστα προσθέσουμε και τα 26 του γκολ τότε μιλάμε για έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στον πλανήτη. Κι όμως δεν γίνεται αρκετός λόγος για τα φετινά κατορθώματα του Κέιν. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν τα νούμερα αυτά τα έγραφε σε μια άλλη ομάδα. Δείτε ας πούμε τι συμβαίνει με τον Μπρούνο Φερνάντες ή με τον Χάαλαντ. Όλοι μιλάνε για αυτούς. Για τον Κέιν όμως όχι.

Κέιν εγκλωβισμένος στην Τότεναμ

Ο λόγος που η σεζόν του Κέιν δεν συζητιέται τόσο δεν είναι άλλος από την Τότεναμ. Για το ευρύ κοινό μια καλή σεζόν του Άγγλου δεν είναι είδηση. Ακόμα κι αν η φετινή είναι η κορυφαία του, όλοι έχουν συνηθίσει από εκείνον να ξεχωρίζει. Όπως αντίστοιχα έχουν συνηθίσει να τον βλέπουν στο τέλος με άδεια χέρια. Η Τότεναμ είναι μια ομάδα που την τελευταία δεκαετία έκανε τεράστια βήματα. Από τη μέση της Πρέμιερ Λιγκ κατάφερε να σκαρφαλώσει και να εδραιωθεί στην κορυφή της. Έγινε εν δυνάμει διεκδικήτρια του τίτλου και έπαιζε σε σταθερή βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν όμως χρειάστηκε να κάνει το επόμενο βήμα δεν τα κατάφερε.

Διότι όταν σε όλα αυτά τα καλά της χρόνια δεν έχει πάρει ούτε… μισό τίτλο τότε μάλλον κάτι της λείπει. Προφανώς το περιβάλλον της Πρέμιερ Λιγκ είναι φουλ ανταγωνιστικό και απαιτητικό. Από την άλλη μεριά όμως δεν υπάρχει άλλη ομάδα του Big 6 που να μην βλέπει τίτλο ούτε με τηλεσκόπιο. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο όλοι οι υπόλοιποι θα προσθέσουν κατά καιρούς ένα τρόπαιο στη συλλογή τους. Η Τότεναμ με τίποτα. Κέιν

Ο τελευταίος της τίτλος είναι ένα Λιγκ Καπ το 2008. Τότε που ο Χάρι Κέιν ήταν ακόμη ανήλικο παιδί στις ακαδημίες της. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Άγγλος φορ εξελίχθηκε σε ηγέτη μιας εποχής που η Τότεναμ άλλαξε επίπεδο αλλά στη συνέχεια έμεινε στάσιμη. Δε νοείται ένας ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου στα 27 του χρόνια να μην έχει ούτε ένα τρόπαιο στη συλλογή του. Κάνει κακό στην καριέρα του. Αδικεί την εικόνα και τα προσωπικά του επιτεύγματα.

Άλλος στη θέση του θα είχε ήδη κινήσει γη και ουρανό για να φύγει. Ωστόσο η σχέση του Κέιν με την Τότεναμ είναι ιδιαίτερη. Οι «Πετεινοί» είναι η ομάδα του. Αυτή που τον πήρε μικρό παιδί και τον έκανε τον παίκτη που είναι σήμερα. Θέλει να πετύχει μαζί τους. Μόνο που ο χρόνος αρχίζει και τον πιέζει πλέον.

Κρίσιμη χρονιά υπό το βλέμμα της… Σίτι

Ένας ποδοσφαιριστής στα 27 του δεν είναι μεγάλος αλλά ούτε και μικρός. Βρίσκεται στα καλύτερα και πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του. Σε αυτή την ηλικία είναι που πρέπει να διεκδικεί και να κερδίζει τίτλους. Κάτι που στην Τότεναμ ο Κέιν δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να κάνει. Βέβαια η φετινή παράξενη χρονιά ίσως κρύβει κάποιες εκπλήξεις για τους «Πετεινούς». Παρόλο που ο Μουρίνιο και η ομάδα του έχουν δεχτεί σφοδρή κριτική βρίσκονται ακόμα μέσα σε βασικούς τους στόχους.

Στο πρωτάθλημα θα τα δώσουν όλα μέχρι τέλους για μια θέση στην τετράδα. Παρά την εντύπωση ότι έχουν μείνει πολύ πίσω στη σχετική κούρσα κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η Τότεναμ έχει 45 βαθμούς και απέχει πέντε από την τέταρτη Τσέλσι έχοντας όμως παιχνίδι λιγότερο. Οι «Πετεινοί» δεν είναι φαβορί για την τετράδα αυτή τη στιγμή αλλά ούτε και εκτός κόλπου. Στα άλλα μέτωπα συνεχίζουν στα προημιτελικά του Γιουρόπα -κέρδισαν 0-2 την Ζάγκρεμπ στο πρώτο ματς- και θα αντιμετωπίσουν τη Σίτι στον τελικό του Λιγκ Καπ τον Απρίλη. Χάρι Κέιν

Πρόκειται δηλαδή για δύο ευκαιρίες κατάκτησης τίτλου. Σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με τίτλους που ονειρεύεται ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής, είναι όμως μια αρχή. Σε ένα κλαμπ με τόσο μεγάλη αναγκαία για τρόπαια όποιος τίτλος κι αν έρθει είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενος. Το Λιγκ Καπ και το Γιουρόπα Λιγκ είναι στα μέτρα της Τότεναμ. Μπορεί να το καταφέρει και να δώσει μια ανάσα στο μεγάλο της αστέρι. Να νιώσει και ο Κέιν ότι κάτι μπορεί να γίνει.

Διαφορετικά αν και αυτή η σεζόν τον βρει με άδεια χέρια κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει. Φημολογείται έντονα ότι η Σίτι σκοπεύει να κυνηγήσει την περίπτωσή του το καλοκαίρι. Πριν κάποιες βδομάδες το ρεπορτάζ από Αγγλία ήθελε τους «Πολίτες» έτοιμους να προσφέρουν πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες για τον Χάρι Κέιν. Και η αλήθεια είναι ότι αν αυτή η πρόταση έρθει είναι δύσκολο για εκείνον να αρνηθεί. Όσο κι αν η καρδιά του ανήκει στην Τότεναμ. Μέχρι όμως να έρθει εκείνη η στιγμή θα συνεχίσει να κουβαλάει την αγαπημένη του ομάδα. Κι όπου βγει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ