ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κατά πατέρα κατά γιο: Ανανέωσε με τα τσικό της Ρεάλ ο Μαρσέλο τζούνιορ
Κεφαλιά «όνειρο» και προβάδισμα για Τσέλσι κόντρα στην Τότεναμ!
Νάπολι: Οι δύο «Μπλαουγκράνα» που θέλει για να δώσει τον Κβαρατσχέλια!
O Πάλμερ θα μείνει στην ιστορία για το γκολ που έχασε! (vid)
Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για τον Γάλλο «βράχο» της Παρί
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι επίσημες ενδεκάδες του ημιτελικού!
Αυτά τα ματς είχε ποντάρει ο Τονάλι και πήγε το μεγαλύτερο ταμείο στην καριέρα του!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
«Το καλύτερο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο είναι η Άρσεναλ»
Νιούκαστλ: Τότε επιστρέφει ο Τονάλι!
Ο Σαλάχ είναι πιο ξενερωμένος από ποτέ με τη Λίβερπουλ και αυτό… φαίνεται! (pic)
Ο Τεν Χαγκ βλέπει σαν… λουκούμι τον Σάντσο, μετά την τελευταία του εμφάνιση!
Κανείς δε θέλει να αναλάβει την Μπάγερν – Τα τρία «άκυρα» και οι πιθανότητες του Τούχελ
Ξέκοψε κάθε συζήτηση ο Ζανέτι: «Η Ίντερ ανανεώνει τα συμβόλαια των Λαουτάρο – Μπαρέλα»
Τα δύο μεγαθήρια που «χρυσώνουν» την Μπαρτσελόνα για Αραούχο
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Άρσεναλ πήρε πίσω από την Τότεναμ τα κλειδιά της πόλης

H Άρσεναλ με ανατροπή κέρδισε με 2-1 στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου πλησιάζοντας στο -4 από την 7η στην Πρέμιερ Λιγκ, Τότεναμ.

Η Άρσεναλ πήρε πίσω από την Τότεναμ τα κλειδιά της πόλης

Στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Τότεναμ στο «Εμιρειτς». Οι «κανονιέρηδες» έβγαλαν χαρακτήρα, καθώς παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, πήραν τη νίκη με 2-1. Η ομάδα του Αρτέτα ήταν καλύτερη για 75 λεπτά αλλά στο τέλος κινδύνευσε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι.

Παρά τη νίκη, η Άρσεναλ έμεινε στη 10η θέση αλλά πλησίασε στο -4 από την 7η Τότεναμ. Ας σημειωθεί στο πρώτο γύρο, η Τότεναμ πανηγύρισε τη νίκη στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι «κανονιέρηδες» από νωρίς ανέλαβαν τον έλεγχο του παιχνιδιού κυκλοφορώντας καλά τη μπάλα. Η Τότεναμ του Μουρίνιο σε ένα ακόμη ντέρμπι είχε επιλέξει να περιμένει τον αντίπαλο στο δικό της μισό.

Έτσι, η Άρσεναλ έκανε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία με το δοκάρι του Σμιθ Ρόου μετά από μακρινό σουτ στο 16ο λεπτό. Οι «πετεινοί» άρχισαν να ισορροπούν λίγο το παιχνίδι αλλά πάσχιζαν να τα βγάλουν πέρα με το αντίπαλο πρέσινγκ.

Όσο κυλούσε το ματς, η Τότεναμ κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο. Ωστόσο, δυσκολευόταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των «κανονιέρηδων». Ωστόσο, στο 34ο λεπτό, ο Έρικ Λαμέλα σόκαρε τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το γκολ της χρονιάς με ραμπόνα. Ειδικότερα, χωρίς να το σκεφτεί και με τη μπάλα στρωμένη μπροστά του, πέτυχε το 1-0 με ένα γκολ όνειρο.

Η Άρσεναλ έβγαλε αντίδραση και σημάδεψε για 2η φορά το δοκάρι στο 37ο λεπτό. Ειδικότερα, ο Σμιθ Ρόου γύρισε για τον Σοάρες, ο οποίος σούταρε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Αρτέτα έπαιζε συνεχώς από την πλευρά του Ντόχερτι, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Έτσι, πήρε αυτό που άξιζε τελικά με μία ακόμη σέντρα από τα αριστερά. Αυτή τη φορά ο Τίρνει σέντραρε και ο Όντεγκαρντ πλάσαρε από κοντά για το 1-1.

Τα «χρειάστηκε» στο τέλος η Άρσεναλ

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Άρσεναλ είχε ξανά το πάνω χέρι. Η Τότεναμ δυσκολευόταν να απορροφήσει την πίεση και βρισκόταν σε θέση άμυνας.

Έτσι, στο 64ο λεπτό, μετά από πίεση κέρδισε πέναλτι με τον Σάντσεζ να ανατρέπει τον Λακαζέτ. Ο Γάλλος ανάλαβε την εκτέλεση και έφερε τούμπα το ματς με το εύστοχο χτύπημα. Η ομάδα του Μουρίνιο δεν έβγαζε αντίδραση και δεν απειλούσε καθόλου. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους φιλοξενούμενους, καθώς έμειναν με 10 παίκτες μετά από 2η κίτρινη κάρτα στον Λαμέλα.

Οι παίκτες της Άρσεναλ ήταν νευρικοί στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με πολλά λάθη. Έτσι, φτάσαμε στο 90′ και το δοκάρι του Κέιν μετά από απευθείας χτύπημα φάουλ. Κάπως έτσι, ξεφύσηξε με ανακούφιση η Άρσεναλ, παίρνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ