ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα και Μέσι γύρισαν τον διακόπτη και είναι έτοιμοι για όλα!

Η Μπαρτσελόνα με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι δείχνει ότι σιγά σιγά αφήνει πίσω την κρίση και τα προβλήματα και ετοιμάζεται για ένα δυνατό φίνις στη σεζόν.

Μπαρτσελόνα και Μέσι γύρισαν τον διακόπτη και είναι έτοιμοι για όλα!

Κι εκεί που η φετινή σεζόν έμοιαζε σκέτη καταστροφή για τη Μπαρτσελόνα, ξαφνικά τα πάντα άλλαξαν. Από τον Γενάρη κι έπειτα η ομάδα του Κούμαν δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Με κεντρική φιγούρα τον συνήθη ύποπτο Λέο Μέσι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ βρίσκεται σε ημιάγρια κατάσταση από την αρχή του έτους και παρασύρει μαζί του όλη την ομάδα. Η εκλογή Λαπόρτα στην προεδρία ήρθε να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στο θετικό κλίμα που ήδη είχε αρχίσει να αναπτύσσεται. Οι «Μπλαουγκράνα» έμειναν όρθιοι μετά την καλοκαιρινή λαίλαπα που τους χτύπησε και τώρα είναι έτοιμοι να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς.

Μέσι εκτός ελέγχου

Φυσικά για να συμβεί οτιδήποτε θετικό στη Μπαρτσελόνα χρειάζεται ο κανονικός Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος ξεκίνησε τη σεζόν μουδιασμένα. Το σίριαλ με την παραμονή τον επηρέασε πολύ. Ο Μέσι σαν προσωπικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέμε σταρ. Άνθρωπος ήπιων τόνων που νιώθει αμήχανα να μιλάει μπροστά σε κάμερες και αποφεύγει όσο μπορεί την έκθεση. Το περασμένο καλοκαίρι ένας ολόκληρος… πλανήτης ασχολούταν μαζί του.

Όχι για τα μαγικά που κάνει στο χορτάρι αλλά για όλους τους λάθους λόγους. Γύρω του δημιουργήθηκε ένα πλήρως τοξικό περιβάλλον που είχε αντίκτυπο τόσο στον ίδιο, όσο και στην ομάδα. Στο πρώτο μισό της χρονιάς ο Μέσι δεν ήταν ο εαυτός του. Έβγαζε μάτι ότι το πρόβλημά του ήταν πνευματικό. Η κατάσταση στα διοικητικά είχε χαλάσει το μυαλό του. Πολλοί «έξυπνοι» και βιαστικοί μίλησαν για τέλος εποχής. Οι υπόλοιποι απλά περιμέναμε και με την αλλαγή του χρόνου είδαμε ξανά τον γνωστό Μέσι. Τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο δηλαδή.

Κάπως έτσι σε 18 συμμετοχές μέσα στο 2021 μετράει 17 γκολ 7 ασίστ, ενώ συνολικά στη σεζόν έχει 27 γκολ και 12 ασίστ σε 36 παιχνίδια. Τα λες και καλά νούμερα για κάποιον που χαρακτηρίστηκε «πεσμένος» τη φετινή χρονιά. Ο Μέσι στην πραγματικότητα είναι απλά ο εαυτός του. Ανεξαρτήτως από τα εντυπωσιακά νούμερα, αρκεί κανείς να δει ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα και θα καταλάβει. Ένας ποδοσφαιριστής που από τη μέση και μπροστά μπορεί κυριολεκτικά να κάνει τα πάντα.

Με την όρεξη και τη διάθεση να έχουν επιστρέψει για τα καλά, ο Αργεντίνος κόβει και ράβει μέσα στο γήπεδο. Σκοράρει, μοιράζει, οργανώνει το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Πάνω απ’ όλα όμως ηγείται και εμπνέει. Μαζί του έχει ανέβει και όλο το σύνολο. Οι «Μπλαουγκράνα» δεν είναι η υπερομάδα των περασμένων ετών, όμως βγάζουν ξανά όμορφα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, το οποίο τελευταία συνδυάζουν και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κερδίζει στοιχήματα που έμοιαζαν χαμένα

Όσο ανεβασμένος κι αν είναι ο Μέσι σίγουρα δεν θα αρκούσε για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει πράγματα. Παράλληλα με τον ηγέτη και αρχηγό της ομάδας βλέπουμε ανοδική πορεία και σε άλλα πολύ σημαντικά στελέχη. Η Μπαρτσελόνα εκτός από παιχνίδια κερδίζει και παίκτες και αυτό είναι το βασικότερο. Το ρόστερ της μπορεί να απαξιώθηκε πλήρως, αλλά σε αυτό εξακολουθούν να βρίσκονται ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές σε ένα περιβάλλον ομαλότητας και κανονικότητας αρχίζουν να δείχνουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Πρώτα απ’ όλους ο Αντουάν Γκριεζμάν. Ένας παίκτης που είδε την καριέρα του να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο από τότε που πήγε στη Βαρκελώνη. Ο Γάλλος που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούταν ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, είχε μια κάκιστη πρώτη χρονιά στο «Καμπ Νου». Φέτος όμως δείχνει σιγά σιγά για ποιο λόγο οι «Μπλαουγκράνα» έδωσαν 120 εκατομμύρια ευρώ για χάρη του. Με 13 γκολ και 11 ασίστ είναι ο πιο άξιος συμπαραστάτης του Μέσι στην επίθεση.

Δίπλα τους και Ουσμάν Ντεμπελέ ο οποίος μπορεί να μη βγάζει μάτια έχει όμως την πρώτη κανονική του σεζόν εδώ και τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα. Ο Γάλλος με το τεράστιο ταλέντο κατάφερε επιτέλους να μείνει μακριά από τραυματισμούς και όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος. Σπουδαίες εμφανίσεις βλέπουμε και από τον Φράνκι Ντε Γιονγκ. Ένα καταπληκτικό χαφ που κόντεψε να καεί σε μια προβληματική Μπαρτσελόνα αλλά τελικά κατάφερε να το σώσει.

Κατά τη γνώμη μας ο Ολλανδός είναι -μετά τον Μέσι- ο πολυτιμότερος παίκτης των «Μπλαουγκράνα» αυτή τη στιγμή. Συγκλονιστικός και ο Ζόρντι Άλμπα που θυμίζει εποχές δόξας ανεβοκατεβαίνοντας ασταμάτητα την πλευρά και συμβάλλοντας τα μέγιστα στο επιθετικό παιχνίδι. Τέλος ο πιτσιρικάς Πέδρι που μεγάλωσε πριν την ώρα του και από τα 18 του είναι ήδη έτοιμος παίκτης. Στα πρόσωπα αυτού και του Φάτι  η Μπαρτσελόνα βλέπει τους ηγέτες της νέας εποχής. Εκτός από τους παραπάνω βασικούς πυλώνες παίκτες όπως οι Αραούχο, Μινγκέθα, Ντεστ και Μορίμπα έδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμες λύσεις τόσο για το σήμερα όσο και για το αύριο.

Ανέστησε μια χαμένη σεζόν

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν κατάφερε να ανατρέψει εντελώς το κλίμα. Έτσι σιγά σιγά βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας και στο -4 από την κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Με πιο απλά λόγια διεκδικεί με αξιώσεις το νταμπλ! Αν το έλεγε κάποιος αυτός το Νοέμβρη πιθανότατα θα τον πέρναγαν για ανόητο. Όχι άδικα. Η εικόνα της ομάδας δεν έπειθε σε καμία περίπτωση ότι μια τέτοια εξέλιξη ήταν έστω πιθανή. Όμως επειδή το ρητό «μπάλα είναι και γυρίζει» είναι μια μεγάλη αλήθεια, βρεθήκαμε σήμερα στο σημείο η Μπαρτσελόνα να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ισπανία.

Ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε με την εμφάνισή της στο Παρίσι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την συντριβή του πρώτου αγώνα με την Παρί. Οι «Μπλαουγκράνα» μπήκαν στον επαναληπτικό με τον αέρα και την προσωπικότητα μιας ομάδας που ήρθε για να κάνει την ανατροπή. Πάτησε την Παρί επί 90 λεπτά και το τελικό 1-1 είναι μια πλασματική εικόνα. Αν η Μπαρτσελόνα ήταν λίγο πιο τυχερή και ο Νάβας δεν έκανε τέτοια εμφανισάρα πιθανότατα να είχαμε ξανά εικόνες 2017.

Επειδή όμως με τα αν δεν γράφεται ιστορία αυτό που κρατάει η Μπαρτσελόνα είναι απλά μια εξαιρετική εμφάνιση. Μπορεί να μην της έδωσε την πρόκριση, της έδωσε όμως αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορεί να καταφέρει πράγματα φέτος. Φυσικά είχε προηγηθεί η… παντελονάτη πρόκριση στον τελικό κυπέλλου μετά το 3-0 επί της Σεβίλλης. Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Κούμαν κόντρα στη γκίνια διεκδίκησε και πήρε μια μεγάλη πρόκριση απέναντι σε μια πολύ καλή και σφιχτή ομάδα.

Στις 11 αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της τα δύο ντέρμπι με Ρεάλ και Ατλέτικο. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε και από τις δύο. Τώρα της δίνεται η ευκαιρία να πάρει ρεβάνς και μαζί προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με την Ευρώπη εκτός εξίσωσης οι «Μπλαουγκράνα» μπορούν να συγκεντρωθούν πλήρως στις εγχώριες διοργανώνεις και να ολοκληρώσουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό comeback. Θα τα καταφέρουν;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ