ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα (vid)
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Θρυλική έξοδος για τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός κόντραρε στα ίσα την Άρσεναλ κι έφυγε νικητής από το Λονδίνο (1-0), αλλά δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει το «θαύμα» που ήθελε να πάρει την πρόκριση.

Θρυλική έξοδος για τον Ολυμπιακό!

Μετά την ήττα με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός χρειαζόταν ένα θαύμα στο Λονδίνο για να προκριθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, επικράτησαν της Άρσεναλ (1-0), αλλά η νίκη τους δεν ήταν αρκετή, με τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν τελικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League. Ο Ελ Αραμπί το γκολ των Πειραιωτών στο 52′, με τον Μαροκινό φορ να βρίσκει δίχτυα για τρίτο σερί ματς κόντρα στην αγγλική ομάδα. Αποβλήθηκε ο Μπα στο 82′.

Από μια μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 18′ για την πρώτη καλή στιγμή. Ο Πεπέ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε και τον Σα, αλλά ο Παπασταθόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ. Ο Σα έκανε μπαλιά από την μια πλευρά στην άλλη και ο Ελ Αραμπί έφυγε μόνος του στην πλάτη της άμυνας, με τον Λένο να διώχνει με το πόδι στο τετ α τετ.

Στο 24′ ήταν σειρά της Άρσεναλ να φτάσει κοντά στο γκολ. Θεμπάγιος και Ομπαμεγιάνγκ συνδυάστηκαν άψογα, αλλά ο Γκαμπονέζος έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός του ματς έπαιξε ξανά. Οι γηπεδούχοι έδωσαν την κατοχή στους Πειραιώτες, έχοντας και πιο ήσυχο το μυαλό τους με το προβάδισμα του πρώτου ματς. Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν την αγγλική άμυνα. Έτσι ουσιαστικά κύλησε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Το γκολ του Ελ Αραμπί έδωσε ελπίδα στον Ολυμπιακό

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σχετικά πιο δυνατά και στο 48′ το σουτ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα τελικά ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα. Ο Ελ Αραμπί συνέκλινε από τα αριστερά και σούταρε, η μπάλα βρήκε και στον Γκάμπριελ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0! Στο 59′ η Άρσεναλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Τίρνι βρήκε χώρο και σέντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Πεπέ που πλάσαρε, αλλά ο συμπαίκτης του Σμιθ Ρόου μπήκε στην πορεία της και την έστειλε άουτ.

Ο ρυθμός ξαναέπεσε παρόλα αυτά. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση και να «κλειδώσουν» την πρόκριση στο 80′. Ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέναντι από τον Σα, αλλά πλάσαρε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μπα έκανε φάουλ και πήρε κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια έριξε την μπάλα σε αντίπαλο του, με συνέπεια να αποβληθεί. Μάλιστα ο αμυντικός του Ολυμπιακού ξέσπασε σε κλάματα με την αποβολή του.

Στο 86′ οι «κανονιέρηδες» έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά ο Σα απέκρουσε ενστικτωδώς το τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο ματς, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 1-0, αλλά την Άρσεναλ να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Μπεγερίν (81′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Τζάκα, Ελνένι (56′ Πάρτεϊ), Πεπέ, Θεμπάγιος (56′ Όντεγκααρντ), Σμιθ Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (62′ Μπρούμα), Καμαρά, Εμβιλά, Ρέαμπτσιου, Μασούρας (62′ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ