ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Είδε «φως» και τώρα δεν βλέπει ταβάνι η Τσέλσι!

Η Τσέλσι ξεκίνησε μία σεζόν με πολλές φιλοδοξίες, είδε να της στραβώνει αλλά σχεδόν ξαφνικά πήρε τις σωστές αποφάσεις και τώρα κοιτάει μόνο προς τα πάνω.

Είδε «φως» και τώρα δεν βλέπει ταβάνι η Τσέλσι!

Και ξαφνικά, όλα έχουν αποκτήσει νόημα για την Τσέλσι. Οι μπλε, σε μία πολύ περίεργη και ιδιαίτερη χρονιά, δεύτερη συνεχόμενη τέτοια, φαίνεται ξαφνικά να βλέπει «φως στο τούνελ». Οι Λονδρέζοι φέτος αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τις τιμωρίες και την αναγνωριστική-αναγκαστική περσινή σεζόν (που παρεμπιπτόντως πήγε πολύ καλύτερα του αναμενομένου) και να προσπαθήσουν να κάνουν το βήμα ή και τα βήματα παραπάνω. Το καλοκαίρι έγιναν πολύ μεγάλες επενδύσεις και ήρθαν ποδοσφαιριστές που θα αποτελούσαν το μέλλον της ομάδας. Ένα μέλλον που προμηνυόταν λαμπρό. Με τις βάσεις που είχαν ήδη μπει και τους παίκτες που έδεσαν το 2019-2020, και έναν νέο προπονητή με όραμα, η Τσέλσι προσπάθησε να χτίσει τη νέα της εποχή.

Η αύξηση των απαιτήσεων και των προσδοκιών όμως, έφερε και αύξηση στα προβλήματα. Η εφαρμογή αυτού του πλάνου ήταν δύσκολη με τους παίκτες να μην προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Τις νέες και ακριβοπληρωμένες προσθήκες να μην ξέρουν ακόμα τι πρέπει να κάνουν και τον Φρανκ Λάμπαρντ ξαφνικά να κολυμπάει σε πολύ βαθύτερα νερά από αυτά που είχε συνηθίσει. Είδε «φως» και τώρα δεν βλέπει ταβάνι η Τσέλσι!

Το ραβδάκι του Τούχελ έσωσε την Τσέλσι

Λίγο πριν τον πνιγμό όμως, ήρθε ο Τούχελ και ξαφνικά άλλαξαν όλα. Όχι ο Γερμανός δεν πάτησε κάποιο μαγικό κουμπί, ούτε η επιστροφή στον σωστό δρόμο είναι αποκλειστικά δικό του έργο. Εξάλλου δεν θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που έκανε ο Τούχελ και πραγματικά φαίνεται να βοήθησε πολύ την Τσέλσι, είναι ότι της άλλαξε ψυχολογία Με λίγες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, σε πρόσωπα και καταστάσεις, κατάφερε να φέρει πάλι το φως στην ομάδα που είχε αρχίσει να χάνει τον προσανατολισμό της.

Το μείγμα με τον Λάμπαρντ φέτος δεν ταίριαξε και φάνηκε από νωρίς. Ο Τούχελ όμως και η διαχείριση των παικτών του στο ψυχολογικό κομμάτι, άλλαξε τα δεδομένα. Ο συντηριτικός τρόπος προσέγγισης των παιχνιδιών ήταν αυτό που είχε ανάγκη η ομάδα για να βγει από τη δύσκολη περίοδο και η αλλαγή των αποτελεσμάτων έφερε και την αλλαγή της ψυχολογίας. Που μετά αυτή από μόνη της πήγε ακόμα πιο μπροστά την Τσέλσι. Θα έλεγε κανείς πως, όπως ακριβώς δεν ταίριαξε στον Λάμπαρντ το νέο πρότζεκτ, έτσι κόλλησε στον Τούχελ. Κι από εκεί που η ομάδα ήταν έτοιμη να τα χάσει όλα, τώρα πάει για το αντίθετο. Προλαβαίνει το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και μάλιστα με καλό finishing στη σεζόν. Και παράλληλα, έχει ανοιχτό δρόμο μπροστά της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Είδε «φως» και τώρα δεν βλέπει ταβάνι η Τσέλσι!

Η μεγάλη ευκαιρία της Τσέλσι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι, αλλά παράλληλα και να διαχειριστούν σωστά, είναι η τεράστια ευκαιρία που ανοίγεται στους μπλε στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Τούχελ είχε δύσκολη αντίπαλο στην 16αδα και οι περισσότεροι πίστεψαν ότι η εμπειρία και γενιότερα η φετινή πολύ καλή Ατλέτικο θα τη βγάλει νικήτρια στη συγκεκριμένη φάση. Παρόλα αυτά, η Τσέλσι είχε άλλη άποψη και την εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο. Με δύο νίκες κόντρα στους ροχιμπλάνκος. Και μάλιστα αρκετά πειστικά, με αμυντική σταθερότητα, στοχοπροσήλωση και πλάνο που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα δεν ήταν μία ομάδα που σκόρπισε τον αντίπαλο, αλλά έδειξε ομάδα του προπονητή. Όσο περίεργο κι αν είναι αυτό, μιας και ο προπονητής δεν έχει παρά λίγο καιρό στον πάγκο της ομάδας.

Αυτό που πρέπει να κοιτάξει τώρα η Τσέλσι, είναι πως θα αξιοποιήσει την κλήρωση. Την κλήρωση που της χαμογέλασε διάπλατα. Όχι μόνο για την Πόρτο, αλλά και για το ταμπό που την έστειλε. Φυσικά και είναι νωρίς, αλλά η ομάδα του Τούχελ έχει «ανοιχτό δρόμο» μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης και μάλιστα σε μία χρονιά που έτσι όπως πήγαινε, μόνο τέτοιες σκέψεις δεν περνούσαν από το μυαλό μας. Το πρώτο βήμα είναι η αξιόμαχη Πόρτο που σίγουρα είναι η πιο αδύναμη ομάδα της οχτάδας. Αν η Τσέλσι είναι σοβαρή, θα βρεθεί στους τέσσερις, παρότι η Πόρτο έδειξε σε όλους ότι είναι υπολογίσιμη. Είδε «φως» και τώρα δεν βλέπει ταβάνι η Τσέλσι!

Το δεύτερο «δώρο» της κλήρωσης

Από εκεί και πέρα ξεκινάει το δεύτερο δώρο της κλήρωσης στην Τσέλσι. Στους τέσσερις, θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα, δεν είναι το αγωνιστικά αουτσάιντερ στο ζευγάρι. Κάτι που θα θεωρούσα δεδομένο αν πριν έναν μήνα σκεφτόμασταν ότι η Τσέλσι θα μπορέσει να φτάσει στηςν τετράδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης από τη μία είναι σε συνεχή κάμψη και φυσικά είναι τρωτή για την ομάδα του Τούχελ, που έχει καλή άμυνα, την ώρα που οι Μερέχνες δυσολεύονται να δημιουργήσουν. Στην άλλη περίπτωση, στον δρόμο τους θα είναι η Λίβερπουλ, που εξ ορισμού κάνει «ανοιχτή υπόθεση» τη μάχη.

Ήδη η Τσέλσι έχει συγκεντώσει περισσότερους βαθμούς από τη Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εκείνη που θα μπει τετράδα, αφήνοντας εκτός του πρωταθλητές. Κερδίζοντας αυτή τη μάχη, γιατί να μην κερδίσει και τη μάχη στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εξάλλου, η προβληματική Λίβερπουλ μπορεί να ψάχνει τη διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ σαν βάλσαμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα είναι σε θέση να σταθεί στο επίπεδο. Σε ένα επίπεδο που δεν ταιριάζει καθόλου με την απόδοσή της μέσα στο 2021.

Ο δρόμος για την Τσέλσι είναι βατός και τηρουμένων των αναλογιών μπορεί να φτάσει σε έναν τελικό που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούσε στόχο της το προηγούμενο διάστημα…

Θες να βλέπεις τον Βασιλιά ακόμα και… στον ύπνο σου; Τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να κάνεις subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ