ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Το παραμύθι της Μίλαν τελικά είχε… δράκο!

Στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν η Μίλαν λύγισε. Το όνειρο ενός τίτλου θα μείνει φέτος ανεκπλήρωτο για τους «Ροσονέρι» όμως η σεζόν έχει μέλλον ακόμα.

Το παραμύθι της Μίλαν τελικά είχε… δράκο!

Η φετινή Μίλαν ήταν για πολλούς μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ήδη μετά την επανέναρξη της περσινής σεζόν η ομάδα του Πιόλι παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο και σκόρπισε ελπίδες. Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα και για μήνες στρογγυλοκαθόταν στην κορυφή της βαθμολογίας της Σέριε Α. Η αλήθεια είναι πως η πορεία αυτή δεν είχε κάποια ποδοσφαιρική λογική. Το ρόστερ της ομάδας ήταν σαφώς υποδεέστερο από τα αντίστοιχα της Ίντερ και της Γιουβέντους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που αυτό φάνηκε. Η Μίλαν μέσα σε λίγους μήνες έχασε την ευκαιρία να σηκώσει κάποιον τίτλο. Είναι όμως αυτό αποτυχία για τους «Ροσονέρι»;

Η ίδια δημιούργησε υπερβολικές προσδοκίες

Αν στο ξεκίνημα της σεζόν κάποιος ισχυριζόταν ότι η Μίλαν θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα θεωρούταν μάλλον… άμπαλος. Όσο εντυπωσιακό κι αν ήταν το περσινό φίνις, κανείς δεν πίστευε ότι η ομάδα του Πιόλι θα μπορέσει να έχει μια ανάλογη εικόνα σε συνθήκες κανονικής σεζόν. Κι όμως η Μίλαν ξεκίνησε τη σεζόν από εκεί που άφησε την προηγούμενη. Εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, γκολ και νίκες. Πολλές νίκες. Στα τέλη του Οκτώβρη σκαρφάλωσε στην κορυφή και έμεινε εκεί για καιρό. Τόσο καιρό που ακόμη και οι πιο δύσπιστοι πιστέψαμε ότι μπορεί τελικά να κόψει πρώτη το νήμα.

Πιο συγκεκριμένα παρέμεινε στην πρώτη θέση μέχρι τα τέλη Φλεβάρη. Για παραπάνω από τρεις μήνες η Μίλαν είχε αγκαλιάσει σφιχτά την κορυφή και δεν την άφηνε με τίποτα. Με την αλλαγή του χρόνου άρχισαν κάποια σημάδια πτώσης. Η απουσία κομβικών παικτών δημιούργησε κενά που το ρόστερ δεν είχε το βάθος να καλύψει. Οι τραυματισμοί του Ζλάταν και τον Μπενασέρ ήταν μαχαιριά στην καρδιά για τη Μίλαν. Μίλαν

Ο Σουηδός αναγκάστηκε να μείνει έξω παραπάνω από ένα μήνα σε ένα σημείο που είχε βρει για τα καλά το ρυθμό του. Η Μίλαν έχασε το πρώτο σκόρερ και απόλυτο ηγέτη της όταν τον χρειαζόταν περισσότερο. Αλλά όταν έχεις τόσο μεγάλη εξάρτηση από έναν 40χρονο τότε αυτά είναι μέσα στα πρόγραμμα. Τεράστια και η απουσία του Μπενασέρ. Ο Αλγερινός υπήρξε βασικός πυλώνας στο παιχνίδι του Πιόλι και μαζί με τον Κεσί έφτιαξαν ένα πολύ υψηλού επιπέδου δίδυμο στα χαφ.

Ο τραυματισμός του τον έχει αφήσει ουσιαστικά εκτός από τέλη Νοέμβρη μέχρι και σήμερα. Ο -πολλά υποσχόμενος- Τονάλι δεν μπόρεσε να τον αντικαταστήσει επαρκώς. Έτσι σιγά σιγά η Μίλαν άρχισε να χάνει έδαφος. Έφαγε τρία από Γιουβέντους, Αταλάντα και Ίντερ και βρέθηκε στο -9 από την κορυφή. Παράλληλα αποκλείστηκε κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ και τώρα καλείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Δεν απέτυχε ακόμα αλλά…

Όταν η Μίλαν πήγαινε από νίκη σε νίκη γράφαμε από εδώ ότι ακόμα κι αν δεν έρθει το πρωτάθλημα, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι τεράστια επιτυχία. Για την ακρίβεια αυτός θα ήταν ένας πραγματικά ρεαλιστικός στόχος. Ένα σημάδι ότι η ομάδα βαδίζει στα σωστά μονοπάτια. Ο συγκεκριμένος στόχος δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Το Ιταλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός στην κορυφή όλο και αυξάνεται.

Με τις δύο θέσεις να είναι πιασμένες από Γιουβέντους και Ίντερ μένουν ακόμη δύο εισιτήρια για τα αστέρια. Αυτά -μαζί με τη Μίλαν- διεκδικούν ομάδες όπως η Ρόμα, η Νάπολι, η Αταλάντα και η Λάτσιο. Μπορεί οι «Ροσονέρι» να έχουν πιο βαρύ όνομα και ειδικό βάρος και από τις τέσσερεις αυτές ομάδες μαζί αλλά αυτό είναι το μόνο που πραγματικά υπερτερούν. Από άποψη έμψυχου δυναμικού βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο ενώ υστερούν σημαντικά σε εμπειρία.

Όλες οι υπόλοιπες διεκδικήτριες είναι ομάδες που τα τελευταία χρόνια παίζουν σε συχνή βάση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα κι αν δεν προκριθούν είναι πάντα στην κουβέντα. Ξεκινάνε κάθε σεζόν με αυτό τον στόχο. Έχουν μάθει σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού. Αντίθετα η Μίλαν έχει να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το 2011. Το μόνο που υπάρχει στην ομάδα από τότε είναι ο Ζλάταν. Δέκα χρόνια μεγαλύτερος. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα η Μίλαν κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 56 βαθμούς. Πίσω της έχει τη Γιουβέντους με 55 και ένα παιχνίδι λιγότερο, την Αταλάντα με 52, την Νάπολι με 50 κι επίσης ματς λιγότερο και τη Ρόμα με 50 και αυτή. Η Μίλαν παραμένει φαβορί για την τετράδα αλλά η διαφορά που έχει από τους διώκτες της δεν είναι ακριβώς ασφαλείας. Είναι πολύ σημαντικό ο Πιόλι να κρατήσει την ομάδα συγκεντρωμένη σε αυτόν το στόχο. Γιατί αν χαθεί το Τσάμπιονς Λιγκ θα μιλάμε για καταστροφή.

Απαγορεύεται το πισωγύρισμα

Εδώ και μια δεκαετία η Μίλαν βίωνε μια κατάσταση που δεν της ταίριαζε καθόλου. Μακριά από τίτλους, διακρίσεις, δόξα. Μιλώντας για ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ παγκοσμίως αυτό αποτελεί παρά φύση. Το πιο απαισιόδοξο σε όλο αυτό το διάστημα ήταν η στασιμότητα που υπήρχε. Η Μίλαν δεν προσπαθούσε καν να βγει από την μετριότητα. Σε αντίθεση με την Ίντερ που έψαχνε συνέχεια το δρόμο της επιστροφής οι «Ροσονέρι» έμοιαζαν να έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους.

Με τη φετινή τους σεζόν κατάφεραν να προσπεράσουν αρκετά βήματα. Δημιούργησαν μια ομάδα η οποία έχει τις βάσεις για να συνεχίσει να προοδεύει. Παίκτες όπως οι Ντοναρούμα, Μπενασέρ, Τεό Ερνάντεζ, Κεσί, Τονάλι και Τσαλχάνογλου αποτελούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Ποδοσφαιριστές που είδαν την αξία τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύεται. Γύρω τους μπορεί να χτιστεί μια ομάδα που η παρουσία της στα υψηλά στρώματα του Ιταλικού ποδοσφαίρου δεν θα είναι έκπληξη. Για να συμβεί όμως αυτό υπάρχει μια βασική προϋπόθεση. Να παραμείνουν στην ομάδα. Μίλαν Τεό

Είναι δεδομένο ότι το ενδιαφέρον για αυτούς είναι μεγάλο. Αν η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ χαθεί, η παραμονή τους θα γίνει πονοκέφαλος. Οι καλύτεροι θέλουν να παίζουν με τους καλύτερους. Αν η Μίλαν αρχίζει να χάνει τις υπεραξίες που η ίδια δημιούργησε τότε κινδυνεύει να πετάξει ότι κατάφερε φέτος στα σκουπίδια. Η απώλεια του πρωταθλήματος και των τίτλων γενικότερα οφείλει να ξεχαστεί… χθες.

Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο και η Μίλαν πολλά να χάσει. Τώρα είναι που πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει το μέταλλο μεγάλης ομάδας. Να αποδείει ότι μπορεί όταν όλα πάνε στραβά και όχι μόνο όταν όλα λειτουργούν ρολόι. Αν τα καταφέρει θα δώσει την ευκαιρία στον εαυτό της να προετοιμαστεί για μια επομένη σεζόν που θα τη βρει πιο κοντά στο πραγματικό της μέγεθος. Αν όχι ίσως να έχει ένα τεράστιο πισωγύρισμα που θα την βυθίσει στην εσωστρέφεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ