ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
Γιουνάιτεντ: Ο Ράτκλιφ δίνει… λευκή επιταγή στον Ζιντάν
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Serie A

Μέρτενς «λαμπρός» οδηγεί τη Νάπολι στ’ «αστέρια»!

Ο Ντρις Μέρτενς με δύο γκολ «υπέγραψε» ένα σπουδαίο διπλό της Νάπολι στην έδρα της Ρόμα (2-0) κι έδωσε τεράστια ώθηση στους «παρτενοπέι» για την τετράδα.

Μέρτενς «λαμπρός» οδηγεί τη Νάπολι στ’ «αστέρια»!

Με τον Ντρις Μέρτενς (δύο γκολ) οδηγό η Νάπολι πήρε ένα σπουδαίο διπλό στο «Ολίμπικο», επικρατώντας 2-0 της Ρόμα κι έκανε σπουδαίο βήμα για την είσοδο της στην τετράδα και το Champions League της νέας σεζόν. Στο -2 από Αταλάντα και Γιουβέντους οι «παρτενοπέι», με ματς λιγότερο από τους Μπεργκαμάσκι. Από την άλλη οι «τζιαλορόσι» έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην τετράδα και βλέπουν το έργο τους να δυσκολεύει περισσότερο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Ο Μέρτενς «εκτέλεσε» τη Ρόμα σε επτά λεπτά

Το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό στο ξεκίνημα του, με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 17ο λεπτό για την πρώτη καλή στιγμή. Ο Τζέκο βρήκε χώρο και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Οσπίνα μπλόκαρε σταθερά. Η Νάπολι «απάντησε» στις ευκαιρίες τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ζιελίνσκι μπήκε στην περιοχή κι έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ωστόσο, οι «παρτενοπέι» κατάφεραν να πάρουν τελικά το προβάδισμα στο 27′. Οι παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο κέρδισαν φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Μέρτενς ανέλαβε την ευθύνη να το εκτελέσει και το έστειλε στην αριστερή γωνιά του Λόπες, κάνοντας το 1-0! Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω του κι επτά λεπτά αργότερα πέτυχαν κι άλλο γκολ. Ο Ρουίθ έβγαλε «μαγική» μπαλιά στον Πολιτάνο κι εκείνος τη γύρισε με το κεφάλι στο Μέρτενς, που προ κενής εστίας έκανε το 2-0!

Οι «τζιαλορόσι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 37′ λίγο έλειψε να σκοράρουν. Ο Κάρσντορπ σέντραρε από τα αριστερά και ο Κριστάντε σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Οσπίνα έδιωξε εντυπωσιακά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τη Νάπολι να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-0. Μέρτενς

Πίεσε χωρίς αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος η Ρόμα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Ρόμα να πιέζει αρκετά πιο ψηλά στο γήπεδο. Μάλιστα, αυτό λίγο έλειψε να της βγει σε καλό μόλις στο 46′, αλλά ο αμαρκάριστος μες την περιοχή Πελεγκρίνι έστειλε την μπάλα πάνω στον Οσπίνα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 61′ «άγγιξαν» τη μείωση του σκορ. Ο Πελεγκρίνι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι και να φεύγει εκτός.

Το παιχνίδι έχασε πολύ σε ρυθμό από εκείνο το σημείο κι έπειτα. Στο 80′ χρειάστηκε η επέμβαση του Οσπίνα σε σέντρα σουτ του Κάρσντορπ που πήρε τροχιά προς την εστία. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο παιχνίδι. Έτσι, η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο πανηγύρισε ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να μπει στην τετράδα.

Με τη νίκη αυτή η Νάπολι έφτασε τους 53 βαθμούς σε 27 αγωνιστικές, όντας στην 5η θέση και το -2 από Γιουβέντους και Αταλάντα, έχοντας ματς λιγότερο από τους Μπεργκαμάσκι. Από την άλλη, η Ρόμα ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική κι έχασε την ευκαιρία να μπει η ίδια στην τετράδα. Οι «τζιαλορόσι» είναι πλέον στην 6η θέση με 50 βαθμούς σε 28 παιχνίδια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Λόπες, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Πελεγκρίνι (83′ Κουμπουλά), Ντιαβαρά (70′ Βιγιάρ), Σπινατσόλα, Πέδρο (67′ Πέρεζ), Ελ Σαράουι, Τζέκο (67′ Μαγιοράλ).

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Χισάι, Μαξίμοβιτς (87′ Μανωλάς), Κουλιμπαλί, Ρούι, Ντέμε, Ρουίθ, Πολιτάνο (73′ Λοσάνο), Ζιελίνσκι (73′ Ελμάς), Ινσίνιε (87′ Μπακαγιόκο), Μέρτενς (67′ Οσίμιεν).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ