ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Μουρίνιο: «Να παίζουμε έτσι συνέχεια, όχι μετά από ήττες»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν ξέχασε τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μετά τη νίκη της Τότεναμ κόντρα στην Άστον Βίλα έκανε λόγο για σωστή νοοτροπία, που πρέπει να γίνει συνήθεια και όχι αντίδραση μετά από ήττες.

Μουρίνιο: «Να παίζουμε έτσι συνέχεια, όχι μετά από ήττες»

Εδώ και λίγο καιρό πραγματικά η Τότεναμ παρουσίαζε μια άσχημη αγωνιστική εικόνα. Η συντριβή-αποκλεισμός από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (3-0) τάραξε συθέμελά το «οικοδόμημα» των Λονδρέζων. Ουσιαστικά ήταν ένα τεράστιο «χαστούκι», το οποίο έμοιαζε να πλησιάζει συνεχώς για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν αυτός που δέχθηκε και το μεγαλύτερο μερίδιο της κριτικής για τα όσα συνέβησαν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα σενάρια που τον ήθελαν να απομακρύνεται άμεσα από τη θέση, με τους οπαδούς να ζητούν επίμονα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, κόντρα στην Άστον Βίλα, οι «spurs» έδωσαν την απάντηση τους. Η πειστική εμφάνιση, που συνδυάστηκε με τρίποντο (2-0) έδωσε «ανάσα» στην Τότεναμ, αλλά και στον Πορτογάλο. Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ίδιος έκανε λόγο για σωστή νοοτροπία των παικτών του στην αναμέτρηση. Ωστόσο, έριξε «καρφιά», τονίζοντας πως τέτοιες εμφανίσεις πρέπει να γίνονται συνέχεια και όχι μόνο μετά από άσχημα αποτελέσματα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;  Μουρίνιο

«Είχαμε τη σωστή νοοτροπία. Φυσικά, αλλάξαμε κάποια πράγματα στην τακτική μας, αλλά δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο αυτό, σημασία είχε η νοοτροπία. Οπότε, οι παίκτες πρέπει να πάρουν όλα τα εύσημα. Εκείνοι έδωσαν τα πάντα στο γήπεδο. Όλοι έφτασαν στα όρια τους. Είδαμε να παθαίνουν κράμπες, είδαμε κούραση. Είδαμε πράγματα που συνδέονται με μια εμφάνιση που τα έδωσες όλα. Το σημερινό (σ.σ χθεσινό) ήταν από τα παιχνίδια που έπρεπε να τα δώσουμε όλα», είπε ο Μουρίνιο στο «SkySports» και πρόσθεσε:

«Ωστόσο, η επόμενη πρόκληση μου σαν προπονητής είναι να έχουμε αυτή την νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια και όχι σαν αντίδραση σ’ έναν κακό αποτέλεσμα. Θέλω να είμαι περήφανος για τους παίκτες μου ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Σε όλη την καριέρα μου ήμουν πολλές φορές περήφανος για τους παίκτες μου, ακόμα και μετά από ήττες. Την περασμένη Πέμπτη δεν ήμουν περήφανος. Οπότε, αυτή τη στιγμή, αντί να σκέφτομαι το αποτέλεσμα ή που θα τερματίσουμε ή αν θα κερδίσουμε στον τελικό (σ.σ του Carabao Cup), πρέπει να αναπτύξουμε τη νοοτροπία που χρειαζόμαστε. Αυτό, όμως δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Πρέπει να γίνει με την ομάδα, με τους παίκτες μέσα στα αποδυτήρια».

Ο εγωισμός «καταστρέφει» το πνεύμα της ομάδας, σύμφωνα με τον Μουρίνιο

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός, απαντώντας σε ερώτηση, αναφέρθηκε στην έλλειψη αρμονίας εντός της ομάδας. Ο Μουρίνιο μίλησε για αύξηση του εγωισμού στη σημερινή εποχή, λόγω της τεράστιας επίδρασης των μάνατζερ, των ατομικών συμφερόντων, αλλά και των Media στους ποδοσφαιριστές. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί αρκετά η αίσθηση της συλλογικότητας.

«Το ποδόσφαιρο τη σημερινή εποχή είναι δύσκολο όσον αφορά την ομαδικότητα των παικτών. Ο εγωισμός είναι εδώ γύρω. Οι μάνατζερ είναι εδώ γύρω. Τα ατομικά συμφέροντα είναι εδώ γύρω. Η σχέση ανάμεσα σε μάνατζερ και τον Τύπο είναι εδώ γύρω. Αντί να αναπτύσσεται ένα αίσθημα μια ομάδας, μια ενσυναίσθηση ότι θα κάνω κάτι για σένα και θα κάνεις κάτι για μένα, ότι θα κερδίσουμε είτε παίξω 90 λεπτά, είτε είμαι στην κερκίδα. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται καιρό για να χτιστεί σ’ ένα σύνολο. Κι αυτό γιατί η κοινωνία και το ψυχολογικό προφίλ των νεότερων ανθρώπων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα», ανέφερε ο Πορτογάλος.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ