ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Το μέλλον της Μπαρτσελόνα είναι εδώ και… θαμπώνει!

Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει τα πάνω της το τελευταίο διάστημα, με τους νεαρούς παίκτες της να έχουν βγει μπροστά δείχνοντας ότι υπάρχει παρόν και μέλλον.

Το μέλλον της Μπαρτσελόνα είναι εδώ και… θαμπώνει!

Η σεζόν για την Μπαρτσελόνα μέχρι και το τέλος του 2020 έτεινε να εξελιχθεί σε «εφιάλτη». Οι Καταλανοί ήταν πραγματικά απογοητευτικοί, έχοντας χάσει ουσιαστικά την επαφή με την κορυφή στην La Liga. Ωστόσο, από την έλευση του νέου έτους κι έπειτα σαν κάτι να άλλαξε στους «μπλαουγκράνα». Με μόνες εξαιρέσεις τον «πικρό» αποκλεισμό στο Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν και την απώλεια του Σούπερ Καπ Ισπανίας από την Μπιλμπάο, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν πραγματικά… πετάει.

Δεν είναι τυχαίο πως στο πρωτάθλημα βρίσκεται πλέον στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης. Διεκδικεί στα ίσα έναν τίτλο που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε χαμένος. Ουσιαστικά όλα έχουν αλλάξει μέσα σε μερικούς μήνες. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό που μετράει για την Μπαρτσελόνα. Πέραν του αν ο Μέσι θα αποφασίσει να παραμείνει το καλοκαίρι, αν ο Κούμαν μείνει και ο ίδιος ή αντικατασταθεί από τον Τσάβι ή από άλλον προπονητή, αλλά και τις μεταγραφές που θα έρθουν, οι «μπλαουγκράνα» φαίνεται πως «χτίζουν» μαζί με τον παρόν και το μέλλον τους.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;  Μπαρτσελόνα

Το νέο «αίμα» και οι… παλιοσειρές της Μπαρτσελόνα

Κι αυτό γιατί, η αγωνιστική άνοδος της Μπαρτσελόνα συνδυάζεται με την ύπαρξη ενός υψηλού ποσοστού νέων παικτών. Οι Καταλανοί όχι μόνο επανέρχονται στην κορυφή, αλλά δημιουργούν ξανά παίκτες, που θα κάνουν τον σύλλογο πρωταγωνιστή και τα επόμενα χρόνια. Ήδη τρεις παίκτες από τα «σπλάχνα» της ομάδας έχουν βρεθεί στις επιλογές του Κούμαν. Μινγκέθα (21), Αραούχο (22), Πουτς (21) και Μορίμπα (18) κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να δείξουν ότι είναι στο επίπεδο της Μπαρτσελόνα. Μέχρι στιγμής έχουν αρπάξει την ευκαιρία τους από τα «μαλλιά», έχοντας μαζί τους και τους Τρινκάο (21), Ντεστ (20) και Πέδρι (18), που αποκτήθηκαν στην αρχή της σεζόν.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι… φτασμένοι πιτσιρικάδες. Ο Ντεμπελέ (23) κάνει μια εξαιρετική σεζόν και δείχνει για ποιο λόγο δαπανήθηκαν κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του το 2017. Ο Άνσου Φάτι (18) αναμένει την επιστροφή του στα γήπεδα μετά τον τραυματισμό του. Τέλος, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ (23) αποτελεί τη σταθερά της Μπαρτσελόνα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Μπαρτσελόνα

Οι προσθήκες που πρέπει να γίνουν για να πρωταγωνιστήσει ξανά

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μιλάμε για δέκα παίκτες, οι οποίοι σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση έχουν μεγάλη σημασία για την Μπαρτσελόνα. Φυσικά, όλοι υπό την «προστασία» του Λιονέλ Μέσι. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δεν χρειάζονται διορθώσεις στο ρόστερ. Είναι σαφές ότι για να πρωταγωνιστήσει ξανά η Μπαρτσελόνα χρειάζεται έναν καλό επιθετικό. Έναν παίκτη, ο οποίος να πάρει λίγο «βάρος» από τις πλάτες του Αργεντινού σούπερ σταρ στο σκοράρισμα. Παράλληλα, χρειάζεται ένας μέσος και σίγουρα ένας κεντρικός αμυντικός. Επίσης, ενδέχεται να χρειαστεί και ένας αριστερός μπακ, ως μελλοντικός αντικαταστάτης του Άλμπα. Βήματα απλά και λογικά όταν μιλάμε για ένα τέλος εποχής και την αρχή μιας νέας.

Τα βήματα για τη δημιουργία της νέας εποχής της Μπαρτσελόνα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται. Οι νέοι παίκτες βγαίνουν μπροστά, παίρνουν παιχνίδια και εμπειρίες. Ουσιαστικά το παρόν του συλλόγου είναι ταυτόχρονα και το μέλλον του. Κι αυτό ίσως είναι πολύ μεγαλύτερο κέρδος για τα επόμενα χρόνια, από οποιονδήποτε τίτλο μπορεί να κατακτήσει φέτος η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ