ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
Mάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ: Κι εγώ που ζω σε Déjà Vu!
Ο Νέβιλ γλεντάει τον Κλοπ: «Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν! Δες το ρόστερ…»
Κριστιάνο: Το είχε βάλει από το σπίτι του – Η ΓΚΟΛΑΡΑ που κέρδισε το βραβείο Πούσκας (vid)
Team Of the Week: Η ενδεκάδα φόβητρο της αγωνιστικής – Σκέτη τρέλα και… υπόκλιση (vid)
«Αυτός φταίει για την ήττα της Άρσεναλ» – Νέβιλ και Μέρσον… τα έχωσαν!
Ρεάλ, μια γροθιά – Οι δύο τραυματίες θέλουν να πάνε στο Μάντσεστερ για την πρόκριση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Λακαζέτ κάνει το βήμα μπροστά για την Άρσεναλ

Σε μια σεζόν σχεδόν χαμένη στην Άρσεναλ, ο Λακαζέτ κρατάει ψηλά το λάβαρο και αναδιοργανώνει την αντεπίθεση των «κανονιέρηδων»

Ο Λακαζέτ κάνει το βήμα μπροστά για την Άρσεναλ

Έχει πετύχει την ομάδα σε… κακό φεγγάρι εδώ και χρόνια ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Και τι δεν έχει η φετινή χρονιά για την Άρσεναλ; Κακά αποτελέσματα, κακές εμφανίσεις και ακόμα χειρότερες αμυντικές λειτουργίες. Η σεζόν το ξεκίνημα της οποίας αποτέλεσε ιστορικό χαμηλό, άρχισε να «σώζεται» περίπου τον Δεκέμβριο.

Όχι, οι «κανονιέρηδες» δεν βρίσκονται ξαφνικά στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά παρουσιάζουν ενθαρρυντικά σημάδια πως θα προλάβουν την Ευρώπη. Και αυτός που ηγείται αυτής της προσπάθειας δεν είναι άλλος από τον Γάλλο επιθετικό.

Θες να βλέπεις τον Βασιλιά ακόμα και… στον ύπνο σου; Τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να κάνεις subscribe στο κανάλι μας στο YouTube

Δυσκολία στην προσαρμογή και το δίδυμο με τον Ομπαμεγιάνγκ

Κακά τα ψέματα, η μέχρι τώρα καριέρα του Λακαζέτ στην Αγγλία δεν είναι αυτή που περίμεναν οι φίλοι της Άρσεναλ. Όταν το 2017 οι Λονδρέζοι έβγαλαν 50 εκατομμύρια από τα ταμεία τους, αγόραζαν τον ηγέτη της επιθετικής τους γραμμής. Μετά από 4 εξαιρετικές χρονιές στο Σαμπιονά με τη Λυων, ο Γάλλος φορ ήταν αυτό που ήθελαν στην Άρσεναλ. Ένας γκολτζής.

Ωστόσο η μετάβαση στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού δεν ήταν εύκολη. Μπορεί ποτέ να μην σκόραρε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια σεζόν, ωστόσο ποτέ δεν ξεπέρασε τα 20 γκολ. Ένας μέτριος απολογισμός δεδομένων των χρημάτων αλλά και των προσδοκιών που υπήρχαν στο πρόσωπό του. Πρώτος που ύψωσε ανάστημα του ο Λακαζέτ!

Η έλευση του Ομπαμεγιάνγκ λίγους μήνες μετά, δείχνει πως και οι ιθύνοντες της ομάδας περίμεναν παραπάνω πράγματα από τον ίδιο. Σίγουρα, η τάσεις φυγής του Γκαμπονέζου από την Ντόρτμουντ έκαναν αμέσως τους κανονιέρηδες να κινηθούν, αλλά το πιο πιθανό είναι πως ήδη ψάχνονταν. Σε κάθε περίπτωση το πείραμα πέτυχε.

Οι δύο παίκτες συνέθεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα επίθεσης, καθώς έδεσαν αμέσως. Ωστόσο όσο άριστη ήταν η επίθεση, άλλο τόσο χώλαινε η άμυνα. Αποτέλεσμα ήταν η Άρσεναλ να μην μπορέσει να κουνήσει σεντόνι για 3 σεζόν.

Πρώτος που ύψωσε ανάστημα του ο Λακαζέτ!

Φέτος όμως ήρθε η δυσκολότερη στιγμή στον σύλλογο. Παρά το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με 2 νίκες, μέχρι τα Χριστούγεννα η Άρσεναλ είχε πανηγυρίσει μόλις 4 «τρίποντα». Παράλληλα ηττήθηκε 8 φορές, γνωρίζοντας την ταπείνωση. Πλέον το «μικρόβιο» της πολύ κακής άμυνας είχε χτυπήσει και την επίθεση, με τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Λακαζέτ να επωμίζονται τις ευθύνες. Ο Γκαμπονέζος μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου ήταν πραγματικά αγνώριστος, ενώ ο Λακαζέτ είχε να σκοράρει από τον Σεπτέμβριο.

Ενώ όλοι έκαναν λόγο για «ομάδα υποβιβασμού» και «μελανό σημείο» στην Ιστορία του συλλόγου, ο Λακαζέτ αντέδρασε. Στην «boxing day» και στο ντέρμπι με την Τσέλσι, από δικό του γκολ η Άρσεναλ προηγήθηκε και στη συνέχεια πανηγύρισε την σπουδαία νίκη στο ντέρμπι. Το μομέντουμ συνεχίστηκε με τέρματα κόντρα σε Γουέστ Μπρομ και Μπράιτον, δίνοντας τις νίκες στην ομάδα του. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Ο καλός του φίλος και παρτενέρ στην επίθεση «ξύπνησε» και συνέχισε να βοηθάει με τον τρόπο που είχε μάθε τις τελευταίες σεζόν. Πρώτος που ύψωσε ανάστημα του ο Λακαζέτ!

Η συνολική εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε. Όχι, η άμυνα δεν έγινε ξαφνικά άμυνα επιπέδου «invincibles». Ωστόσο, η χωρίς έμπνευση επίθεση της ομάδας με τα μόλις 5 γκολ σε 10 παιχνίδια ξεχάστηκε. Ο Ομπαμεγιάνγκ από εκεί που είχε… ξεχάσει το γκολ, πλέον επέστρεψε σε καλύτερες εμφανίσεις, ενώ και νεότεροι παίκτες βρήκαν κίνητρο. Και σίγουρα μπορούμε να πιστώσουμε μέρος αυτής της στροφής 180 μοιρών των παικτών της Άρσεναλ στον Γάλλο φορ.

Εμπνευστής της αντεπίθεσης σε όλες τις γραμμές

Η αλήθεια είναι πως ο Λακαζέτ δεν είναι ο συνηθισμένος επιθετικός. Με μια ασυνέπεια να τον διακατέχει όταν βρίσκεται μπροστά στο αντίπαλο τέρμα, δεν μπορείς να πεις πως έχει το «σίγουρο γκολ» στο τσεπάκι του. Αυτό είναι κάτι που έχει (συνήθως) ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Μπορεί οι πρόσφατες εμφανίσεις του Γκαμπονέζου να τον «καίνε», αλλά όλοι θυμόμαστε τι έκανε τις περασμένες 3 σεζόν ο Όμπα.

Το πείσμα του Γάλλος όμως είναι ίσως το μεγαλύτερο όπλο του. Με ρόλο πολύ μεγαλύτερο από το να κάθεται απλά στην επίθεση και να περιμένει στην κορυφή, ο Λακαζέτ βοηθάει πραγματικά στην άμυνα. Με τιμές διπλάσιες από τον Μ.Ο των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων σε τάκλιν (1,04) και αναχαιτήσεις (0,56), η συμβολή του δεν σταμάτα μονάχα στην επίθεση. Παράλληλα, η ευστοχία του στις πάσες (78,4%), αλλά και οι προωθητικές του πάσες (2,2) τον κατατάσσουν πολύ ψηλά στις λίστες των επιθετικών των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Το καλοκαίρι βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός «Έμιρειτς», καθώς ακούστηκε πως θα δει την πόρτα της εξόδου. Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους ακούστηκαν πολύ για τον Γάλλο, ωστόσο ο ίδιος παρέμεινε προσηλωμένος στον στόχο του. Σε αντίθεση με άλλους παίκτες του ρόστερ, αντί να αφεθεί προτίμησε να πολεμήσει. Πλέον, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 11 τέρματα, έχοντας ξεπεράσει ήδη την περσινή του συγκομιδή.

H επιμονή του Λακαζέτ να πιέζει για το κάτι παραπάνω στις περισσότερες φάσεις, είναι πραγματικά θείο δώρο σε μια ομάδα γεμάτη από «αδιάφορους μισθοφόρους». Αμέτρητα «ανόητα» λάθη και «αυτοκτονικές» ενέργειες έχουν φέρει την ομάδα με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης.

Ωστόσο, ο Γάλλος δεν έχει παρατήσει ακόμα την προσπάθεια του. Και αυτό περνάει και σε άλλα μέλη της ομάδας. Όταν η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0, ήταν αυτός που ξεκίνησε πάλι την μεγάλη αντεπίθεση. Και εν τέλει κατάφερε να σώσει την παρτίδα. Φέτος δεν ξέρουμε να θα τα καταφέρει, αλλά η μέχρι τώρα αλλαγή φέρει με μεγάλα γράμματα την δική του υπογραφή.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ