ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ο Αγουέρο αποχωρεί ως βασιλιάς από το Μάντσεστερ

Μια από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες των «πολιτών», Σέρχιο Αγουέρο, αποχωρεί για νέες περιπέτειες μετά από τίτλους και πάρα πολλά γκολ στο Μάντσεστερ.

Ο Αγουέρο αποχωρεί ως βασιλιάς από το Μάντσεστερ

Μακριά από το Μάντσεστερ βρίσκεται το προσεχές μέλλον του Σέρχιο Αγουέρο. Όπως ανακοίνωσαν παίκτης και κλαμπ, από τον Ιούλιο η πόλη της βόρειας Αγγλίας δεν θα είναι πλέον «έδρα» του Αργεντίνου επιθετικού. Μετά από 10 χρόνια μεγάλων επιτυχιών αλλά και πολλών ρεκόρ, ο «Κουν» ψάχνει πλέον μια νέα πρόκληση. Και η αλήθεια είναι πως στην Αγγλία πέτυχε σχεδόν όλα όσα ήθελε και μπορούσε.

Εκθρόνισε την Γιουνάιτεντ με εντυπωσιακό τρόπο

Με απορία είχαν μείνει οι περισσότεροι φίλοι του ποδοσφαίρου, όταν το 2011 ο Αγουέρο υπέγραψε στην φιλόδοξη, αλλά άπειρη Σίτι. Ο Αργεντινός φορ της Ατλέτικο ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα έμενε στη Μαδρίτη, αλλά από τα «ροχιμπλάνκος» θα πήγαινε στα λευκά της Ρεάλ. Κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ, καθώς επέλεξε την Πρέμιερ Λιγκ και τους «πολίτες». «Ένιωσα πως έκανα την σωστή επιλογή» έλεγε λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του ο ίδιος. Και κρίνοντας από το αποτέλεσμα, είχε δίκιο.

Η αλλαγή που έφερε στο Μάντσεστερ ήταν άμεση. Όντας ο πλέον καυτός φορ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, απογείωσε την ταλαντούχα Σίτι. Μόλις την πρώτη του χρονιά στο Νησί, το πρωτάθλημα κατέληξε μετά από 44 ολόκληρα χρόνια στους «πολίτες». Και τι πρωτάθλημα μάλιστα. Με γκολ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων το οποίο σου δίνει το πρωτάθλημα σε βάρους του αιώνιου σου αντίπαλου. Το γκολ του σε βάρος της ΚΠΡ θα μνημονεύεται για πάντα ως ένα ρόλερ κόστερ συναισθημάτων. Τόσο των φίλων της ομάδας, όσο και των ουδέτερων φίλων του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο ερχομός του στην μπλε πλευρά του Μάντσεστερ, συνοδεύτηκε με μια εποχή κυριαρχίας σε βάρος των μισητών γειτόνων. Από… φτωχός συγγενής, η Σίτι έγινε πλέον μια μόνιμη απειλή στην «επαναπαυμένη» Γιουνάιτεντ. Και δύο από τα μεγάλα χτυπήματα που κατάφερε να περάσει ήταν φυσικά το πρωτάθλημα που «έκλεψε» μέσα από τα χέρια της, αλλά και ο θρίαμβος με 6-1 στο «Όλντ Τράφορντ». Στον οποίο και φυσικά σκόραρε ο Αγουέρο

Σμπαράλια σχεδόν κάθε ρεκόρ

Αν κάποιος πίστευε πως ο Αγουέρο θα κατάφερνε να σπάσει τόσα ρεκόρ  στην Αγγλία όταν ήρθε, θα έλεγε ψέματα. Ναι μεν ο Αργεντίνος ερχόταν ως ένας σχεδόν ολοκληρωμένος φορ έτοιμος να δαμάσει τις αντίπαλες άμυνες, ωστόσο ο «Κουν» έφτασε κάτι πολύ υψηλότερο από αυτό. Με επιδόσεις ανάλογες των κορυφαίων που πάτησαν ποτέ στο Νησί, ο Αγουέρο ξεπέρασε σε πολλές κατηγορίες τους «άπιαστους» Ανρί και Σίρερ.

Με συνολικά 257 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, βρίσκεται με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου. Από αυτά, τα 181 τα πέτυχε σε παιχνίδια της Πρέμιερ, φτάνοντας την 4η θέση της σχετικής λίστας. Ξεπερνώντας τον θρυλικό Τιερί Ανρί, έγινε ο ξένος με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού. πετυχαίνοντας το 12ο(!) χατ-τρικ της καριέρας του στα αγγλικά γήπεδα τον Ιανουάριο του 2020, πέρασε μόνος πρώτος στην σχετική all-time λίστα της Πρέμιερ.

Παράλληλα, με 39 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατέχει πάλι τα πρωτεία για τους «πολίτες», όντας το μεγαλύτερο κανόνι τους. Και η αλήθεια είναι πως αν έμενε υγιής για μεγαλύτερα διαστήματα, ίσως να έπιανε περισσότερες κορυφές. Όχι πως τα πήγε και άσχημα…

Ο τελευταίος της «χρυσής γενιάς»

Αν χρειαζόταν να ξεχωρίσω 3 παίκτες από την ιστορία της Σίτι, ο Αγουέρο φυσικά και θα ήταν μέσα σε αυτούς. Πιστεύω πως η τριπλέτα Κομπανί, Σίλβα και Αγουέρο είναι η καλύτερη που συνυπήρξε ποτέ στους «πολίτες». Ο Κομπανί ήταν ο ηγετικός «ογκόλιθος» στην άμυνα, ο Σίλβα ο μαέστρος και  «εγκέφαλος» της ομάδας και ο Κουν ο «δολοφόνος».

Η αλήθεια είναι όμως πως αν έλειπε κάποιος από αυτούς, επηρεαζόταν η ομαλή λειτουργία της ομάδας. Οι δύο πρώτοι συνυπήρξαν μαζί μέχρι το 2011, αλλά δεν κατάφεραν κάτι σπουδαίο μέχρι να συμπληρωθεί το ρόστερ με τον Αγουέρο. Αμέσως, ήρθε η επιτυχία στην ομάδα, την οποία αναζητούσαν για 3 χρόνια οι νέοι Άραβες ιδιοκτήτες. Μέσα από 4 πρωταθλήματα (τα οποία λογικά θα γίνουν 5), 5 Λιγκ Καπ και 1 Κύπελλο Αγγλίας, η Σίτι έγινε η πλέον επιτυχημένη δύναμη της Αγγλίας την περασμένη δεκαετία. Ωστόσο όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, η «χρυσή γενιά» της ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο της. Κομπανί και Σίλβα αποχώρησαν με όλες τις τιμές και το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο τελευταίος κρίκος της τότε ομάδας.

Οι αντικαταστάτες βρίσκονται ήδη στην ομάδα και είναι πεινασμένοι για περισσότερους τίτλους. Το αν θα πετύχουν περισσότερα ή όχι είναι άγνωστο, αλλά έχουν πάρει συμβουλές από τους κατάλληλους. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η Σίτι συστήθηκε στους φιλάθλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με την υπογραφή του, δημιουργώντας γερά θεμέλια για το fanbase που έχουν σήμερα οι «πολίτες»

Έτοιμος να διαταράξει (ή και όχι) την σύγχρονη Μπαρτσελόνα

Η αποχώρηση του Αγουέρο από το Μάντσεστερ αποτελεί μια από κοινού επιλογή. Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα επέλεξαν πως καλύτερο θα ήταν να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Άλλωστε οι πολίτες είχαν ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο του που θα του επέτρεπαν να αποχωρήσει όταν ο ίδιος θα έκρινε πως ήταν η καλύτερη ώρα.

Έτοιμος να κλείσει τα 33 του χρόνια, ο Αργεντίνος βρίσκεται μακριά από την συνταξιοδότηση ακόμα. Ομάδες όπως η Τσέλσι, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Γιουβέντους ήδη ψάχνονται για να τον κάνουν δικό τους. Όμως ο ίδιος φαίνεται πως έχει ήδη αποφασίσει να επιστρέψει στην Ισπανία. Εκεί τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες ο κολλητός του, Λιονέλ Μέσι. Μια κίνηση η οποία μπορεί σε τεράστιο βαθμό να αλλάξει γνώμη στον Λιονέλ Μέσι σχετικά με την παραμονή του στη Βαρκελώνη. Σε κάθε περίπτωση όμως, η προσθήκη του σε όποια ομάδα και αν επιλέξει, μόνο συμβολική δεν θα είναι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ