Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τα γυάλινα πόδια του Κονατέ προβληματίζουν τη Λίβερπουλ
Λίβερπουλ

Τα γυάλινα πόδια του Κονατέ προβληματίζουν τη Λίβερπουλ

H Λίβερπουλ θέλει να αποκτήσει τον στόπερ της Λειψίας, Ιμπραχίμα Κονατέ αλλά το βαρύ ιστορικό τραυματισμών προβληματίζει το σύλλογο.

30.03.2021 | 11:55

Στο στόχαστρο της Λίβερπουλ έχει μπει ο στόπερ της Λειψίας, Ιμπραχίμα Κονατέ. Σύμφωνα με τον David Ornstein έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και η μεταγραφή του 21χρονου ποδοσφαιριστή έχει προχωρήσει αρκετά. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός διαθέτει τρομακτικά φυσικά προσόντα και η φυσιογνωμία του δεσπόζει στο κέντρο άμυνας των «ταύρων».

Ωστόσο, έχει μία σημαντική αχίλλειο πτέρνα. Αυτή δεν είναι άλλη από τους τραυματισμούς. Ειδικότερα, τη σεζόν 19/20 είχε ένα μυϊκό τραυματισμό που του στέρησε τη συμμετοχή σε 30 παιχνίδια. Έκτοτε, ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμούς, με το σώμα του να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα παιχνίδια που απαιτούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ενδεικτικό είναι ότι τις τελευταίες 2 σεζόν ο αριθμός των αγώνων που έχει χάσει λόγω τραυματισμού συγκρίνεται με τον αντίστοιχο του Φαν Ντάικ και Τζο Γκόμεζ.

Πόσα παιχνίδια έχει χάσει ο Κονατέ λόγω τραυματισμών στις τελευταίες 3 σεζόν με τη Λειψία

18/19: 1 αγώνας
19/20: 30 αγώνες
20/21: 15 αγώνες

Το κατατοπιστικό γράφημα του Athletic

Στο παρακάτω γράφημα του Athletic απεικονίζεται ο αριθμός συμμετοχών του Κονατέ με τη Λειψία στο πρωτάθλημα στις 3 τελευταίες σεζόν. Όπως παρατηρεί κανείς, με εξαίρεση την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ο Γάλλος έχει ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ελάχιστες φορές.

Τη σεζόν 19/20 την έχασε σχεδόν όλη λόγω του σοβαρού τραυματισμού του ενώ τη φετινή χρονιά μετράει μόλις 9 συμμετοχές εκ των οποίων οι 5 ως αλλαγή.

Δεδομένου ότι η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα πρωτάθλημα με τρελό ρυθμό και συνεχόμενα παιχνίδια, ο Κλοπ θα πρέπει να σκεφτεί διπλά τις προοπτικές απόκτησης του Κονατέ. Μην ξεχνάμε ότι φέτος η Λίβερπουλ έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από τραυματισμούς στη συγκεκριμένη θέση. Πέραν των Φαν Ντάικ, Ματίπ και Γκόμεζ, στα πιτς έχουν βρεθεί και οι Φαμπίνιο και Χέντερσον, ο οποίοι έχουν αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας.

Θες να βλέπεις τον Βασιλιά ακόμα και… στον ύπνο σου; Τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να κάνεις subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version