ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ligue 1

Παρί, πλέον κουμάντο στη Γαλλία κάνει η Λιλ! (vid)

Η Λιλ πέρασε από το Παρίσι για πρώτη φορά μετά το 1996, επικρατώντας 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Ligue 1.

Παρί, πλέον κουμάντο στη Γαλλία κάνει η Λιλ! (vid)

Η Λιλ είχε να κερδίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι από το 1996, ε και; Οι Λιλουά έκαναν ένα μεστό παιχνίδι στο «Παρκ Ντε Πρενς», έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή κι έφυγαν μ’ ένα τεράστιο διπλό (1-0). «Χρυσός» σκόρερ ο Ντέιβιντ, με τη Λιλ να ανεβαίνει μόνη πρώτη στην κορυφή της Ligue 1. Απογοητευτική η Παρί, που πλέον μένει στη δεύτερη θέση και κινδυνεύει να χάσει το πρωτάθλημα μετά από τρεις σερί κατακτήσεις. Αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις Νεϊμάρ και Τζαλό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; 

Ο Ντείβιντ «εκτέλεσε» την Παρί

Η Παρί μπήκε δυνατά στο ματς κι απείλησε πρώτη φορά στο 7′. Ο Ντι Μαρία έκανε εξαιρετική προσπάθεια και γύρισμα, αλλά ο Νεϊμάρ με γυριστό έστειλε την μπάλα άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα ευκαιρία. Ο Μπαπέ πλάσαρε από διαγώνια αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Μαϊνιάν έδιωξε. Ωστόσο, ήταν η Λιλ αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση. Ο Σάντσες έφυγε από τα δεξιά και γύρισε στον Ντέιβιντ, που κράτησε την ψυχραιμία του και με πλασέ έκανε το 1-0!

Οι Παριζιάνοι πήραν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 27′ ο Μαϊνιάν έδιωξε δύσκολα το σουτ του Κιν. Το υπόλοιπο του ημιχρόνου, όμως, δεν είχε καθόλου ρυθμό, ούτε αξιοσημείωτες φάσεις. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Λιλ να προηγείται με 1-0.

Πίεσε, αλλά δεν βρήκε γκολ ούτε για… δείγμα

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο αργός. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 55′ για να γίνει η πρώτη καλή στιγμή, με τον Μαϊνιάν να μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Ντι Μαρία. Πέντε λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε εντυπωσιακά και το δυνατό σου του Γκέιγ. Στο 62′ η Λιλ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Νάβας να μπλοκάρει το σουτ του Μπαμπά.

Επτά λεπτά αργότερα η Παρί πλησίασε στην ισοφάριση. Ο Παρέδες έκανε την σέντρα για τον Νεϊμάρ, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους στην κόντρα και στο 78′ έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ικονέ έφυγε στην κόντρα και γύρισε στον Γιλμάζ, αλλά ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Αρχικά ο Τζαλό έκανε φάουλ στον Νεϊμάρ κι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Βραζιλιάνο να χτυπάει εκτός φάσης τον αντίπαλο του και να βλέπει και αυτός τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του.

Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τη Λιλ να φεύγει μ’ ένα σπουδαίο διπλό. Το πρώτο της στο Παρίσι από τις 27 Απριλίου του 1996. Με τη νίκη αυτή οι «Λιλουά» ανέβηκαν μόνοι πρώτη στην κορυφή της Ligue 1 με 66 βαθμούς σε 31 αγωνιστικές και δείχνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Από την άλλη η Παρί ηττήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι εντός έδρας κι έμεινε στους 63 βαθμούς μετά από 31 παιχνίδια και τη δεύτερη θέση. Οι Παριζιάνοι έτσι κινδυνεύουν να απωλέσουν τα σκήπτρα τους έπειτα από τρία χρόνια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Νάβας, Κέρερ (64′ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (64′ Μπέικερ), Παρέδες, Γκέιγ (71′ Ραφίνια), Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Κιν (64′ Ντράξλερ).

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Τζαλό, Φοντέ, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Σάντσες (73′ Γιλμάζ), Αντρέ, Σουμαρέ, Μπαμπά, Ικονέ (93′ Μπράνταριτς), Ντέιβιντ (35′ Γουεά).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ