ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ο Αντρέ Σίλβα συστήνεται ξανά στην ελίτ!

Τέσσερα χρόνια μετά την ανεπιτυχή μεταγραφή του στην Μίλαν, ο Αντρέ Σίλβα φωνάζει στην ελίτ πως υπάρχει ακόμα και είναι πιο έτοιμος από ποτέ

Ο Αντρέ Σίλβα συστήνεται ξανά στην ελίτ!

Κάποιος που δεν γνωρίζει την ιστορία του Αντρέ Σίλβα, βλέποντας την φετινή σεζόν του ένα πράγμα θα σκεφτόταν: Ότι έχει έρθει η ώρα του για την μεγάλη μεταγραφή. Αυτή ωστόσο ήρθε πριν από περίπου 4 χρόνια, με την εξέλιξη να μην είναι η αναμενόμενη. Aναγεννημένος και έτοιμος, ο Πορτογάλος θριαμβεύει στην Άιντραχτ και επανέρχεται στα ραντάρ των μεγαθηρίων της Ευρώπης.

To πείραμα με τη Μίλαν που απέτυχε (και για τους δύο)

Το πέρασμα του Σίλβα από την Ιταλία είναι η αλήθεια πως ήταν καταστροφικό. Σε μια θητεία που ελάχιστοι θυμούνται και ακόμα λιγότεροι θέλουν να θυμούνται, ο Πορτογάλος φορ απογοήτευσε τους πάντες. Μετά από ένα καυτό καλοκαίρι το 2017 η Μίλαν πλήρωσε 40 εκατομμύρια ευρώ, αποκτώντας «το επόμενο κανόνι της Πορτογαλίας». Μετά από μερικές σεζόν όπου ξεχώρισε στην πατρίδα του και μόλις στα 21 του, πίστεψαν πως είχε έρθει η ώρα του για το επόμενο βήμα.

Μάλλον όμως… δεν είχε έρθει, καθώς στο Μιλάνο σκόραρε με το σταγονόμετρο. Η πρώτη του χρονιά στο Καμπιονάτο ήταν μια από τις απογοητευτικότερες στην πρόσφατη μνήμη των φίλων του ιταλικού ποδοσφαίρου. Και αν προσθέσουμε τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που υπήρχαν στο πρόσωπο του παίκτη, η σεζόν 2017-18 ήταν σχεδόν… ταφόπλακα. Μόλις 2 γκολ σε 24 αναμετρήσεις πρωταθλήματος και η ανυπόμονη διοίκηση της Μίλαν του έδειξε την πόρτα. Δανεικός το επόμενο έτος στην Σεβίλλη, σημείωσε καλύτερες αλλά ακόμα μέτριες εμφανίσεις (40 συμμετοχές, 11 γκολ). Κάπως έτσι, οι Ανδαλουσιάνοι δεν ενεργοποίησαν την ρήτρα και ο Πορτογάλος επέστρεψε ως «βάρος» στην Ιταλία.

Ξανά στην αναζήτηση «κορόιδου» για να τον ξεφορτωθούν, οι Μιλανέζοι είδαν την Άιντραχτ να ενδιαφέρεται. Οι «αετοί» έδωσαν την ευκαιρία στον Σίλβα να βρει τον παίκτη που όλοι περίμεναν να δουν. Ο πρώτος δανεισμός του ήταν αρκετά καλός με 14 γκολ σε 34 συμμετοχές, όμως η Μίλαν ήταν ανένδοτη. Πουλώντας τον μόλις για 3 εκατομμύρια(!), φαίνεται πως το τελευταίο γέλιο το είχε ο Πορτογάλος και σίγουρα η Άιντραχτ.

Πως θέλετε να σκοράρω;

Μετά την πρώτη καλή σεζόν του Σίλβα στη Γερμανία, υπήρχαν καλοί οιωνοί για το μέλλον του Πορτογάλου. Ωστόσο ούτε ο ίδιος δεν περίμενε αυτό το «θαύμα» που έγινε. Από επιθετικός που του έλειπε το εύκολο γκολ και γενικά το… γκολ, μεταμορφώθηκε σε έναν «κλινικό» παίκτη μπροστά στο τέρμα. Με την Ντόρτμουντ να είναι είναι το νέο θύμα του, ο 25χρονος έφτασε τα 22 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά τα 24 στη σεζόν. Αποτέλεσμα είναι να βλέπει μόνο την πλάτη δύο υπερπαικταράδων. Ο λόγος φυσικά για τον μυθικό (και φέτος) Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον τρομακτικό Έρλινγκ Χάαλαντ.

Και αν η επίδοση του Σίλβα από μόνη της μας ρίχνει τα σαγόνια στο πάτωμα, το ρεπερτόριο του μας αποτελειώνει. Ο Πορτογάλος πέρα από μια συνεχή απειλή, είναι και τρομακτικά απρόβλεπτος στον τρόπο που θα σκοράρει. Με παρόμοιο αριθμό τερμάτων ανάμεσα σε γκολ από πέναλτι (6), γκολ από κεφαλιά (7) και γκολ από σουτ (10), ο Σίλβα είναι μια μόνιμη απειλή για τους αντίπαλους αμυντικούς. Και από ότι φαίνεται δύσκολα θα καταφέρει να περιοριστεί, τουλάχιστον για φέτος.

Η αναγέννηση του Σίλβα ήρθε απλά

Τι είναι όμως αυτό που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην μέχρι πρότινος μέτρια καριέρα του Σίλβα; Πως σε δύο σεζόν από… χασογκόλης μεταμορφώθηκε σε «δολοφόνο» μπροστά από την εστία; Φυσικά εκτός από την λογική ωρίμανση του ίδιου ως παίκτη, οι αριθμοί δίνουν μια παραπάνω βοήθεια.

Ελάχιστοι παίκτες στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπερτερούν του Σίλβα στις ακόλουθες κατηγορίες. Αναμενόμενα γκολ (πλην πέναλτι), γκολ (πλην πέναλτι), συνολικά σουτ, επαφές στην αντίπαλη περιοχή και επικίνδυνες πάσες που λήφθηκαν. Όπως καταλαβαίνει κάποιος εύκολα, η τοποθέτηση του Πορτογάλου είναι εξαιρετική. Γνωρίζοντας πολύ καλύτερα το που πρέπει να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή, ο Σίλβα μετατρέπει σχεδόν κάθε επικίνδυνη πάσα σε γκολ. Ακόμη ένα στατιστικό που επιβεβαιώνει τις πιο καίριες τοποθετήσεις του είναι ο συνολικός αριθμός των σουτ του, ο οποίος δεν διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες ανεπιτυχείς χρονιές.

Ουσιαστικά, δεν είναι η σημαντική βελτίωση στα τελειώματα αυτή που έχει εκτοξεύσει την απόδοση του Πορτογάλου. Αντίθετα, η ωρίμανση του ίδιου ως επιθετικού περιοχής, που ξέρει που χρειάζεται να βρίσκεται, μετέτρεψε τον ίδιο σε φορ παγκοσμίου κλάσης και την Άιντραχτ σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα.

Έτοιμος για νέες πολιτείες ο Σίλβα

Στην Γερμανία απομένουν ακόμα 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και το πρόγραμμα το οποίο ακολουθεί είναι αρκετά… βατό. Αν οι εμφανίσεις του Σίλβα συνεχιστούν (που λογικά θα συνεχιστούν), οι «αετοί« θα «κουνήσουν σεντόνι» για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Αβέβαιο παραμένει ωστόσο αν την νέα χρονιά ο Σίλβα θα είναι ακόμα στη Φρανκφούρτη. Ειδικά με το συμβόλαιο του να πλησιάζει επικίνδυνα την λήξη του (2023).

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι φορ της Άιντραχτ τραβούν πολλά βλέμματα πάνω τους. Αλέ και Γιόβιτς πήραν την ακριβή μεταγραφή εκτός Γερμανίας, με σεζόν κατώτερες από αυτή του Σίλβα, Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον Πορτογάλο; Πως μάλλον θα κρατήσει τις βαλίτσες του Γιούρο γεμάτες και μετά το πέρας της διοργάνωσης…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ