ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ του Ζιντάν είναι πάντα πιστή στα μεγάλα ραντεβού!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε πλάκα στη Λίβερπουλ και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν είναι πάντα… Βασίλισσα.

Η Ρεάλ του Ζιντάν είναι πάντα πιστή στα μεγάλα ραντεβού!

Η φετινή χρονιά δεν είναι και η καλύτερη για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζιντάν δεν εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει και έχει υποπέσει σε αρκετές γκέλες. Αυτό όμως που οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε είναι ότι στα μεγάλα ματς βγάζει πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Έτσι κόντρα στη Λίβερπουλ κατέβηκε στο γήπεδο με αποκλειστικό σκοπό να κυριαρχήσει. Το τελικό 3-1 μάλλον αδικεί τους «Μερένχες» οι οποίοι ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους -θλιβερούς- αντιπάλους τους σε όλη τη διάρκεια του ματς. Η «Βασίλισσα» βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά και κανείς δεν τολμά να ποντάρει εναντίον της.

Μια Ρεάλ που λατρεύει τα μεγάλα ματς

Αν η ποδοσφαιρική σεζόν αποτελούταν μόνο από τελικούς και σημαντικά παιχνίδια η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Ο Ζιντάν έχει κάνει σπουδαία δουλεία περνώντας στην ομάδα του μια νοοτροπία που της επιτρέπει να καλύπτει αγωνιστικές αδυναμίες. Από το 2018 και μετά το κλαμπ βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση που προφανώς έχει επηρεάσει την αγωνιστική εικόνα. Η Ρεάλ του σήμερα δε θυμίζει την ομάδα που σάρωσε τα πάντα από το 2016 μέχρι το 2018.

Έχει χάσει ενέργεια, σπιρτάδα και πρόσωπα κλειδιά. Αυτό που έχει διατηρήσει όμως είναι το πνεύμα νικητή που την διακατέχει. Φέτος η σεζόν της είχε αρκετές δυσκολίες. Η έλλειψη φαντασίας, δημιουργικότητας αλλά και αποτελεσματικότητας στην επίθεση οδήγησε σε… μπλεξίματα. Παιχνίδια φαινομενικά εύκολα εξελίσσονται σε δύσκολες εξισώσεις και συχνά σε στραβοπατήματα. Η αγωνιστική άνοδος του Μπενζεμά σίγουρα βελτίωσε πολύ τα πράγματα, ωστόσο οι υπόλοιποι της επίθεσης στερούνται σταθερότητας.

Η Ρεάλ δεν εντυπωσιάζει. Δεν κάθεσαι να τη δεις με τον ενθουσιασμό των προηγούμενων ετών. Όταν όμως τα πράγματα σοβαρεύουν ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα μεγάλα παιχνίδια που έχει δώσει φέτος η «Βασίλισσα» θα δει ότι δεν έχει χάσει ούτε ένα. Για την ακρίβεια τα έχει κερδίσει -σχεδόν- όλα. Στην Πριμέρα κέρδισε εκτός έδρας Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα και εντός την Ατλέτικο.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε νίκες μέσα-έξω με Ίντερ στους ομίλους και Αταλάντα στην πρώτη φάση των νοκ άουτ και ξανά νίκη με Λίβερπουλ για τα προημιτελικά. Το μόνο ματς που δεν κατάφερε να κερδίσει ήταν το εκτός έδρας με την Ατλέτικο για το Πρωτάθλημα όπου και εκεί έμεινε αήττητη, ισοφαρίζοντας στο τέλος. Στο σημείο που έχει φτάσει η σεζόν τα πάντα θα κριθούν στα μεγάλα ματς και αυτή φαίνεται να είναι μια συνθήκη που βολεύει τη Ρεάλ. Κατ’ επέκταση και τον προπονητή της που όση κριτική κι αν έχει δεχτεί κανείς δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι οι παίκτες του είναι διατεθειμένοι να «πεθάνουν» για εκείνον.

Ο Ζιντάν της μεγάλης σκηνής

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το κλαμπ με τη μεγαλύτερη πίεση παγκοσμίως. Τα 13 ευρωπαϊκά που κοσμούν την τροπαιοθήκη της προκαλούν δέος αλλά και τεράστιες απαιτήσεις. Όσα συμβαίνουν στους «Μερέχνες» μπαίνουν πάντα στο μικροσκόπιο του διεθνούς ποδοσφαιρικού στερεώματος. Η κριτική γίνεται συχνά βάναυση και καταστροφική για τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο κλαμπ. Το κοινό του «Μπερναμπέου» δεν γνωρίζει από συναισθηματισμούς. Όποιος δεν υπηρετεί σωστά τη «Βασίλισσα» μπαίνει στο στόχαστρο. Ακόμα κι αν λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ζιντάν προφανώς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Τι κι αν κατέκτησε τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ; Τι κι αν το όνομά του είναι ένα από τα πιο βαριά στον ποδοσφαιρικό πλανήτη; Τι κι αν έχει φορέσει με τεράστια επιτυχία τη φανέλα της ομάδας στο παρελθόν; Στην επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας ο «Ζιζού» έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι του κυκλώνα. Πέρυσι παρόλο που κατέκτησε το πρωτάθλημα κανείς δεν ήταν ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας. Ζιντάν Ρεάλ

Φέτος οι απανωτές γκέλες στο ξεκίνημα έφεραν ακόμη μεγαλύτερη μουρμούρα. Υπήρξαν φωνές που ζητούσαν ακόμα και την απομάκρυνσή του από τον πάγκο. Βέβαια όπως κάθε μεγάλη προσωπικότητα έτσι και ο Ζιντάν όχι μόνο δε λύγισε από την κριτική αλλά έγινε ακόμη πιο δυνατός. Έκλεισε μάτια και αυτιά και έμεινε συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Πρώτος εκείνος ξέρει ότι η ομάδα του δεν μπορεί να έχει την εικόνα που είχε στην πρώτη του θητεία.

Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει από το να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει όταν η μπάλα καίει. Κάπως έτσι βρέθηκε από το -13 στο -3 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και με το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν επικυρωμένο. Το φινάλε της σεζόν βρίσκει την ομάδα μέσα και στους δύο μεγάλους της στόχους και με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στη Λίβερπουλ σε κάνει να πιστεύεις ότι κάλλιστα μπορεί να τους κατακτήσει κιόλας. Με την εικόνα που είχε η Ρεάλ στο πρώτο μισό κανείς δεν περίμενε ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν θα βρίσκεται σε θέση να διεκδικεί Πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ζιντάν μάλλον ήξερε καλύτερα.

Για ένα… βασιλικό φινάλε

Η Ρεάλ λοιπόν δείχνει να βρίσκει την καλή της φόρμα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Να θυμίσουμε ότι και στην πρώτη θητεία του Ζιντάν η Ρέαλ ανέβαζε κατακόρυφα την απόδοσή της σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα τυχαίο γεγονός αλλά για μια συγκεκριμένη στρατηγική του Γάλλου τεχνικού που αν μη τι άλλο αποδίδει. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι φωτιά και λαύρα και η Ρεάλ θα μπει σε αυτά με την ψυχολογία που απαιτείται. Το πρώτο τικ μπήκε απέναντι στη Λίβερπουλ. Νίκη με ένα καλό σκορ που της δίνει την ευκαιρία με μια σωστή διαχείριση να περάσει με σχετική άνεση στην επόμενη φάση.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού δεν αργεί. Για την ακρίβεια έρχεται στο ακριβώς επόμενο παιχνίδι. Την ερχόμενη αγωνιστική στην Πριμέρα έχουμε «Κλάσικο». Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την -αήττητη μέσα στο 2021- Μπαρτσελόνα σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να κρίνει τον τίτλο. Αν οι «Μερένχες» το κερδίσουν γίνονται αυτόματα τεράστιο φαβορί για το τρόπαιο. Με την Ατλέτικο να μην πείθει καθόλου με την εικόνα της και με το παιχνίδι ανάμεσα στη συμπολίτισσα και στη Μπαρτσελόνα να ακολουθεί καταλαβαίνει κανείς ότι μια νίκη στο «Κλάσικο» φέρνει τα πάνω κάτω. Ρεάλ Μαδρίτης

Αντίστοιχα μια ήττα μάλλον θα αναγκάσει τη Ρεάλ να παραδώσει τα σκήπτρα της αφού θα η Μπαρτσελόνα θα την αφήσει πέντε βαθμούς πίσω. Αμέσως μετά την μητέρα των μαχών η «Βασίλισσα» έχει ξανά ραντεβού στ’ αστέρια. Μπορεί το προβάδισμα που απέκτησε απέναντι στη Λίβερπουλ να είναι ισχυρό όμως θα χρειαστεί η απαραίτητη προσοχή. Πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο Άνφιλντ.

Από εκεί και πέρα -αν όλα πάνε βάση λογικής- έρχονται τα ημιτελικά κόντρα στην Τσέλσι. Μια ομάδα που με τον Τούχελ έχει αποκτήσει ταυτότητα και οι αναμετρήσεις μαζί της θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ο Απρίλης λοιπόν είναι όλα τα λεφτά για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βέβαια η ομάδα του Ζιντάν έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν φοβάται αυτές τις περιστάσεις, αλλά ότι τις απολαμβάνει με την ψυχή της. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα… βασιλικό φινάλε γιατί η Ρεάλ είναι εδώ και τα θέλει -όπως πάντα- όλα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ