ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Primera División

Ο Ζεράρ Μορένο μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά!

Ο Ζεράρ Μορένο κάνει πράγματα και θαύματα με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ και θυμίζει σε όλους μας ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Ο Ζεράρ Μορένο μας υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν είναι αργά!

Μέχρι τα 26 ο Ζεράρ Μορένο ήταν ένα μέτριο φορ των Ισπανικών γηπέδων. Παίκτης που γνώριζαν μόνο οι φανατικοί φαν της Πριμέρα Ντιβιζιόν και με πολύ συγκεκριμένο ταβάνι. Ένας σέντερ φορ το 10+ γκολ τη χρονιά που δεν θα έμενε ποτέ χωρίς δουλειά. Την τελευταία τετραετία ωστόσο είναι πολλά παραπάνω. Ο 29χρονος Ισπανός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο της καριέρας του και έχει ανεβάσει κατακόρυφα της μετοχές του. Με τα χρώματα της αγαπημένης του Βιγιαρεάλ δεν είναι πλέον απλά ένα τίμιο φορ αλλά ένας εκ των κορυφαίων στην κατηγορία.

Με το πείσμα του αουτσάιντερ

Ο Μορένο είναι γέννημα θρέμμα της Βιγιαρεάλ. Εκεί ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και έκανε ένα ένα τα βήματα από την τρίτη στην πρώτη ομάδα. Μέχρι τα 23 του δεν είχε ούτε μία συμμετοχή στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μετά από ένα αξιοπρεπή δανεισμό (32 ματς με 12 γκολ) στην Μαγιόρκα και τη Σεγούντα Ντιβιζιόν κέρδισε μια θέση στην πρώτη ομάδα των «Κίτρινων Υποβρυχίων». Παρά τα 16 γκολ σε 39 συμμετοχές δεν έπεισε τους υπεύθυνους του κλαμπ ότι αξίζει να παραμείνει. Βλέπετε η Βιγιαρεάλ ήταν μια ομάδα με υψηλούς στόχους που κυνηγούσε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Ο Μορένο λοιπόν θεωρήθηκε λίγος για αυτό το επίπεδο. Έτσι τον Αύγουστο του 15 πωλήθηκε στην Εσπανιόλ έναντι μόλις 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. Που να ήξερε τότε η Βιγιαρεάλ ότι τρία χρόνια μετά θα χρειαζόταν να ξοδέψει 20 εκατομμύρια για να τον φέρει πίσω! Στη Βαρκελώνη ο Μορένο βρήκε χώρο, ηρεμία και κυρίως εμπιστοσύνη. Σιγά σιγά άρχιζε να ξεδιπλώνει όλο και περισσότερες πτυχές του παιχνιδιού του. Μορένο

Την πρώτη αναγνωριστική σεζόν ακολούθησε μια εξαιρετική δεύτερη για να έρθει στη συνέχεια μια τρίτη που έκανε το όνομά του να ακουστεί δυνατά. Ήταν η σεζόν 2017/18 που με 16 γκολ ανακηρύχθηκε δεύτερος Ισπανός σκόρερ του πρωταθλήματος πίσω μόνο από τον Ιάγκο Άσπας. Η Εσπανιόλ ήταν πλέον μικρή για να χωρέσει τις φιλοδοξίες του. Η επιστροφή στη Βιγιαρεάλ έμοιαζε καρμική. Η αγαπημένη του ομάδα που δεν πίστεψε σε εκείνον πλέον επιθυμούσε διακαώς να τον κάνει και πάλι δικό της.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν προοριζόταν για κομπάρσος αλλά για απόλυτος πρωταγωνιστής. Με πείσμα, υπομονή και πολύ σκληρή δουλειά ο Μορένο έκανε όσους τον απέρριψαν να μετανιώσουν. Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν ένα βήμα ταυτόχρονα μπροστά αλλά και πίσω. Μπροστά ως προς το αγωνιστικό επίπεδο, πίσω καθώς τα λημέρια ήταν κάτι παραπάνω από γνώριμα. Τρία χρόνια μετά οι δύο πλευρές δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πιο επιτυχημένο σενάριο επανασύνδεσης.

Δεινός εκτελεστής, απόλυτος ηγέτης

Αυτή τη στιγμή ο Μορένο αποτελεί τον -με διαφορά- πολυτιμότερο παίκτη της Βιγιαρεάλ. Από τότε που επέστρεψε δεν έχει σταματήσει να σκοράρει και να αποτελεί το νούμερο ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας του. Πέρυσι έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα 20 γκολ. Φέτος βρίσκεται ήδη στα 24 -μαζί με 8 ασίστ- σε μόλις 33 συμμετοχές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας -Πάκο Αλκάθερ- έχει 10 γκολ. Ο Μορένο  εμφανίζεται το ίδιο αποδοτικός είτε ξεκινάει στα δεξιά της επίθεσης, είτε στην κορυφή. Παρόλο που πρόκειται για ένα καθαρό σέντερ φορ που δεν φημίζεται για την ταχύτητά του, η ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια και η εκτελεστική του δεινότητα τον καθιστούν πολύ επικίνδυνο και σαν εξτρέμ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στις 10 φορές που ο προπονητής του τον έχει ξεκινήσει δεξιά, ο Μορένο έχει ισάριθμα γκολ. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη Βιγιαρεάλ την τελευταία τριετία τον έχουν μονιμοποιήσει και στις κλήσεις της εθνικής Ισπανίας. Από τον Οκτώβρη του 2019 μέχρι σήμερα βρίσκεται μόνιμα στην αποστολή των «Φούριας Ρόχας» έχοντας μάλιστα σημαντικό ρόλο εντός ομάδας. Στις 10 συμμετοχές με τον αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Μορένο έχει 5 τέρματα και η θέση του στο ερχόμενο Γιούρο πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος σε συλλογικό επίπεδο. Βλέπετε η σεζόν της Βιγιαρεάλ κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι. Τα «Κίτρινα Υποβρύχια» βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Με 46 βαθμούς ισοβαθμούν με Σοσιεδάδ και Μπέτις και η μεταξύ τους μάχη αναμένεται εξαιρετικά αμφίρροπη μέχρι το τέλος της σεζόν. Εκεί όμως που υπάρχει τεράστια ευκαιρία για διάκριση είναι στο Γιουρόπα Λιγκ.

Με γκολ του Μορένο η Βιγιαρεάλ πήρε διπλό στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και είναι μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά. Με δεδομένο ότι εκεί θα αποφύγει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι πιθανότητες για μια παρουσία στον τελικό είναι αρκετές. Για τον Μορένο η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου με τη Βιγιαρεάλ θα είναι το ιδανικό κλείσιμο μιας χρονιάς που μπορεί να είναι και η τελευταία του στην ομάδα.

Μορένο με όνειρα χωρίς ταβάνι

Πολλοί μπορεί να θεωρούν ότι ο Ζεράρ Μορένο αυτή τη στιγμή έχει πιάσει ταβάνι. Στα 29 του είναι βασικός και αναντικατάστατος σε μια καλή ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και στέλεχος της εθνικής Ισπανίας. Στα τέσσερα-πέντε καλά ποδοσφαιρικά χρόνια που του απομένουν δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει περιβάλλον και να αναζητήσει νέες προκλήσεις. Βέβαια με την μέχρι στιγμής ποδοσφαιρική διαδρομή του Ισπανού φορ, οι προβλέψεις και οι εικασίες μάλλον δεν έχουν την παραμικρή αξία.

Στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή οι φιλοδοξίες για ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο βήμα κάλλιστα θα μπορούσαν να υπάρχουν. Και από τη στιγμή που υπάρχει και ενδιαφέρον τότε μπορεί να δούμε τον Μορένο σε νέες περιπέτειες από του χρόνου. Είτε εντός Ισπανίας, είτε εκτός. Οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει το πιο έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Λέστερ. Δυο κλαμπ που βρίσκονται σαφέστατα ένα επίπεδο πάνω από τη Βιγιαρεάλ. Τόσο για τους «Ροχιμπλάνκος» όσο και για τις «Αλεπούδες» ο Μορένο θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη για να δώσει βάθος και ποιότητα στα ήδη εξαιρετικά ρόστερ τους.

Το ζήτημα είναι αν ο ίδιος επιθυμεί να είναι πρώτος στο χωριό ή δεύτερος στην πόλη. Γιατί κακά τα ψέματα το ρόλο που έχει αυτή τη στιγμή στη Βιγιαρεάλ δεν θα τον βρει ούτε στην Ατλέτικο ούτε στη Λέστερ. Θα είναι σίγουρα σημαντικό μέλος του ρόστερ, ίσως και βασικός αλλά όχι το απόλυτο νούμερο ένα. Βέβαια τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, πέφτουμε κι εμείς στο ίδιο λάθος που λίγες γραμμές πιο πάνω αναγνωρίσαμε. Με τον Ζεράρ Μορένο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις.

Ας περιμένουμε λοιπόν λίγους ακόμη μήνες για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν θέλετε την προσωπική μας εκτίμηση η Λέστερ μοιάζει ιδανικός προορισμός για το επόμενο βήμα. Σε κάθε περίπτωση και ότι κι αν συμβεί στο μέλλον οφείλουμε να παραδεχτούμε και να βγάλουμε το καπέλο στον Μορένο. Γιατί πάντα θα είμαστε με τα αουτσάιντερ και τους πεισματάρηδες. Με αυτούς που δεν το βάζουν ποτέ κάτω.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ