ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Primera División

Η «βασίλισσα» γυάλισε το στέμμα της στο Κλάσικο (vid)

Νικήτρια του Κλάσικο αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κέρδισε εντός έδρας τη Μπαρτσελόνα με 2-1 και αναρριχήθηκε στην κορυφή της La Liga.

Η «βασίλισσα» γυάλισε το στέμμα της στο Κλάσικο (vid)

Στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής η Ρεάλ υποδέχθηκε τη Μπαρτσελόνα στο στάδιο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο». Οι Μαδριλένοι χτυπώντας την κόντρα και με πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά στο 1ο ημίχρονο έφτασαν μέχρι τη νίκη με 2-1. Έτσι, σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμούν με την Ατλέτικο, η οποία αγωνίζεται στις 11 Απριλίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και τις 2 ομάδες να πιέζουν ψηλά και να βγάζουν πολλή ένταση στο παιχνίδι τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 14ο λεπτό. Ειδικότερα, μετά από μία από γρήγορα εκδηλωμένη επίθεση, ο Βάσκεζ γύρισε για τον Μπενζεμά, ο οποίος με τακουνάκι έγραψε το 1-0.

Το πρέσινγκ ψηλά της Ρεάλ προβλημάτιζε τη Μπαρτσελόνα, η οποία πάντως είχε καταφέρει στο πρώτο 25λεπτο να περάσει σε κάποιες να παίξει με μία επαφή στα μεσοδιαστήματα.

Η ταχύτητα των Μαδριλένων έβαζε προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Στο 25ο λεπτό ο Βινίσιους χάρη στην τεχνική του κατάρτιση κέρδισε ένα φάουλ ελάχιστα έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ο Κρος ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Η Ρεάλ είχε επιλέξει να περιμένει την αντίπαλο της μετά το 2-0 και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Έτσι, έχασε μία ακόμη τεράστια ευκαιρία στο 34ο λεπτό, με τον Βαλβέρδε να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι μετά από άριστα εκδηλωμένη αντεπίθεση.

H ομάδα του Ζιντάν αμυνόταν σθενάρα και με αλληλοστήριξη με αποτέλεσμα πολλές προσπάθειες των «μπλοαυγκράνα να μπλοκάρονται στα σώματα. Την πρώτη της καλή ευκαιρία την είχε η Μπαρτσελόνα στο 45+2 με το απευθείας κόρνερ του να σταματάει στο κάθετο δοκάρι.

Οι ουρανοί άνοιξαν στο 2ο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα τη επανάληψης, η βροχή δυνάμωσε πολύ, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Οι δυσχερείς καιρικές συνθήκε ςβόλευαν τους γηπεδούχους, οι οποίοι υπερασπίζονταν προβάδισμα 2 τερμάτων.

Παρ΄όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μειώσει το σκορ στο 2-1. Ειδικότερα, μετά από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα, ο Μινγκέθα με κοντινή προβολή έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η Ρεάλ παραλίγο να απαντήσει αμέσως αλλά η μπάλα από την προσπάθεια του Βινίσιους σταμάτησε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε λάβει μία άγρια ομορφιά με τη μπάλα να πηγαίνει από τη μία περιοχή στην άλλη. Στο 68΄ο Κρος υπό ευνοϊκές συνθήκες δε μπόρεσε να βρει εστία με το κεφάλι. Οι αλλαγές και από τις 2 μεριές έριξαν το ρυθμό του παιχνιδιού τα επόμενα λεπτά. H Ρεάλ λίγο έλειψε να πληρώσει ένα λάθος του Οντριοθόλα στο 84΄αλλά το πλασέ του Άλμπα δεν κατέληξε στην εστία.

Η Μπαρτσελόνα πίεζε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μετά τη 2η κίτρινη στον Κασεμίρο στο 90΄. Τελικά, η Ρεάλ άντεξε και κράτησε το προβάδισμά της μέχρι τέλους παρόλο που ο Μορίμπα την τρόμαξε στο 94΄σημαδεύοντας το δοκάρι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ