ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ένα «κλάσικο»… φωτιά από κάθε άποψη!

Η γιορτή του «κλάσικο» πλησιάζει τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να τα δίνουν όλα. Στην προσεχή αναμέτρηση, το «βραβείο» είναι κάτι παραπάνω από μια νίκη γοήτρου

Ένα «κλάσικο»… φωτιά από κάθε άποψη!

Έφτασε πάλι αυτή η μέρα του χρόνου, με το «κλάσικο» να απέχει μόλις μερικές ώρες. Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται να αναμετρηθούν πάλι, στον «ισπανικό εμφύλιο». Μπορεί οι δύο ομάδες να βρίσκονται σε μια μικρή ύφεση τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η σημαντικότητα της αναμέτρησης πάρα πολύ ψηλά. Πέρα από τον τίτλο τον οποίο ενδέχεται να κρίνει αυτό το ντέρμπι, υπάρχουν ακόμα μερικές… κόντρες στην «μητέρα όλων των μαχών».

Το αβαντάζ στην Μπαρτσελόνα αλλά…

Ελαφρύ φαβορί για την επικράτηση φαίνεται πως είναι η Μπάρτσα. Η ομάδα του Κούμαν βρίσκεται σε ένα αήττητο σερί 19 αγώνων στο πρωτάθλημα, με την μοναδική της ήττα να σημειώνεται από την Παρί Σεν Ζερμέν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να μην πείθουν σε κάθε της αγώνα, όμως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι «μπλαουγκράνα» χτίζουν αποτελέσματα.

Μια σεζόν που φάνταζε σχεδόν «καμένη» μέχρι τον Δεκέμβριο, έχει γυρίσει. Η απόσταση με διψήφιο αριθμό πόντων από την Ατλέτικο έχει σχεδόν μηδενιστεί, ενώ η Ρεάλ απέχει ακόμα 3 βαθμούς. Όπως προαναφέραμε, ο τρόπος με τον οποίο εκμηδενίστηκε αυτή η διαφορά δεν είναι ο πλέον πειστικός, αλλά μην ξεχνάμε πως η Μπάρτσα διανύει περίοδο rebuild.

…η Ρεάλ ανεβασμένη πριν το «κλάσικο»

Σε πιο δυσμενή θέση από τους δύο μαχητές βρίσκεται η Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έχουν το βαθμολογικό μειονέκτημα, καθώς βρίσκονται στο -2 από τους «μπλαουγκράνα» και το -3 από τους «ροχιμπλάνκος». Ουσιαστικά το «κλάσικο» αποτελεί την τελευταία ελπίδα της Ρεάλ για να παραμείνει ζωντανή στο παιχνίδι του τίτλου. Σε περίπτωση ήττας η κορυφή απομακρύνεται και το πρωτάθλημα απομακρύνεται επικίνδυνα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί η «βασίλισσα». Οι απουσίες είναι σημαντικές, καθώς οι Ράμος,  Καρβαχάλ, Βαράν και Αζάρ έμειναν εκτός αποστολής. Ο αρχηγός της Ρεάλ δεν προλάβαινε το ντέρμπι, ενώ ο Βαράν αναμένεται να μείνει εκτός για ακόμη 10 μέρες. Η απουσία του Αζάρ ωστόσο είναι ρεκόρ, καθώς ακόμα ψάχνει συμμετοχή σε «κλάσικο». Με 0/4 από το 2019 είναι ο πλέον άτυχος παίκτης της Ρεάλ, ψάχνοντας… συμμετοχή στο ντέρμπι.

Παρά τα προβλήματα, η αλήθεια είναι πως η Ρεάλ έχει βρει έναν καλό ρυθμό. Ο Τόνι Κρόος βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα, ενώ και ο Βινίσιους προέρχεται από καλό παιχνίδι. Μεσοβδόμαδα, κόντρα στη Λίβερπουλ ο Βραζιλιάνος έδειξε γιατί αποκτήθηκε από τη «βασίλισσα» και θέλει να κρατήσει το μομέντουμ. Μόνιμη απειλή αποτελεί και ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος δείχνει πως μπορεί να πάρει στις πλάτες του την ομάδα όταν αυτή το χρειάζεται.

Κούμαν και Ζιντάν στην ίδια… περίεργη θέση

Τόσο ο Ολλανδός τεχνικός της Μπάρτσα, όσο και ο «Ζιζού» διανύουν μια δύσκολη σεζόν. Ο Κούμαν προσπαθεί να μαζέψει τα… αμάζευτα που παρέλαβε από Μπαρτομέου και Σετιέν. Χωρίς σταθερό κορμό και με αρκετές αλλαγές, ο «θρύλος» της ομάδας ως παίκτης, τα βρήκε σκούρα ως προπονητής των «μπλαουγκράνα». Οι πρώτες εβδομάδες ήταν εφιαλτικές και ίσως να μπορούσαν να αποτελέσουν και αιτία απόλυσης. Ωστόσο η τότε διοίκηση των στήριξε και φαίνεται πως είχε δίκιο.

Πέρα από το σερί που προαναφέραμε, πλέον η Μπαρτσελόνα έχει βρει λίγο τον ρυθμό της. Νεαροί παίκτες όπως ο Πέδρι, ο Αραούχο, ο Μορίμπα και άλλοι δείχνουν πως έχουν πολλά να προσφέρουν στο μέλλον. Πλέον δεν χρειάζεται να περνούν ΟΛΑ από τον Λιονέλ Μέσι και σε περίπτωση που δεν είναι σε καλή μέρα ο Αργεντινός να… πετάμε λευκή πετσέτα. Σίγουρα η Μπάρτσα απέχει ακόμα αρκετά από αυτό που θα ήθελε, ωστόσο φαίνεται πως «το νερό έχει μπει στο αυλάκι».

Σε εξίσου δύσκολη κατάσταση βρέθηκε και ο Ζινεντίν Ζιντάν στα μισά της σεζόν. Και όχι μια φορά, αλλά δύο! Στα τέλη του φθινοπώρου η Ρεάλ έδειχνε να «σκάει», καθώς όλα περνούσαν από την σχεδόν… βιονική τριάδα των χαφ. Μόντριτς, Κρος και Κασεμίρο δεν άλλαζαν ούτε για να… κοιμηθούν, με αποτέλεσμα να «μπουκώσει» η ομάδα. Οι δύο ήττες από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και οι ήττες από Βαλένθια και Αλαβές έφεραν σε δύσκολη θέση τον Γάλλο, ο οποίος κατάφερε να αλλάξει ρότα.

Ούτε το νέο έτος όμως υποδέχθηκε θερμά τον Ζιντάν, ο οποίος γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Αλκογιάνο της τρίτης κατηγορίας. Όλα αυτά μόλις λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό στο Σούπερ Καπ Ισπανίας από την Μπιλμπάο, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η ήττα από τη Λεβάντε. Κάπου εκεί το «θηρίο» θυμήθηκε το μέγεθος του και ξεκίνησε (όπως η Μπαρτσελόνα) ένα σερί 12 αγώνων αήττητη.

Ίσως το τελευταίο «κλάσικο» Μέσι-Ράμος

Πολύ πιθανό είναι αυτή η αναμέτρηση να είναι η τελευταία διασταύρωση Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Ράμος. Οι δύο παίκτες-θρύλοι των δύο ομάδων είναι άγνωστο που θα βρίσκονται τη νέα σεζόν. Με τα συμβόλαια τους να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και οι δύο είναι πιθανό να φύγουν για… άλλες πολιτείες.

Μετά από 15 χρόνια μεγάλων μαχών, ίσως οι δύο άσπονδοι αντίπαλοι και αρχηγοί ίσως βρεθούν αντιμέτωποι για τελευταία φορά. Με τον Ράμος όμως να απουσιάζει (πρώτη φορά από το 2011), θα ήταν πραγματικά κρίμα να μην υπάρξει «αντίο» στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά με το πρωτάθλημα να διακυβεύεται από τον αγώνα.

Όλα αυτά δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, ούτως ώστε αυτό το «κλάσικο» να μείνει στην Ιστορία ως ένα από τα πιο σημαντικά των τελευταίων ετών. Και φυσικά θέλουμε να ελπίζουμε πως το θέαμα θα είναι ανάλογο της σπουδαιότητάς του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ