ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Ντόρτμουντ η… απέθαντη με Κνάουφ σωτήρα!

Η Ντόρτμουντ έκανε... ροντέο το παιχνίδι με τη Στουτγκάρδη, αλλά σώθηκε από το παρθενικό γκολ του Κνάουφ (3-2) κι έμεινε ακόμα ζωντανή στη μάχη της τετράδας.

Ντόρτμουντ η… απέθαντη με Κνάουφ σωτήρα!

Όσο κερδίζει η Ντόρτμουντ ελπίζει! Οι Βεστφαλοί πήγαν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους, μετά την αρχική ανατροπή τους, αλλά τους έσωσε ο… Κνάουφ. Ο 19χρονος εξτρέμ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα «κίτρινα» κι οδήγησε την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς σ’ ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Στουτγκάρδης (3-2). Παραμένει στο -7 από την τετράδα η Ντόρτμουντ, αλλά το παλεύει.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Την «πάγωσε» ο Κάλαϊτζιτς

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε για πρώτη φορά στο 11′. Ο Ρέινα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Κόμπελ έδιωξε εντυπωσιακά. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Νταχούντ πλάσαρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ξανά ο Κόμπελ εκτινάχθηκε και απέκρουσε. Κι εκεί που η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς πίεζε, δέχτηκε γκολ μόλις στην πρώτη φάση της Στουτγκάρδης. Στο 17′, o Σόσα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κάλαϊτζιτς με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-0!

Το γκολ «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως πήραν σχεδόν αμέσως τα πάνω τους. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση πέντε λεπτά αργότερα. Ο Γκερέιρο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ωστόσο, όσο πίεζαν άφηναν χώρους πίσω και η Στουτγκάρδη λίγο έλειψε να το εκμεταλλευθεί ξανά στο 31′. Ωστόσο, η κεφαλιά του Κουλιμπαλί πέρασε μόλις άουτ. Το ημίχρονο δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Το γύρισε στο… τσακ μπαμ η Ντόρτμουντ την λύτρωσε ο Κνάουφ

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε αμέσως με την Ντόρτμουντ, όχι μόνο να πιέζει, αλλά και να ισοφαρίζει άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, στο 47′, ο Ρέινα έστρωσε στον Μπέλινγχαμ κι εκείνος με όμορφο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 με το πρώτο του γκολ στους Βεστφαλούς! Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την ολική ανατροπή μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μορέι συνέκλινε κι έκανε την κάθετη, ο Χάαλαντ την άφησε έξυπνα και ο επερχόμενος Ρόις με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1!

Στο 72′ ο Ντιντάβι πήγε να βάλει ένα τρομερό γκολ με ψαλιδάκι, αλλά ο Μορέι μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε κόρνερ. Τελικά έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο έφυγαν με τρομερή ταχύτητα στην κόντρα, ο Ντιντάβι βρέθηκε απέναντι από τον Χιτζ κι αυτή τη φορά σκόραρε με ψύχραιμο πλασέ, κάνοντας το 2-2!  Ο ρυθμός του ματς ήταν απίθανος και στο 80′ η Ντόρτμουντ ξαναπήρε το προβάδισμα. Ο 19χρονος Άνσγκαρ Κνάουφ έκανε υπέροχη κίνηση και φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής, «γράφοντας» το 3-2!

Τα αμυντικά προβλήματα των Βεστφαλών συνεχίστηκαν και στο 89′ παραλίγο να τα πληρώσουν, αλλά η κεφαλιά του Τόμι πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση το ματς, με την Ντόρτμουντ να παίρνει τη νίκη. Με το τρίποντο αυτό οι Βεστφαλοί έφτασαν τους 46 βαθμούς σε 28 αγωνιστικές, όντας στην 5η θέση και στο -7 ακόμα από την τετράδα. Από την άλλη η Στουτγκάρδη έμεινε στους 39 βαθμούς έπειτα από 28 παιχνίδια και την 9η θέση, χάνοντας την ευκαιρία να μπει στις θέσεις της Ευρώπης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Στουτγκάρδη (Πελεγκρίνο Ματαράτσο): Κόμπελ, Μαυροπάνος (61′ Στέντσελ), Αντόν, Κεμπφ (86′ Τσούρλινοφ), Κουλιμπαλί (86′ Κλεμέντ), Καρασόρ, Έντο, Σόσα, Φόρστερ (68′ Τόμι), Κλίμοβιτς (61΄Ντιντάβι), Κάλαϊτζιτς.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτζ, Μορέι (84′ Πίστσεκ), Ακάντζι, Χούμελς (46′ Τσαν), Γκερέιρο, Ντιλέινι, Ρέινα (80′ Μπραντ), Μπέλιγχαμ (80′ Αζάρ), Νταχούντ, Ρόις, Χάαλαντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ