ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Η Γουέστ Χαμ «σφυροκοπεί» την κυρίαρχη τάξη της Πρέμιερ Λιγκ!

Η φοβερή και τρομερή Γουέστ Χαμ κρατάει τη θέση της στην τετράδα κόντρα σε όλους και σε όλα και απειλεί τις μεγάλες δυνάμεις του Νησιού.

Η Γουέστ Χαμ «σφυροκοπεί» την κυρίαρχη τάξη της Πρέμιερ Λιγκ!

Για πολύ καιρό η Γουέστ Χαμ ήταν απλά μια ευχάριστη έκπληξη στην Πρέμιερ Λιγκ. Μια ομάδα που την περασμένη σεζόν γλύτωσε την προτελευταία αγωνιστική από τον υποβιβασμό και φέτος έδειχνε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Βέβαια κανείς δεν την έπαιρνε στα σοβαρά για κάτι παραπάνω. Ένα πλασάρισμα στη μέση της βαθμολογίας ήταν αντικειμενικά το ταβάνι των «Σφυριών». Όμως όσο η σεζόν προχωρούσε η ομάδα του Μόγιες αντί να… ξεφουσκώνει, γινόταν όλα και πιο δυνατή. Εφτά αγωνιστικές πριν το τέλος είναι εκείνη που βρίσκεται στην τέταρτη θέση και πλέον κανείς δεν μπορεί να αποκλείει τίποτα.

Προκαλεί εφιάλτες στους μεγάλους

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι μακράν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Η παρουσία πολλών καλών και ποιοτικών ομάδων κάνει ακόμα και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μια σύνθετη υπόθεση. Στην Αγγλία μια κακή χρονιά κοστίζει. Κανείς δεν έχει εξασφαλισμένο τίποτα. Κάθε χρόνο δύο ομάδες του Big 6 θα μείνουν δεδομένα εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Οι έξι μεγάλοι του Αγγλικού ποδοσφαίρου ανταγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις της κορυφής. Τώρα τελευταία η Λέστερ έχει μπει σφήνα ανάμεσά τους δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Φέτος όμως ένας απρόσκλητος και απρόσμενος επισκέπτης ήρθε να βάλει φωτιά στη μάχη της τετράδας. Η Γουέστ Χαμ του Ντέβιντ Μόγιες έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες και να κλέψει μια θέση για τα αστέρια από ομάδες με τετραπλάσια μπάτζετ. Ναι πλέον δεν είναι αστείο ούτε τραβηγμένο σενάριο. Η Γουέστ Χαμ διεκδικεί στα ίσα την έξοδό της στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αρχή της σεζόν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρέπει να είχε συζητηθεί ούτε ανάμεσα και στους πιο αισιόδοξους οπαδούς της ομάδας. Πλέον όλοι το πιστεύουν.

Ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Τότεναμ και… φυσικά η Άρσεναλ βλέπουν την πλάτη της Γουέστ Χαμ στη βαθμολογία. Η θέση τους στην τετράδα κινδυνεύει από μια ομάδα που αρχικός της στόχος ήταν μια σχετικά άνετη παραμονή στην κατηγορία. Μετά την τελευταία της νίκη κόντρα στην -τρίτη στη βαθμολογία- Λέστερ όλοι οφείλουν να την λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο της σεζόν για τα «Σφυριά». Όσο πέρναγαν κάτω από το ραντάρ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα.

Τώρα η τετράδα είναι πια ένα ορατό ενδεχόμενο. Κάτι που όντως μπορεί να συμβεί. Η προσοχή στρέφεται για τα καλά πάνω τους, η πίεση ανεβαίνει κατακόρυφα. Είναι πια και πνευματικό ζήτημα το αν θα αντέξει. Για τις ομάδες που την κυνηγάνε, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Για εκείνη μια τεράστια υπέρβαση.

Με λόρδο Λίνγκαρντ και με δύο αμυντικά χαφ

Προφήτες δεν είμαστε για να ξέρουμε πως θα τελειώσει η σεζόν για την ομάδα του Μόγιες. Η Πρέμιερ Λιγκ άλλωστε είναι ένα πρωτάθλημα που τα προγνωστικά και οι προβλέψεις δεν είναι μια τόσο απλή υπόθεση. Η εκτίμησή μας είναι ότι αν η Γουέστ Χαμ πάρει διπλό απέναντι στη Νιούκαστλ την ερχόμενη αγωνιστική και δεν χάσει από την Τσέλσι την μεθεπόμενη θα έχει ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα για την τετράδα. Δεδομένα πάντως όσο ο Τζέσι Λίνγκαρντ βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τα πάντα είναι πιθανά για την ομάδα το ανατολικού Λονδίνου. Ο 28χρονος Άγγλος κάνει πράγματα και θαύματα από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην ομάδα.

Οι εμφανίσεις του είναι η μία καλύτερη από την άλλη και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Γουέστ Χαμ από νίκη σε νίκη. Χωρίς καμία υπερβολή ο Λίνγκαρντ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Αγγλία. Με 8 γκολ και 4 ασίστ σε 9 συμμετοχές είναι ο πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ για το 2021 και εκείνος που κάνει την διαφορά για τα «Σφυριά». Γουέστ Χαμ Λίνγκαρντ

Ένας παίκτης ξεχασμένος στο βάθος του πάγκου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που όταν ανακοινωνόταν ο δανεισμός του κανείς δεν έδινε σημασία. Ο Λίνγκαρντ που έγινε μέχρι και ανέκδοτο, είναι αυτή τη στιγμή το πιο «καυτό» όνομα στο Νησί επιστρέφοντας και στις κλήσεις της εθνικής Αγγλίας. Γιατί μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένα νέο ξεκίνημα.

Εκτός του Λίνγκαρντ όμως αυτοί που από την αρχή της χρονιάς αποτελούν πυλώνες της ομάδας είναι οι Ντέκλαν Ράις και Τόμας Σούτσεκ. Η Γουέστ Χαμ είναι από τις ελάχιστες ομάδες της Ευρώπης που παίζει με δύο αμυντικά χαφ. Με αυτή την παλαιάς κοπής νοοτροπία ο Μόγιες έβγαλε τον καλύτερο εαυτό από δυο ποδοσφαιριστές που του προσφέρουν τα πάντα μέσα στο παιχνίδι. Τόσο ο Ράις όσο και ο Σούτσεκ πραγματοποιούν την καλύτερη τους χρονιά και όταν βρίσκονται και οι δύο στο γήπεδο ανεβάζουν επίπεδο τη Γουέστ Χαμ.

Η μεγαλύτερη έκπληξη μετά τη Λέστερ

Όπως αναφέραμε και παραπάνω στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που ερίζουν για μια θέση στα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας. Την ίδια στιγμή όμως το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το πρωτάθλημα που τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εκεί κρύβεται και όλη η μαγεία του. Όλα είναι πιθανά. Κάπως έτσι το 2016 η Λέστερ τερμάτισε πρώτη σε μια σεζόν που ακόμη δεν έχουμε δεχτεί ότι όντως συνέβη. Μια ομάδα που ήταν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό κατέκτησε τον τίτλο προσπερνώντας μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Φυσικά στην περίπτωση της Λέστερ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έκπληξη αλλά για θαύμα! Η Γουέστ Χαμ φέτος δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά ακόμη και η είσοδός της στην τετράδα θα συνιστά μια τεράστια έκπληξη. Τη δεύτερη μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ αν θέλετε τη γνώμη μας. Οι περιπτώσεις αυτών των δύο ομάδων εμφανίζουν αρκετά κοινά. Ερχόμενες από το πουθενά, με προπονητές που ήταν πλήρως απαξιωμένοι και με παίκτες που -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- κανείς δεν είχε προσέξει. Γουέστ Χαμ

Όπως το 2016 με τη Λέστερ έτσι και τώρα οι απανταχού ρομαντικοί είμαστε Γουεστ Χαμ μέχρι το τέλος της σεζόν. Όχι γιατί τη συμπαθούσαμε και από πριν, αλλά γιατί το να τα καταφέρει είναι μια νίκη για το ποδόσφαιρο. Εκείνο το ποδόσφαιρο που δεν επικρατούν πάντα τα λεφτά, που ο Δαβίδ ακόμη κερδίζει τον Γολιάθ, που η κυρίαρχη τάξη νιώθει ακόμα καυτή την ανάσα των παθιασμένων αουτσάιντερ. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που τέτοια πράγματα μπορούν να συμβούν.

Καθώς η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ είναι από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για να παρακολουθήσει κανείς. Η… συμμορία της Γουέστ Χαμ είναι σίγουρα ο βασικότερος λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάθε αγωνιστική που περνάει και διατηρεί τη θέση της στην τετράδα, την φέρνει ακόμη πιο κοντά στο όνειρο. Ένα όνειρο του οποίου ο ουρανός είναι γεμάτος… αστέρια!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ