ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Κάρλες Πουγιόλ: Η άμυνα προσωποποιημένη έγινε 43 ετών (pic, vids)

Ο Κάρλες Πουγιόλ έχει τα γενέθλιά του σήμερα 13 Απριλίου, με τον Καταλανό παλαίμαχο θρύλο της Μπαρτσελόνα να κλείνει 43 χρόνια ζωής.

Κάρλες Πουγιόλ: Η άμυνα προσωποποιημένη έγινε 43 ετών (pic, vids)

Πολλές φορές όσοι έχουν γεννηθεί τουλάχιστον στη δεκαετία του 1990, αναπολούν το παλιό καλό ποδόσφαιρο. Τότε που οι προσωπικότητες διαδέχονταν η μία την άλλη. Τότε που τα αυτοκόλλητα ήταν μια καθημερινή συνήθεια που έδινε χαρά σε όλους. Μια τέτοια προσωπικότητα είναι ο Κάρλες Πουγιόλ.

Ο Ισπανός παλαίμαχος στόπερ έκλεισε σήμερα 13/4 τα 43 του χρόνια. Γεννημένος το 1978 στην Πόμπλα Ντε Σεγούρ, προάστιο της Καταλονίας. Ο Πουγιόλ από τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο συνδέθηκε με την Μπαρτσελόνα. Έμαθε μπάλα στην περίφημη ακαδημία των «μπλαουγκράνα», τη Μασία. Εκεί βρέθηκε μεταξύ άλλων και με τον Τσάβι και ήταν σαν σχολιαρόπαιδα στο διάλειμμα.

Οι προπονητές είχαν ξεχωρίσει τον Πουγιόλ από την αρχή σχεδόν της παρουσίας του εκεί. Και σιγά-σιγά τον ανέβαζαν κατηγορίες. Αγωνίστηκε και στη δεύτερη ομάδα της Μπάρτσα, στη La Liga 2, το 1998 όταν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Την αμέσως επόμενη σεζόν (1999-2000), έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Ήταν 2 Οκτωβρίου 1999 στο γήπεδο της Βαγιαδολίδ όταν ο Καταλανός αμυντικός έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας του στα 21 του χρόνια.

Αρχηγός ο Πουγιόλ που… πνίγηκε στα τρόπαια!

Πολύ γρήγορα σχετικά πήρε φανέλα βασικού, έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά του. Με την Μπαρτσελόνα έπαιξε πολλά χρόνια και ως αρχηγός, σηκώνοντας αρκετά και σημαντικά τρόπαια. Συγκεκριμένα, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Κύπελλα, τρία Τσάμπιονς Λιγκ και δυο Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Συνολικά πραγματοποίησε 593 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα», έχοντας πετύχει 19 γκολ, ενώ μοίρασε και 13 ασίστ.

Προφανώς και αποτέλεσε ηγετική φυσιογνωμία και για την εθνική του ομάδα. Με το ισπανικό εθνόσημο πραγματοποίησε εκατό εμφανίσεις σκοράροντας τρία γκολ. Και με τους «φούριας ρόχας» σήκωσε τρόπαια, κατακτώντας ένα EURO και ένα Μουντιάλ!

Θες να βλέπεις τον Βασιλιά ακόμα και… στον ύπνο σου; Τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να κάνεις subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.

https://twitter.com/sportbible/status/1381867121483915265

Ο Κάρλες Πουγιόλ αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 χρονών. Πολλοί είπαν ότι είχε ακόμα μερικά χρόνια για να προσφέρει. Αλλά εκείνος θεώρησε ότι ο κύκλος έκλεισε και κρέμασε τα παπούτσια του πριν επτά έτη… Χρόνια Πολλά Κάρλες!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ