ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Κέιλορ Νάβας αλλάζει τη μοίρα της Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κέιλορ Νάβας έχει δώσει στην Παρί σιγουριά και ασφάλεια κάτω από τα δοκάρια και της επιτρέπει να διεκδικεί με αξιώσεις το πολυπόθητο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κέιλορ Νάβας αλλάζει τη μοίρα της Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κέιλορ Νάβας είναι κατά κοινή παραδοχή ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας δεν έχει την λάμψη που έχουν άλλα πρωτοκλασάτα ονόματα της θέσης. Πριν από περίπου δύο χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς κάποιο προφανή λόγο αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Η Παρί δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με μόλις 15 εκατομμύρια προχώρησε σε μια μεταγραφή που έμελλε να της αλλάξει τη μοίρα. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Παρίσι ο Νάβας έδωσε στην Παρί αυτό που επί χρόνια της έλειπε. Έναν τερματοφύλακα που της επιτρέπει να έχει το κεφάλι της ήσυχο και να αποφεύγει ταπεινωτικούς αποκλεισμούς.

Αυτό το κάτι που θέλει

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια ομάδα που κυνηγάει λυσσασμένα το Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ και χρόνια η κούπα με τα μεγάλα αυτιά έχει εξελιχθεί σε νούμερο ένα προτεραιότητα για την ομάδα από το Παρίσι. Για να είμαστε πιο ακριβείς η λέξη εμμονή είναι ίσως ο πιο κατάλληλος χαρακτηρισμός. Τα εκατομμύρια που έχουν δαπανηθεί είναι ατελείωτα. Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής το βαρύτιμο τρόπαιο δεν έχει έρθει. Κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας μάλιστα η Παρί έχει έρθει αντιμέτωπη με κάποιους ιδιαίτερα ντροπιαστικούς αποκλεισμούς.

Τα έξι γκολ από τη Μπαρτσελόνα και η εντός έδρας ήττα από μια αποδεκατισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι δύο πιο χαρακτηριστικές στιγμές της αποτυχίας των Γάλλων. Μέχρι πέρυσι η Παρί δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει ποτέ τον σκόπελο των προημιτελικών. Κάτι που τελικά συνέβη τον περασμένο Αύγουστο όταν έφτασε μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, οπού ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τη Μπάγερν Μονάχου.

Φέτος σε μια άτυπη εκδίκηση πέταξε έξω τους Βαυαρούς και ετοιμάζεται για τη δεύτερη σερί παρουσία της στα ημιτελικά. Τι άλλαξε όμως και η Παρί φτάνει πιο μακριά στην Ευρώπη; Απέκτησε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Ο Κέιλορ Νάβας είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Παρά τα λαμπερά αστέρια και τους παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα αυτά τα χρόνια, η Παρί ποτέ δεν είχε έναν πρωτοκλασάτο τερματοφύλακα. Κάποιον που όχι απλά θα αποφεύγει τις γκέλες, αλλά που θα την κρατάει όρθια σε δύσκολα βράδια.

Αυτό ακριβώς είναι ο Κέιλορ Νάβας. Ένας τερματοφύλακας από το πάνω ράφι που είναι πάντα εκεί όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Ο Κοσταρικανός ήταν συγκλονιστικός κόντρα σε Μπαρτσελόνα εντός και σε Μπάγερν Μονάχου εκτός. Με δύο κορυφαίες εμφανίσεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις δύο προκρίσεις των «Παριζιάνων». Μετά από χρόνια αναζήτησης και πολλά λεφτά ξοδεμένα σε λαμπερές μεταγραφές αυτός που άλλαξε τα δεδομένα ήταν ένας 33χρονος Κοσταρικανός που κόστισε ελάχιστα και δεν τράβηξε τόσο προσοχή. Παρόλα αυτά η αγωνιστική του αξία είναι ανεκτίμητη για την ομάδα του Ποτσετίνο.

Λίγοι ξέρουν καλύτερα από αυτόν τι εστί Τσάμπιονς Λιγκ

Ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί ο Κέιλορ Νάβας δεν λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη που από το 2014 μέχρι και σήμερα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο. Η αποχώρησή του από τη Ρεάλ δεν έγινε με αγωνιστικά κριτήρια. Το μόνο περισσότερο που είχε να προσφέρει ο Κουρτουά ήταν προοπτική, λόγω ηλικίας. Βλέπετε ο Βέλγος είναι έξι χρόνια νεότερος και ως αποτέλεσμα έχει πολλά περισσότερα χρόνια μπροστά του. Η Ρεάλ λοιπόν αποφάσισε να επενδύσει στον Κουρτουά και ο Νάβας ήταν η παράπλευρη απώλεια.

Γιατί κατά τα άλλα κανείς στη Μαδρίτη δεν θα μπορούσε να έχει παραπάνω από τον Κοσταρικανό πορτιέρο. Λογικό αν αναλογιστούμε ότι με αυτόν κάτω από τα δοκάρια οι «Μερένχες» κατέκτησαν τρία σερί Τσάμπιονς Λιγκ. Αν λοιπόν κάτι ξέρει καλά ο Νάβας είναι πως να κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει παίξει σε τέσσερεις τελικούς και έχει κερδίσει τους τρεις. Αυτή του η εμπειρία είναι πάρα πολύ σημαντική για την Παρί. Μια ομάδα που ιστορικά δεν έχει συνηθίσει την πίεση και την διαχείριση τόσο μεγάλων παιχνιδιών έχει ανάγκη από παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους σε τέτοιες συνθήκες.

Ο Νάβας παίζει αυτά τα παιχνίδια λες και παίζει προπονητικό διπλό. Η άνεση και η σιγουριά που αποπνέει είναι εμφανείς σε κάθε του κίνηση μέσα στο γήπεδο. Ακόμα και όταν η εστία του σφυροκοπείται από τους αντιπάλους εκείνος ποτέ δε χάνει την ψυχραιμία του. Στο πρώτο ματς κόντρα στη Μπάγερν η Παρί βρισκόταν υπό ασφυκτική πίεση καθόλη τη διάρκεια. Ο μόνος λόγος που οι Γάλλοι έφυγαν νικητές από το Μόναχο, ήταν αυτός.

Ένα από τα πιο γνωστά κλισέ στο ποδόσφαιρο είναι ότι μια καλή ομάδα ξεκινάει από έναν καλό τερματοφύλακα. Στην περίπτωση της Παρί αυτό φαίνεται να ισχύει σε μέγιστο βαθμό. Διότι μπορεί οι «Παριζιάνοι» να είναι λιγότερο εντυπωσιακοί από ότι τα προηγούμενα χρόνια, έχουν όμως μάθει καλύτερα πως να παίρνουν αυτό που θέλουν. Σίγουρα η παρουσία του Νάβας τους βοηθά καθοριστικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Νάβας και Παρί έτοιμοι για μεγάλες απαντήσεις

Η Παρί λοιπόν βρίσκεται ξανά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο παιχνίδια την χωρίζουν από την πρόκριση σε ακόμη έναν τελικό, μονό που αυτή τη φορά δεν της αρκεί απλά μια παρουσία. Θέλει απεγνωσμένα το τρόπαιο και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Το πάθος με το οποίο όλη η ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση κόντρα στη Μπάγερν ήταν χαρακτηριστικό της τεράστιας επιθυμίας που υπάρχει. Η κατάκτηση ενός Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει λύτρωση για όλο το κλαμπ και θα το περάσει σε μια νέα εποχή.

Χωρίς το βάρος της πρώτης κατάκτησης η Πάρι θα είναι σίγουρα πολύ πιο απελευθερωμένη και έτοιμη για νέες διακρίσεις. Βέβαια η πρόκληση είναι τεράστια και για τον Κέιλορ Νάβας που μπορεί το Τσάμπιονς Λιγκ να μην του λείπει, έχει όμως άλλους ανοικτούς λογαριασμούς. Για εκείνον το να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο πριν από την πρώην ομάδα του θα είναι μια άτυπη ρεβάνς. Μια προσωπική δικαίωση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα Νάβας και Ρεάλ Μαδρίτης να συναντηθούν στον φετινό τελικό και να λύσουν εκεί τις διαφορές τους. Ένα τέταρτο Τσάμπιονς Λιγκ -και μάλιστα με μια ομάδα που δεν το έχει κερδίσει πότε στο παρελόν- θα είναι για εκείνον το κερασάκι στην τούρτα. Άλλωστε όσο κι αν κάποιοι εξακολουθούν να τον υποτιμούν μιλάμε για έναν θρύλο της διοργάνωσης. Έναν τερματοφύλακα ο οποίος δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε νοκ αούτ παιχνίδια του θεσμού. Όσες φορές ήταν εκείνος βασικός η ομάδα του έφτανε πάντα μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Πλησιάζοντας στο φινάλε της σεζόν ο Κέιλορ Νάβας αποτελεί ένα από τα πιο βαριά χαρτιά της Παρί στο δρόμο για τον τελικό. Με τη μέχρι στιγμής εικόνα του, δείχνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Και όπως όλοι εμπεδώσει πια, ένας καλός Νάβας είναι διαβατήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Παρί το ξέρει αυτό καλύτερα από τον καθένα. Διότι καλές οι ντρίμπλες του Νεϊμάρ και τα γκολ του Μπαπέ, αλλά χωρίς τον κέρβερο Κέιλορ Νάβας τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ