ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ο Τέρι αποκάλυψε τη χειρότερη κίνηση που έκανε ποτέ προπονητής στην Τσέλσι! (vid)
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Με νέους ήρωες η Μπρέντφορντ ονειρεύεται Πρέμιερ!

Μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς βρίσκεται στην Τσάμπιονσιπ, όπου η Μπρέντφορντ παλεύει για ακόμη μια χρονιά για την άνοδο της στην Πρέμιερ.

Με νέους ήρωες η Μπρέντφορντ ονειρεύεται Πρέμιερ!

Πέρσι η Μπρέντφορντ έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό. Χάνοντας στο νήμα την απευθείας άνοδο, έμπλεξε με τα πλέι οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ. Η αρκετά πιο έμπειρη Φούλαμ κατάφερε να -άρει τον αγώνα των τρελών εκατομμυρίων και την άνοδο, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τις «μέλισσες». Φέτος, ακόμα πιο αποφασισμένοι, οι Λονδρέζοι δείχνουν έτοιμοι για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία μετά από 65 ολόκληρα χρόνια!

Στον ίδιο δρόμο παρά τις αποχωρήσεις

Η περασμένη σεζόν για την Μπρέντφορντ ήταν μια από τις πλέον εντυπωσιακές στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανόδου το 2015 (πάλι από την Φούλαμ!), υπήρξαν μερικές χρονιές μετριότητας στην δεύτερη κατηγορία. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως μέχρι το 2014 η ομάδα αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία, πραγματοποιώντας υπέρβαση την πρώτη της χρονιά στην Τσάμπιονσιπ.

Μέχρι που το 2019 ξεκίνησε η αντεπίθεση των «μελισσών», οι οποίες αναρριχήθηκαν στο δεύτερο μισό της σεζόν. Παρά το εντυπωσιακό σερί των 8 συνεχόμενων νικών κοντά στα τέλη της σεζόν, 2 συνεχόμενες ήττες στην εκπνοή της στέρησαν την απευθείας άνοδο. Στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ ανόδου, οι μέλισσες έφτασαν μέχρι το τέρμα, με την «μανούλα» στις ανόδους Φούλαμ. Σαφώς εμπειρότεροι και με πλουσιότερο ρόστερ, στο λονδρέζικο ντέρμπι οι «χωριάτες» ήταν αυτοί που επικράτησαν και πήραν την άνοδο.

Αυτοί που ξεχώρισαν για την Μπρέντφορντ μέσα στη χρονιά ήταν δύο επιθετικοί. Ο Σαίντ Μπενραχμά και ο Όλι Γουότκινς. Τόσο ο αριστερός εξτρέμ όσο και ο νεαρός φορ έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις, με τον δεύτερο να αναδεικνύεται και κορυφαίος σκόρερ (μαζί με τον Μίτροβιτς). Μετά από τόσο δυνατά παιχνίδια, ήταν αδύνατο να παραμείνουν για ακόμα μια χρονιά στην Τσάμπιονσιπ. Ο Αλγερινός ακούστηκε πολύ για μεταγραφή στην Άρσεναλ, μετακινούμενος τελικά στην Γουέστ Χαμ. Ο Όλι Γουότκινς από την άλλη, μετακινήθηκε και αυτός στην Πρέμιερ, αλλά στην Άστον Βίλα. Και φρόντισε να μάθουν όλοι το όνομα του. Ένας από τους εντυπωσιακότερους παίκτες της χρονιάς, ο Άγγλος έκανε πολλά πράγματα φέτος. Σκόραρε χατ-τρικ κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ αγωνίστηκε με την εθνική και σκόραρε μάλιστα στο ντεμπούτο του.

Ουδείς αναντικατάστατος, νέοι χρονιά-νέοι ήρωες

Όπως γίνεται αντιληπτό, δύο από τα σπουδαιότερα (αν όχι τα σπουδαιότερα) κομμάτια του συλλόγου αποχώρησαν. Μια κίνηση που κανονικά θα πήγαινε πίσω την ομάδα μερικές σεζόν προτού διεκδικήσει πάλι την άνοδο. Αντί όμως να συμβεί το «φυσιολογικό», η Μπρέντφορντ φρόντισε να βρει τους επόμενους ήρωες της, θέλοντας μας πιέσει για ακόμη μια χρονιά. Και φαίνεται πως τα κατάφερε.

Ο Γουότκινς μπορεί να ήταν η αποκάλυψη της περσινής σεζόν, όμως η χρονιά του Άιβαν Τόνεϊ, κάνει αυτή του προκατόχου του να ωχριά μπροστά στη δική του. Αγορασμένος μόλις λίγους μήνες για 5 εκατομμύρια, ο Άγγλος προερχόμενος από την Λιγκ 1 (τρίτη κατηγορία), είχε πολλά να αποδείξει. Με την φανέλα της Πίτερμπορο είχε καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της τρίτης κατηγορίας με 24 τέρματα. Η ομάδα του μπορεί να μην κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο, ο ίδιος όμως ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος για το επόμενο βήμα. Και φέτος κατάφερε να κάνει την προηγούμενη συγκομιδή τερμάτων του να μοιάζει μικρή.

Μετά από 40 αγωνιστικές ο Άγγλος στο σαφώς δυσκολότερο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ κάνει… πλάκα! Έχοντας σκοράρει ήδη 29 φορές, απέχει μόλις 1 γκολ από το ρεκόρ της κατηγορίας και τα 30 γκολ του Γλεν Μάρεϊ (2012-13). Με 6 αγωνιστικές να απομένουν για την λήξη, φαίνεται πως το ρεκόρ είναι «στο τσεπάκι» του Άγγλου φορ. Μάλιστα έχει την ευκαιρία να χτίσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ρεκόρ, που δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Σαφώς εμπειρότερη και πιο δεμένη

Και φέτος η απευθείας άνοδος φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Γουότφορντ και Νόριτς «πετούν» και τα δύο εισιτήρια με εξασφαλισμένη θέση φαίνεται πως έχουν χαθεί. Ωστόσο, στο -2 από την τρίτη Σουόνσι, στην διαδικασία των πλέι οφ οι «μέλισσες» μπαίνουν ίσως ως φαβορί. Οι Ουαλοί ηττήθηκαν πέρσι στην ίδια διαδικασία από την Μπρέντοφορντ και δεν αποκλείεται να συμβεί πάλι το ίδιο. Η Μπόρνμουθ πάλι, προέρχεται από την χρονιά υποβιβασμού της από την Πρέμιερ και αν και με πολλές αλλαγές, κατάφερε να ετοιμάζεται πάλι για άνοδο. Ωστόσο δεν έχει την ίδια συνοχή ως ομάδα, την οποία έχουν οι Λονδρέζοι.

Τέλος, η Μπάρνσλεϊ είναι η έκπληξη που σχεδόν κανείς δεν περίμενε στις αρχές της σεζόν. Γλυτώνοντας πέρσι στο… τσακ τον υποβιβασμό στην Λιγκ 1, κανένας δεν περίμενε τέτοια αλλαγή μέσα σε μερικούς μήνες. Εκτός μεγάλου απροόπτου, η ομάδα του Γιόρκσαϊρ θα βρίσκεται στο μίνι πρωτάθλημα, έχοντας ωστόσο τον τίτλο του μεγάλου… αουτσάιντερ.

Με όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η Μπρέντφορντ κρατάει τις τύχες στα χέρια της. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι η… Φούλαμ απουσιάζει από την Τσάμπιονσιπ, την κάνουν να ονειρέυεται. Έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της, η ομάδα του Λονδίνου μπορεί να πάρει την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία και με την τρίτη της ευκαιρία να «ξορκίσει» το κακό. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει όμως, δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει όλα της τα αστέρια στην ομάδα, καθώς ήδη οι ομάδες της Πρέμιερ καραδοκούν…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ