ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μέσι, ο βασιλιάς των τελικών! (stats)

Ο Λιονέλ Μέσι κάνει μαγικά πράγματα όταν βρίσκεται σε τελικούς, σκοράροντας σχεδόν συνέχεια και νικώντας με απίστευτη συχνότητα.

Μέσι, ο βασιλιάς των τελικών! (stats)

Το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αβέβαιο. Κι αυτό Αργεντινός σούπερ σταρ δεν έχει ακόμα ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι. Έτσι, στις τάξεις των «μπλαουγκράνα» βρίσκονται πραγματικά σε αναμμένα κάρβουνα για το τι μέλλει γενέσθαι. Άλλωστε, δεν πρόκειται για έναν απλό παίκτη, αλλά για τον ηγέτη της ομάδας. Τον κορυφαίο παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα αυτού του συλλόγου. Εξάλλου, κατέχει ήδη το ρεκόρ τόσο σε γκολ, όσο και σε συμμετοχές στην ιστορία των Καταλανών.

Παράλληλα, βέβαια, πρόκειται και για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κατακτήσει τα πάντα. Μόνο αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα στατιστικά του σε τελικούς μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει Μέσι για την Μπαρτσελόνα. Ας το πάρουμε από την αρχή, όμως, και από τα βασικά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχει αγωνιστεί με τους «μπλαουγκράνα» σε συνολικά 30 τελικούς, μονούς ή διπλούς. Από αυτούς έχει στο παλμαρέ του 22 τρόπαια, ήτοι ποσοστό 73.33% σε κατακτήσεις. Πλέον, ο ίδιος προετοιμάζεται για τον 31ο τελικό του το βράδυ του Σαββάτου (17/4). Όταν οι Καταλανοί θα αντιμετωπίσουν την Αθλέτικο Μπιλμπάο για το Κύπελλο Ισπανίας.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μέσι

Θέλει να σπάσει το κακό σερί και να γράψει ξανά ιστορία ο Μέσι

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Μέσι θα θελήσει να σπάσει και το κακό σερί στο οποίο βρίσκεται. Κι αυτό γιατί έχει ηττηθεί στους δύο τελευταίους τελικούς που αγωνίστηκε, κόντρα στους Βάσκους πριν λίγους μήνες για το Σούπερ Καπ Ισπανίας (2-3), αλλά και απέναντι στη Βαλένθια στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το 2019 (1-2). Κάτι ανάλογο του έχει συμβεί μόλις μια φορά στο παρελθόν. Το 2006 ήταν όταν η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε κατά σειρά από την Σεβίλλη στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και από την Ιντερνασιονάλ σε εκείνον του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Βέβαια, στον δεύτερο δεν είχε αγωνιστεί ο Αργεντινός λόγω τραυματισμού.

Πέραν τούτου, ο 33χρονος σούπερ σταρ «μιλάει» πάντα στους τελικούς. Συνολικά μετράει 29 γκολ και 13 ασίστ στους 30 τελικούς που έχει αγωνιστεί, όντας καθοριστικός σχεδόν σε όλους. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχει φτάσει να κυνηγάει το 7ο δικό του Κύπελλο Ισπανίας και συνολικά 35ο τίτλο του με την Μπαρτσελόνα. Συνολικά, ο Αργεντινός μετράει 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, έξι Κύπελλα, οκτώ Σούπερ Καπ, τέσσερα Champions League, τρία Σούπερ Καπ Ευρώπης και ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για απίστευτους αριθμούς και το θέμα είναι πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να τους ξεπεράσει στο άμεσο μέλλον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ