ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπρέθγουεϊτ: «Ντρεπόμουν που ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ συγκλόνισε, μιλώντας για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στην παιδική του ηλικία, όντας σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μπρέθγουεϊτ: «Ντρεπόμουν που ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι»

Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα από τον περασμένο χειμώνα. Τότε αποκτήθηκε ως λύση ανάγκης από τη Λεγανιές. Ήταν η περίοδος που ο Λουίς Σουάρες ήταν εκτός με τραυματισμό και οι «μπλαουγκράνα» χρειάζονταν επειγόντως επιθετικό. Έτσι, ο Δανός έγινε κάτοικος Βαρκελώνης σχεδόν από το… πουθενά. Βέβαια, η καριέρα του στην Καταλονία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή.  Με μόλις 8 γκολ και 4 ασίστ σε συνολικά 49 ματς, σίγουρα δεν έχει προσφέρει λύσεις προερχόμενος από τον πάγκο.

Ωστόσο, το ότι αγωνίζεται και μόνο ως ποδοσφαιριστής πρόκειται για ένα μικρό θαύμα. Βλέπετε, ο Μπρέθγουεϊτ σε συνέντευξη του στο «CNN», αναφέρθηκε στα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια που αντιμετώπισε. Στα πέντε του χρόνια έπασχε από οστεοχονδρίτιδα του ισχίου ή αλλιώς νόσο Perthes. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν όσο μεγαλώνουν, ειδικά όσα αναπτύσσουν συμπτώματα πριν την ηλικία των πέντε ετών. Από την άλλη, εκείνα που αρχίζουν συμπτώματα, μετά την ηλικία των 9 ετών έχουν κακή πρόγνωση. Ο Δανός επιθετικός έπρεπε να κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι, μη μπορώντας να ζει όπως τα υπόλοιπα παιδιά.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μπρέθγουεϊτ

Έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής ο Μπρέθγουεϊτ

Ο ίδιος, όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, δεν τα παράτησε. Το πρόβλημα αυτό τον «ατσάλωσε» ακόμα περισσότερο σαν χαρακτήρα. Οι γιατροί τού είπαν λίγα χρόνια μετά πως θα μπορούσε να έχει πλήρη λειτουργία στα άκρα του και θα μπορούσε να περπατάει κανονικά. Από εκεί κι έπειτα τα πάντα πήραν το δρόμο τους για τον 29χρονο φορ. Δούλεψε όσο πιο σκληρά γίνεται κι έφτασε να αγωνίζεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο. Δίνοντας έτσι ένα μάθημα ζωής σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Δεν έχω και πολλές αναμνήσεις από εκείνες τις μέρες γιατί ήταν στενάχωρες για μένα. Έβλεπες όλα τα παιδιά να τρέχουν, να παίζουν, να χαμογελούν κι εγώ ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό με πονούσε. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Θυμάμαι όπως πώς ένιωθα. Θα μπορούσα να πω πως ντρεπόμουν επειδή ήμουν διαφορετικός. Δεν ήθελα να έχω αυτό το είδος της προσοχής», είπε χαρακτηριστικά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στο «CNN» ο Μπρέθγουεϊτ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ