ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

H UEFA προειδοποιεί: Βαριές καμπάνες για όποιον μας εγκαταλείψει

Η UEFA με ανακοίνωση της τάχθηκε κατά της δημιουργίας μίας κλειστής Super Lig και εξαπέλυσε απειλές σε όποια ομάδα και παίκτη συμμετάσχει σε αυτή.

H UEFA προειδοποιεί: Βαριές καμπάνες για όποιον μας εγκαταλείψει

Δεν είναι μυστικό στους ποδοσφαιρόφιλους πια ότι μία κλειστή λίγκα επιχειρείται να δημιουργηθεί από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ με στόχο να «παραγκωνίσει» το Τσάμπιονς Λιγκ και αυξήσει σε δυσθεώρητα ύψη τα κέρδη αυτών των «όλιγων» εκλεκτών.

Σύμφωνα με τη Sunday Times αυτές οι ομάδες προέρχονται από την Αγγλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Πρόκειται για τους Top 6 της Πρέμιερ Λιγκ, την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο καθώς και τις Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους.

Για πρώτη φορά πριν λίγες ώρες, η UEFA παραδέχτηκε την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων. Με ανακοίνωση της τάχθηκε κατά της δημιουργίας μίας κλειστής Super Lig και εξαπέλυσε απειλές σε όποια ομάδα και παίκτη συμμετάσχει σε αυτή.

Ας σημειωθεί ότι στόχος για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη Super Lig είναι να αγωνίζονται και στα εγχώρια πρωταθλήματά τους.

Η αναλυτική ανακοίνωση της UEFA

H UEFA αναφέρει:

«Η UEFA, η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ένωση και η Πρέμιερ Λιγκ, η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (RFEF) και η La Liga, και η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIGC) και η Serie A έμαθαν ότι μερικοί αγγλικοί, ισπανικοί και ιταλικοί σύλλογοι ίσως σχεδιάζουν να ανακοινώσουν τη δημιουργία μίας κλειστής Super League.

Αν αυτό συμβεί, θέλουμε να επαναλάβουμε ότι εμείς – η UEFA, η αγγλική FA, η RFEF,η FIGC, η Premier League, η La Liga , η Serie A, αλλά και η FIFA και όλες οι ενώσεις μελών μας – θα παραμείνουν ενωμένοι στις προσπάθειές μας να σταματήσουμε αυτό το κυνικό έργο, ένα έργο που βασίζεται στο προσωπικό συμφέρον μερικών συλλόγων σε μια εποχή που η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ.

Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας, σε όλα τα επίπεδα, τόσο δικαστικά όσο και αθλητικά, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό. Το ποδόσφαιρο βασίζεται σε ανοιχτούς αγώνες και αθλητικό πνεύμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από τη FIFA και τις Έξι ομοσπονδίες, οι σχετικοί σύλλογοι θα απαγορευτούν να παίζουν σε οποιονδήποτε άλλη διοργάνωση σε εγχώριο, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο και στους παίκτες τους θα μπορούσε να στερηθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες.

“Ευχαριστούμε αυτούς τους συλλόγους σε άλλες χώρες, ειδικά τους γαλλικούς και γερμανικούς συλλόγους, που αρνήθηκαν να εγγραφούν σε αυτό. Καλούμε όλους τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, τους υποστηρικτές και τους πολιτικούς, να συνεργαστούν μαζί μας για την καταπολέμηση ενός τέτοιου έργου, εάν ανακοινωθεί. Αυτό το επίμονο προσωπικό συμφέρον μερικών συνεχίζεται για πολύ καιρό. Φτάνει πια».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ