ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Έξαλλος ο Κάραχερ: «Προδίδουμε την κληρονομία μας»

Ο παλαίμαχος στόπερ της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραχερ, καταδικάζει την απόφαση της Λίβερπουλ να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή Super League.

Έξαλλος ο Κάραχερ: «Προδίδουμε την κληρονομία μας»

Άστραψε και βρόντηξε ο παλαίμαχος στόπερ της Λίβερπουλ, Τζέιμι Κάραχερ, με την απόφαση της Λίβερπουλ να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή Super League. Ειδικότερα, πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε η ίδρυσης ενός κλειστού πρωταθλήματος 20 ομάδων. Σε αυτήν τη λίγκα μεταξύ άλλων ιδρυτικά μέλη είναι η Λίβερπουλ και οι υπόλοιποι Big 6.

Αυτή η λίγκα δε θα αντικαταστήσει τα εγχώρια πρωταθλήματα αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ για τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτή. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ίδια τη δομή του ποδοσφαίρου.

Αρχικά, όπως εξηγεί ο Κάραχερ, οι ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτή θα χάσουν το κίνητρο τους για τη διεκδίκηση μίας ευρωπαϊκής θέσης μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Χάνεται το κίνητρο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο

«Το μόνο που έχω ακούσει από τη Λίβερπουλ φέτος είναι πόσο τους έλειψαν οι οπαδοί τους. Είναι αστείο πώς οι φωνές στο Kop έχουν σημασία μόνο όταν είναι πιο βολικό. Όσο περισσότερο διαβάζω για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι στους ιδιοκτήτες του Λίβερπουλ πρέπει να αρέσουν τα κενά στάδια. Το μόνο που έχουν κάνει είναι να αυξήσουν την πιθανότητα μιας άλλης μαζικής αποχώρησης.

“Το παιχνίδι του Λίβερπουλ με τη Λιντς τη Δευτέρα το βράδυ δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερο χρονικό διάστημα για να αποκαλύψει την τρέλα της ιδέας του κλειστού συστήματος. Είναι ένα παιχνίδι με δυνητικά τεράστιες επιπτώσεις για την πρόκριση στο Champions League. Ένα παιχνίδι γεμάτο ρίσκο και, ως εκ τούτου, δράμα.

“Εκατομμύρια θα συντονιστούν για αυτόν τον λόγο, τα συναισθήματα θα είναι στα ύψη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το ίδιο άγχος και ο ίδιος ενθουσιασμός θα συνοδεύσει όλα τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια της Λίβερπουλ. Γι ‘αυτό οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς πληρώνουν εκατομμύρια για αυτά.

“Αυτή είναι η ομορφιά των πρωταθλημάτων – όπου κάθε δράση και σημείο έχει σημασία. Γι ‘αυτό, ως πρώην παίκτης του Λίβερπουλ, με αρρωσταίνει ότι η φήμη του συλλόγου μου καταστρέφεται από την αλαζονεία ενός ομίλου ιδιοκτησίας που θέλει να αφαιρέσει αυτόν τον ρίσκο δημιουργώντας μια κουλτούρα όπου δεν χρειάζεται πλέον να αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε την επιτυχία μας. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα καταλαβαίνω για το ποδόσφαιρο και υπερασπίζομαι ειδικά στην πόλη μου.

Προδοσία των ιδανικών

Ο Κάραχερ μίλησε επίσης για το ζήτημα της αξίας του ανταγωνισμού που πάει να θίξει η Λίβερπουλ με τη συμμετοχή της σε αυτή την κλειστή λίγκα.

«Το να στιγματιστείς από τη σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ είναι αρκετά κακή από μόνη της. Ο προφανής πρωταγωνιστικός ρόλος της Λίβερπουλ, όμως, στην απειλή των ανταγωνιστικών ιδανικών του ποδοσφαίρου – τα ίδια τα ιδανικά που επέτρεψαν στον σύλλογο να αναδυθεί από τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας για να γίνει έξι φορές πρωταθλήτρια της Ευρώπης – είναι προδοσία μιας κληρονομιάς που επιδιώκουν να εξαργυρώσουν»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ