ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

European Super League: Το ποδόσφαιρο της ντροπής

Κόντρα σε κάθε άγραφο κανόνα που «γέννησε» το ποδόσφαιρο, οι «πλούσιοι» της Ευρώπης συναίνεσαν και δημιούργησαν της European Super League.

European Super League: Το ποδόσφαιρο της ντροπής

Το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε ετοιμάζεται να αλλάξει οριστικά. Η νεοσύστατη European Super League ετοιμάζεται να πάρει μορφή και να καταστρέψει οριστικά το άθλημα που μάθαμε μεγαλώνοντας. Το άθλημα που «μικροί» και «μεγάλοι» έχουν τις ίδιες πιθανότητες και δεν είναι μια κλίκα των πλουσίων.

Κλειστό λόμπι των πλουσίων

Πρωταρχικός στόχος της νέας λίγκας είναι η «ανάδειξη του ποδοσφαίρου» καθώς και η «βελτίωση του υπάρχοντος θεάματος». Ακόμα υποστηρίζεται πως «οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές πρέπει να αγωνίζονται συνεχώς στο κορυφαίο επίπεδο». Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται αδιανόητα και όμως αυτή είναι η θέση των ομάδων-μελών στη νεοσύστατη λίγκα. Από τις 20 ομάδες που θα απαρτίζουν τη διοργάνωση, οι 15 ομάδες-ιδρυτικά μέλη θα έχουν εγγυημένη θέση(!), ενώ οι υπόλοιπες 5 θα καθορίζονται από τα αποτελέσματα της περασμένης σεζόν.

Κοινώς, ανεξάρτητα με την παρουσία της ομάδας ή ακόμα και την δυναμικότητα τους, τα ιδρυτικά μέλη θα μπορούν να διεκδικήσουν την «κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση». Μονάχα επειδή επέλεξαν να συμμετέχουν σε αυτή την, «ξεγράφοντας» τις υπάρχουσες διοργανώσεις. Το φορμάτ με τα «κλειστά συμβόλαια» θέλει να φέρει την διοργάνωση στα επίπεδα της Ευρωλίγκας. Ομάδες με ιδιαίτερα «εμπορικό όνομα» να γίνονται «αγελάδες χρημάτων», τις οποίες θέλουν να «αρμέξουν» οι διοργανωτές.

Ομάδες-εκπλήξεις θα χαθούν για πάντα, καθώς η τεράστια διαφορά δυναμικότητας θα συνθλίψει σχεδόν κάθε αουτσάιντερ που θα θέλει να τα βάλει με τα «θηρία». Κάτι το οποίο δεν βρίσκεται κοντά στην έννοια του ποδοσφαίρου. Η παρουσία «μικρών» ανάμεσα σε «μεγάλους», το ενδεχόμενο έκπληξης και οι κοινές ευκαιρίες είναι ένα από τα πράγματα που καθιστούν το ποδόσφαιρο τον «βασιλιά των σπορ».

Και η πίτα αφάγωτη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται

Ήδη πολλές ομάδες έσπευσαν να αποχωρήσουν από την Ένωση Συλλόγων Ευρώπης, και να δαγκώσουν το χέρι που τις τάιζε μέχρι πρότινος. Αγνοώντας πλέον την ύπαρξη του Τσάμπιονς Λιγκ ως την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για UEFA και FIFA.

Εκεί όμως έρχεται το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που δεν είχαν υπολογίσει οι επίδοξοι ιδρυτές της European Super League. Θέλοντας την νέα διοργάνωση να αντικαταστήσει μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ, πίστευαν πως η συμμετοχή τους στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν θα άλλαζε. Κάτι το οποίο είναι εντελώς αντιφατικό, μιας και τα πρωταθλήματα των χωρών μελών της UEFA ανήκουν ουσιαστικά… στην UEFA! Πόσο αντιφατικό είναι αυτό; Πολύ είναι η απάντηση.

Οι Διοργανώτριες Αρχές από Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία ήδη έσπευσαν να προειδοποιήσουν τις «αποσχιστικές ομάδες». Λειτουργώντας ως σύνολο που προστατεύει τους πάντες και όχι μόνο τους ισχυρούς, προανήγγειλαν την αποβολή των ομάδων που θα θελήσουν να αποχωρήσουν. Κίνηση η οποία θα είναι καταστροφική οικονομικά τόσο για τη Λίγκα, όσο και για τις ομάδες. Με τα «μεγαθήρια» της κάθε χώρας να αποχωρούν, το τηλεοπτικό προϊόν θα υποτιμηθεί τρομακτικά, καταστρέφοντας όσα γνώριζε οικονομικά το κάθε πρωτάθλημα. Με το μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών εσόδων να πηγαίνει στις πιο εμπορικές ομάδες, οι «μικροί» θα συνθλίβονταν οικονομικά, καθώς τα έσοδα τους θα έπεφταν ακόμα περισσότερο. Αντίθετα, οι χορηγοί θα μπορούσαν να μετακινηθούν στη νέα διοργάνωση, χάνοντας όμως από σύμμαχο τους τις UEFA και FIFA.

Επιπτώσεις θα υπάρχουν φυσικά και στους παίκτες που θα λάβουν συμμετοχή στη διοργάνωση. Όπως ανακοίνωσε ήδη η UEFA, όσοι ακολουθούν τον δρόμο του European Super League, θα υποστούν ποινές. Συγκεκριμένα, θα απαγορεύεται η ανάμειξη τους στις εθνικές ομάδες, οι οποίες αποτελούν μέλη των διοργανώσεων της FIFA και της UEFA. Με άλλα λόγια Euro και Μουντιάλ θα διεξάγονται χωρίς παίκτες των ομάδων της διοργάνωσης.

Η υπεύθυνη κίνηση Γαλλίας και Γερμανίας

Κόντρα στο «ολιγαρχικό μόρφωμα» της European Super League τάσσονται ξεκάθαρα Γαλλία και Γερμανία. Το πανίσχυρο εμπορικό όνομα της Παρί Σεν Ζερμέν βρισκόταν μεταξύ των ομάδων που έλαβαν πρόσκληση. Ωστόσο οι πρωταθλητές Γαλλίας όχι απλά αρνήθηκαν, αλλά πήραν ξεκάθαρη θέση κατά. Κίνηση που ο Προεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να στηρίξει. «Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ακεραιότητα των διοργανώσεων, εθνικών ή ευρωπαϊκών» ανέφερε μεταξύ άλλων, τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ της UEFA και της FIFA.

Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκαν και οι γερμανικές ομάδες. Μπάγερν και Ντόρτμουντ εκπροσωπούν την Γερμανία στην Ένωση Συλλόγων Ευρώπης. Άσπονδοι εχθροί εντός αγωνιστικών χώρων, όμως με κοινές ιδέες εκτός αυτών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Βεστφαλών, όσο και ο Πρόεδρος της εγχώριας Αρχής καταδίκασαν το επίδοξο πλάνο. «Τα οικονομικά συμφέροντα μερικών ομάδων θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θα ήταν ανεύθυνο να συμβάλουμε» τόνισε ο Κρίστιαν Σάιφερτ, CEO της γερμανικής λίγκας.

Το σπορ που ανέδειξαν οι φτωχοί και «κλέβουν» οι πλούσιοι

Ποιος άλλος αντιτίθεται φυσικά στο σχέδιο της European Super League; Μα φυσικά οι απλοί φίλαθλοι των συλλόγων. Αυτοί που έμαθαν να υποστηρίζουν την ομάδα τους, ελπίζοντας να την δουν να μάχεται με τις κορυφαίες. Η χαρά αυτού του αθλήματος δεν κρύβεται μόνο στο ποιος θα φτάσει στον τίτλο, αλλά και η διαδρομή. Η κυνική απόφαση δημιουργίας μιας κλειστής λίγκας μεγάλων αντιτίθεται με όλα αυτά. Η συμμετοχή είναι πάντα ελεύθερη. Δύσκολη για πολλούς, αλλά ελεύθερη. Στο ποδόσφαιρο ο καθένας ελέγχει τις τύχες του, όχι απαραίτητα ο πλουσιότερος.

Όνειρο των περισσότερων παικτών είναι να αναμετρηθούν κόντρα καλύτερους στις κορυφαίες διοργανώσεις. Να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία στο πολυαγαπημένο τους άθλημα. Ακριβώς με τον πόθο που το ήθελαν ως μικρά παιδιά. Όχι να κρέμονται στην κρίση «εκλεκτών» οι οποίοι αποφασίζουν. «Λίγοι» που συμπεραίνουν πως αυτό που δημιούργησαν οι φτωχοί παραείναι καλό και πλέον θέλουν να το κάνουν τσιφλίκι τους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ