ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

European Super League: Δικαστήριο φρενάρει τις τιμωρίες!

Το δικαστήριο Μαδρίτης έβγαλε απόφαση κατά την οποία FIFA και UEFA δεν μπορούν προς το παρόν να επιβάλλουν τιμωρίες για το European Super League.

European Super League: Δικαστήριο φρενάρει τις τιμωρίες!

Μετά τον κεραυνό που έπεσε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την ανακοίνωση του European Super League και τις πρώτες αντιδράσεις, ξεκίνησαν οι κινήσεις από θεσμικά όργανα για τη διευθέτηση της κατάστασης. Από εκείνη τη στιγμή του Σαββάτου, πλήθος δημοσιευμάτων και σεναρίων έχουν κάνει την εμφάνισή τους για τον τρόπο που θα αντιδράσουν FIFA και UEFA μπροστά σε αυτή την κατάσταση που τις αφήνει ξεκρέμαστες.

Το σενάριο που είχε προκριθεί, ήθελε τον αποκλεισμό των ομάδων που υπέγραψαν για το European Super League από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τελικά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί.

Σύμφωνα με το εμπορικό Δικαστήριο της Μαδρίτης, η FIFA και η UEFA προς το παρόν έχουν δεμενα τα χέρια τους. Αυτή τη στιγμή και εφόσον η διοργάνωση προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει, δεν γίνεται προσφύγουν κατά του European Super. Και φυσικά ούτε να τιμωρηθούν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται για αυτές τις ομάδες. Αυτό θα μπορεί να γίνει, αλλά όχι τώρα. Και όχι σε αυτό το προπασκευαστικό στάδιο της διοργάνωσης. European Super League: Δικαστήριο φρενάρει τις τιμωρίες!

Καταδίκη του European Super League στο συνέδριο της UEFA

Την ίδια ώρα, η UEFA και τα μέλη της καταδικάζουν την πρωτοβουλία των 12 ομάδων. Στο σημερινό συνέδριο που πραγματοποιήθθηκε στο Μοντρέ της Ελβετίας, 55 ομοσπονδίες-μέλη καταδίκασαν το European Super League και τις ομάδες που το ιδρύουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Οι 55 ομοσπονδίες-μέλη και οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της UEFA καταδικάζουν τη διακήρυξη της λεγόμενης «Super League». Το συνέδριο της UEFA επιμένει ότι η κλειστή «Super League» έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την έννοια του τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος: ενωτικός, ανοιχτός, υποστηρικτικός και βασισμένος στις αθλητικές αξίες. Η UEFA και οι ομοσπονδίες-μέλη της πιστεύουν σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό μοντέλο. Ένα μπντέλο που βασίζεται σε ανοιχτές  διοργανώσεις, αλληλεγγύη και αναδιανομή για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης του παιχνιδιού. Προς όφελος όλων και την προώθηση ευρωπαϊκών αξιών και κοινωνικών αποτελεσμάτων.

Οι σύλλογοι που συνομώτησαν, προφανώς απέτυχαν να δουν ότι το καθεστώς τους σήμερα δεν επιτεύχθηκε μεμονωμένα, αλλά μάλλον ήταν μέρος ενός δυναμικού ευρωπαϊκού συστήματος όπου όλοι οι μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί σύλλογοι έχουν συνεισφέρει στις επιτυχίες και τις απώλειες όλων. Είναι προσβολή των ευρωπαϊκών αξιών και της αθλητικής αξίας, υποθέτοντας ότι έχουν το δικαίωμα να «χωρίσουν» και να διεκδικήσουν την κληρονομιά που όλοι έχτισαν. European Super League: Δικαστήριο φρενάρει τις τιμωρίες!

Θες να βλέπεις τον Βασιλιά ακόμα και… στον ύπνο σου; Τότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα άλλο από το να κάνεις subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.

Η UEFA, οι ομοσπονδίες-μέλη της και όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο στέκονται σταθερά και θα αντισταθούν σθεναρά και θα πολεμήσουν ενάντια σε αυτήν την κίνηση των ιδιοκτητών αυτών των συλλόγων και των υποστηρικτών τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Γνωρίζουμε, ηθικά, τι διακυβεύεται και θα προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο από μια εγωιστική φυλή που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το παιχνίδι. Εμείς είμαστε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αυτοί δεν είναι».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ