ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Γιουνάιτεντ στέλνει τον Γκρίνγουντ… σούμπιτο στην Ιταλία
Ρώσος δημοσιογράφος «έλιωσε» στα γέλια στην εκτέλεση πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (vid)
Έγραψε ιστορία ο Νόιερ – Περισσότερα clean sheets από κάθε άλλον στο Champions League (stats)
«Η Μπαρτσελόνα κινείται μυστικά για την απόκτηση του Ντιμπάλα»
Αντσελότι: «Μας πίεσε πολύ η Σίτι, δεν θα πεθάνει ποτέ η Ρεάλ Μαδρίτης»
H UEFA… ζει και αναπνέει για το σενάριο Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαπέ
Λίβερπουλ: Στο Λονδίνο ο παιχταράς που θα διαδεχθεί τον Σαλάχ
Τα δύο παιδικά λάθη του Σάκα στο φινάλε του Μπάγερν – Άρσεναλ (vid)
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

European Super League: Και τώρα, όλα μέλι – γάλα;

Η European Super League αποτελεί παρελθόν πριν καλά καλά ξεκινήσει μετά τις αποχωρήσεις των έξι αγγλικών συλλόγων από το project.

European Super League: Και τώρα, όλα μέλι – γάλα;

Η European Super League ηττήθηκε. Το ποδόσφαιρο κέρδισε. Σε μόλις λίγες λέξεις, κάπως έτσι θα μπορούσαν να αποτυπωθούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Οι μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η ελίτ, θέλησε να αλλάξει τα δεδομένα στον ποδοσφαιρικό χάρτη για «το καλό του ποδοσφαίρου». Έτσι, τουλάχιστον ισχυρίζονταν.

Το αν, εν τέλει, αυτή η κίνηση θα πήγαινε το ποδόσφαιρο σε ένα υψηλότερο επίπεδο δεν το γνωρίζουμε. Και όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν θα το μάθουμε και ποτέ. Κάποια πράγματα, ωστόσο, τα μάθαμε. Όπως, για παράδειγμα, την, δίχως δεύτερη σκέψη, σύμφωνη άποψη όλων των ισχυρών ομάδων στην «αυτο-εξορία» τους προκειμένου να επωφεληθούν οικονομικά. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει. Και αυτό, ακριβώς, είναι που έστειλε – ή πρέπει να στείλει – κάποια συγκεκριμένα μηνύματα στους οπαδούς των ομάδων.

Από τότε που βρέθηκε η συγγνώμη…

…χάθηκε το φιλότιμο, λέει η παλιά ελληνική – και αρκετά εύστοχη – ρήση. Μία «συγγνώμη» ήταν αρκετή; Η αποχώρηση από το European Super League ήταν αρκετή για τους οπαδούς; Οι ομάδες τους θα συνεχίσουν στα πρωταθλήματά τους και το Champions League. Πράγματι, αυτή ήταν μία νίκη για εκείνους. Αλλά αυτό τους είναι αρκετό;

Φυσικά, οι παίκτες και τα επιτελεία δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τις επιλογές της διοίκησης. Αυτό είναι σαφές. Και θα ήταν σκανδαλώδες να υπήρχε απόδοση ευθυνών σε εκείνους. Ούτως ή άλλως πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν ανοιχτά θέση κατά της νέας λίγκας.  Το «βάρος» των ευθυνών πρέπει να βαρύνει τους προέδρους και μόνο. Αλλά θα γίνει έτσι; Οι οπαδοί, ναι μεν εξασφάλισαν την «επιβίωση» του ποδοσφαίρου όπως το γνωρίζουμε, αλλά πώς θα μπορούν να έχουν ξανά εμπιστοσύνη στις διοικήσεις τους; Όταν έχουν δει πως καμία διοίκηση δεν κοιτάζει την «καρδιά» της ομάδας αλλά μόνο την τσέπη της;

Ήδη ο Γουντγουορντ ανακοίνωσε πως μετά το τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Γιουνάιτεντ. Απορίας άξιο είναι το αν θα ακολουθήσει κανείς τα χνάρια του. Τώρα πια, η «μπάλα» είναι στο στρατόπεδο των οπαδών. Έδειξαν την δύναμή τους. Και αυτή τη δύναμη θα πρέπει να την επιδεικνύουν συχνά πλέον. Ειδάλλως, κάθε ομάδα θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται από τις διοικήσεις ως μία επιχείρηση, ένα brand και τίποτα άλλο. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης έχουν διαταραχθεί. Και κάπως θα πρέπει να αποκατασταθούν. Αυτό είναι το μοναδικό σίγουρο. Αυτό που έγινε είναι πολύ σπουδαίο για να περάσει στα… ψιλά και να ξεχαστεί με την πρώτη ευκαιρία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ