ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Τα ‘χανε ο Χάαλαντ, τα ‘βαζαν… οι άλλοι και η Ντόρτμουντ ελπίζει!

Η Ντόρτμουντ είδε τον Χάαλαντ να χάνει τα... άχαστα, αλλά οι συμπαίκτες του την «ξελάσπωσαν» κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου (2-0) και την κράτησε στη μάχη της τετράδας.

Τα ‘χανε ο Χάαλαντ, τα ‘βαζαν… οι άλλοι και η Ντόρτμουντ ελπίζει!

Ήταν από τα βράδια που του Χάαλαντ δεν του έβγαινε απολύτως τίποτα. Ο Νορβηγός φορ προσπάθησε, έχασε πέναλτι κι ένα κάρο ευκαιρίες, αλλά είχε τους συμπαίκτες του για να τον… ξελασπώσουν, μαζί και την Ντόρτμουντ. Μάρκο Ρόις και Ράφαελ Γκερέιρο βρήκαν δίχτυα και χάρισαν στους Βεστφαλούς μια σημαντική νίκη κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου (2-0). Παραμένει στο -4 από την τετράδα η Ντόρτμουντ. Ματς-τελικός για το Champions League στην έδρα της Βόλφσμπουργκ το Σάββατο (24/4) για τους Βεστφαλούς.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Γλίτωσε τον Χάαλαντ ο Ρόις

Με το ξεκίνημα λίγο έλειψε η Ουνιόν να «σοκάρει» την Ντόρτμουντ. Μόλις στο 5′ ο Ινγκβάρτσεν βρήκε χώρο στην άκρη της περιοχής και σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα πλησίασαν και αυτοί στο γκολ. Ο Αζάρ σέντραρε και ο Ρόις βρήκε την μπάλα στην κίνηση, αλλά δε σημάδεψε σωστά. Στο 14′ ήταν σειρά του Βέλγου να απειλήσει, με τον Λούτε να διώχνει το πλασέ του. Ίδια κατάληξη είχε και δυνατό σουτ του Ρέινα τρία λεπτά αργότερα.

Η πίεση της Ντόρτμουντ απέδωσε τελικά καρπούς στο 25′. Έπειτα από ωραία κυκλοφορία ο Ρόις μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Λούτε, με τον διαιτητή να δείχνει άμεσα την άσπρη βούλα. Πάντης, η απόφαση έφερε αρκετές διαμαρτυρίες από πλευράς Ουνιόν, καθώς δε φάνηκε να υπάρχει ξεκάθαρη επαφή. Ο Λούτε, όμως, απέκρουσε το πέναλτι του Χάαλαντ, αλλά ο Ρόις πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0! Δέκα λεπτά αργότερα οι Βεστφαλοί έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Ρέινα έκανε εξαιρετική προσπάθεια και πάσα πάρε-βάλε στον Χάαλαντ, αλλά ο Λούτε τον νίκησε στο τετ α τετ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με την Ντόρτμουντ να προηγείται στο ημίχρονο με 1-0.

Ντόρτμουντ

Πήγε να την πάθει η Ντόρτμουντ, αλλά άντεξε

Όπως ακριβώς στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με διάθεση. Στο 50′ ο Ρόις βρήκε με υπέροχη κάθετη τον Ρέινα κι εκείνος έσκαψε την μπάλα πάνω από τον Λούτε, αλλά την έστειλε λίγο άουτ. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Ουνιόν πάντως να ανεβαίνει στο ματς. Ωστόσο, ήταν ξανά η Ντόρτμουντ αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 63′ Γκερέιρο έκανε γύρισμα από τα αριστερά και ο Ρέινα προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Φρίντριχ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ δύο λεπτά αργότερα. Ο Κρούζε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Χιτζ να κάνει μια απίθανη απόκρουση και την μπάλα να χτυπάει μετά στο δοκάρι. Ο Χάαλαντ δεν ήταν σε καλό βράδυ και στο 75′ έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρόις τον βρήκε με όμορφη κάθετη, αλλά ο Νορβηγός έκανε τραγικό τελείωμα. Μάλιστα, εννιά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Σάντσο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 86′ ο Χάαλαντ βρέθηκε ξανά σε πλεονεκτική θέση, αλλά είδε και πάλι τον Λούτε να του λέει «όχι». Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που τόσο πολύ έψαχναν. Οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς έφυγαν στην κόντρα, ο Χάαλαντ πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Γκερέιρο κι αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0! Το… γαϊτανάκι των χαμένων ευκαιρίων του Χάαλαντ συνεχίστηκε, με τον Νορβηγό να χάνει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Από πάσα του Σάντσο βγήκε απέναντι από τον Λούτε, τον ντρίμπλαρε αλλά πλάσαρε άστοχο από πλάγια θέση. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο ματς με την Ντόρτμουντ να επικρατεί της Ουνιόν Βερολίνου με 2-0.

Με το τρίποντο αυτό η Ντόρτμουντ έφτασε τους 52 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές και έμεινε στην πέμπτη θέση, στο -4 από την πρώτη τετράδα. Πλέον οι Βεστφαλοί πηγαίνουν σε ματς-τελικό για το Champions League στην έδρα της Βόλφσμπουργκ το Σάββατο (24/4). Από την άλλη η Ουνιόν έμεινε στους 43 βαθμούς έπειτα από 30 αγωνιστικές και την 8η θέση, χάνοντας την ευκαιρία

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτζ, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν (59′ Νταχούντ), Ρέινα (76′ Μπραντ), Μπέλιγχαμ (92′ Ρέινιερ), Ρόις, Αζάρ (59′ Σάντσο), Χάαλαντ.

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Λούτε, Τρίμελ, Φρίντριχ, Κνόχε (73′ Σλότεμπερκ), Λεντζ, Πρόμελ (80′ Γκέντνερ), Άντριχ, Ινγκβάρτσεν, Κρούζε (73′ Τόχερτ), Έντο (58′ Μπούλτερ), Μούσα (73′ Πογιανπάλο).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ