ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Αρτέτα: «Η ψυχή του αθλήματος ανήκει στον κόσμο»

Ο Μίκελ Αρτέτα μίλησε για την αποτυχία της European Super League, τονίζοντας πως οι οπαδοί πέρασαν ένα τεράστιο μήνυμα όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Αρτέτα: «Η ψυχή του αθλήματος ανήκει στον κόσμο»

Η European Super League κράτησε περίπου 48 ώρες, μέχρι να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Το βράδυ της Κυριακής (18/4) έγινε επίσημη η προσπάθεια «σχίσματος» στο χώρο του ποδοσφαίρου και το βράδυ της Τρίτης (20/4) το εγχείρημα αυτό έλαβε άδοξο τέλος. Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι έκαναν την αρχή για να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγγλικές ομάδες. Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Άρσεναλ τέθηκαν εκτός σχεδόν ταυτόχρονα με «πολίτες» και «μπλε». Σταδιακά όλες οι ομάδες βρέθηκαν εκτός, με την νέα λίγκα να μπαίνει στο «ντουλάπι» για την ώρα. Κάτι που για τον προπονητή των «Κανονιέρηδων», Μίκελ Αρτέτα αποτέλεσε ένα σημαντικό μήνυμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για κατάρρευση της European Super League και τόνισε πως η πίεση του κόσμου το πέτυχε όλο αυτό. Στάθηκε ιδιαίτερα στο μήνυμα που πέρασαν οι οπαδοί όλων των ομάδων κόντρα στο εγχείρημα και επισήμανε πως άπαντες πρέπει να τους ακούν προσεκτικά για τις μελλοντικές αποφάσεις του.

«Νομίζω ότι αυτό μας έδωσε σημαντικά μαθήματα κι έδειξε τη σημασία του ποδοσφαίρου παγκοσμίως. Και αυτό δείχνει πως η ψυχή του αθλήματος ανήκει στον κόσμο και σε κανέναν άλλον. Μέσα στην πανδημία, σε αυτόν τον έναν χρόνο, προσπαθούμε να κρατήσουμε το ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στα γήπεδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα που έχει σταλεί στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όλοι έπραξαν το σωστό και έδειξαν ότι τον κόσμο πρέπει να τον ακούμε προσεκτικά. Είναι τεράστιο αυτό που έγινε μέσα σε 24 ώρες όταν και σταμάτησε η ESL», είπε ο Αρτέτα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Αρτέτα

Αρτέτα: «Ζήτησε συγγνώμη από εμένα και τους παίκτες ο Κρένκε»

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε, μαθαίνοντας πολύ λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις το τι θα συμβεί. Όπως τόνισε, βέβαια, ο Αμερικανός ιδιοκτήτης στη συνέχεια απολογήθηκε στους παίκτες και στο προπονητικό επιτελείο για όλη την αναστάτωση.

«Τα έμαθα όλα λίγο πριν ανακοινωθούν. Κι έπειτα όλα βρέθηκαν να είναι εκτός ελέγχου και ο κόσμος λειτούργησε υπό μια κοινή συνισταμένη και θέληση. Όταν όλο αυτό το τελείωσε, η διοίκηση απολογήθηκε σε εμάς. Ο Σταν Κρένκε ζήτησε από εμένα συγγνώμη γιατί αναστάτωσε την ομάδα, αλλά και γιατί δεν μίλησε με τους παίκτες νωρίτερα για να τους εξηγήσει όλο αυτό το εγχείρημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ