ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ο Μπαρτομέου είχε κινήσει τα νήματα για τη δημιουργία της ESL

O πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, είχε ηγηθεί ήδη από το 2015 των προσπαθειών για την ίδρυση της ESL.

Ο Μπαρτομέου είχε κινήσει τα νήματα για τη δημιουργία της ESL

Η ευρωπαϊκή Super League κράτησε λιγότερο από 2 μέρες. Ανακοινώθηκε η σύσταση της το βράδυ της Κυριακής (20/4) και άρχισε να καταρρέει με την απόσυρση της Μάντσεστερ Σίτι. Ακολούθησε ένα ντόμινο αποχωρήσεων των συλλόγων που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της διοργάνωσης. Αυτές τις μέρες διαρρέουν συνεχώς πληροφορίες σχετικά με το project και το παρασκήνιο.

Σύμφωνα με το Goal, οι συζητήσεις ίδρυσης της ευρωπαϊκής κλειστής λίγκας είχαν ήδη ξεκινήσει από τη σεζόν 2015-2016. Ωστόσο, εκείνες οι συζητήσεις δεν είχαν προχωρήσει, καθώς τόσο η UEFA όσο και η European Clubs Association (ECA) καθησύχασαν πρόωρα τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ.

Σύμφωνα με το αγγλικό μέσο, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, πίεσε για την ίδρυση της ESL μαζί με τον πρόεδρο της Γιουβέντους και τότε πρόεδρο της ECA, Αντρέ Ανιέλι. Σύντομα, με την πλευρά τους συντάχθηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ καθώς και η Άρσεναλ και η Γιουνάιτεντ. Εκείνη την περίοδο, η UEFA και η ECA υπέγραψαν μία νέα συμφωνία που καθόριζε τη δομή του Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το 2021.

Ο Μπαρτομέου ηγήθηκε των προσπαθειών

Το 2018, αφού έγινε γνωστή η κατανομή των χρημάτων από την UEFA, οι διαδικασίες για την ίδρυση της Super League επιταχύνθηκαν, με την Μπαρτσελόνα να ηγείται των προσπαθειών. Ο Μπαρτομέου ήταν το μόνο μέλος του συμβουλίου που γνώριζε το πλάνο μαζί με 2 εκτελεστικούς που δούλευαν κρυφά για την υλοποίησή του.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπάρτσα υπέγραψε εμπιστευτική συμφωνία για την αποτροπή διαρροών καθώς οριζόταν το φορμάτ της διοργάνωσης. Τότε επεξεργαζόταν ο τρόπος που θα λειτουργούσε η ESL μαζί με τα εγχώρια πρωταθλήματα και πως διανέμονταν τα έσοδα ανάμεσα στους συλλόγους.

Στη Μαδρίτη, ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν επίσης πλήρως αφοσιωμένος στο πλάνο και πίεζε για την υλοποίησή του. Όταν το πλάνο ολοκληρώθηκε το 2020, ο Μπαρτομέου ήταν έτοιμος να το μοιραστεί με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου. Το σχέδιο εγκρίθηκε και υπογράφηκε ένα έγγραφο προθέσεων, καθώς λόγω εμπιστευτικότητας, δε μπορούσαν να το δουν.

Εκείνη την εποχή, εμπιστεύονταν τον Μπαρτομέου και, την ημέρα της παραίτησής του από τη Μπαρτσελόνα, αποκάλυψε το σχέδιο , το οποίο δεν δέσμευε τον σύλλογο σε τίποτα και έπρεπε να μετατραπεί σε δεσμευτικό συμβόλαιο.

Αμετανόητη η Μπαρτσελόνα ακόμα και σήμερα

Ο αντικαταστάτης του Μπαρτομέου, Χοάν Λαπόρτα, υπέγραψε το συμβόλαιο το Σάββατο αφού είδε το χρηματικό ποσό που θα έπαιρνε στο κλαμπ. Ωστόσο, το έγγραφο δεν ήταν ακόμη πλήρες, καθώς υπήρχαν ακόμη θέματα που πρέπει να αποφασιστούν, όπως η διανομή χρημάτων.

Αυτή η κατανομή δεν θα ήταν ίση μεταξύ των 12 εμπλεκόμενων συλλόγων, αλλά δεν ήταν καταγεγραμμένη και δεν αποφασίστηκε ποτέ πλήρως.

Η Μπαρτσελόνα, πάντως, παρά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εξακολουθεί να πιστεύει στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Super League.

“Πιστεύουμε ότι είναι μία πολύ ελκυστική αθλητική διοργάνωση που παρέχει περισσότερους οικονομικούς πόρους και επίσης επειδή διατηρεί τα εγχώρια πρωταθλήματα» δήλωσε ο σύλλογος στο Goal.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ