ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Στέψη για την Μπάγερν; Nein από τη Μάιντζ! (vid)

Η Μπάγερν Μονάχου περίμενε ένα άνετο απόγευμα, αλλά υπολόγιζε χωρίς την... Μάιντζ που μ' ένα εξαιρετικό παιχνίδι «καθάρισε» τους Βαυαρούς (2-1) κι ανέβαλε τη στέψη τους.

Στέψη για την Μπάγερν; Nein από τη Μάιντζ! (vid)

Με νίκη στην έδρα της Μάιντζ η Μπάγερν Μονάχου μπορούσε να στεφθεί από τώρα πρωταθλήτρια. Ωστόσο, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ δεν κατάλαβαν τι τους… χτύπησε. Οι γηπεδούχοι έκαναν ένα απίθανο πρώτο μέρος κι ένα μεστό συνολικά παιχνίδι, νίκησαν τους Βαυαρούς για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια (2-1) και ανέβαλαν τη στέψη τους. Παραμένει πρώτη η Μπάγερν και στο +10 από τη Λειψία, και μόνο αν «αυτοκτονήσει» χάνει τον τίτλο.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Μπαλάρα η Μάιντζ, τραγωδία η Μπάγερν στο πρώτο

Η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο ματς και λίγο έλειψε να προηγηθεί μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Παβάρ έπιασε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ωστόσο, μόλις στο επόμενο λεπτό ήταν η Μάιντζ αυτή που «άνοιξε» το σκορ. Έπειτα από λάθος κεφαλιά του Αλάμπα, ο Μπούρκαρντ σούταρε μονοκόμματα, ο Νόιερ έκανε κακή εκτίμηση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-0!

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 9′. Ο Μπαρέιρο έπιασε την κεφαλιά πίσω από το πέναλτι, η μπάλα κόντραρε και ο Νόιερ έκανε μια απίστευτη απόκρουση στέλνοντας την στο δοκάρι κι έξω. Πέντε λεπτά αργότερα οι Βαυαροί είχαν ξανά τη στιγμή τους. Η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι από κόντρα, αλλά το τελείωμα του από το ύψος της περιοχής ήταν κακό. Το παιχνίδι είχε τρομερό ρυθμό και στο επόμενο λεπτό, ο Νόιερ έκανε νέα τρομερή απόκρουση σε σουτ του Κουάισον μέσα από την περιοχή.

Στο 17′ η Μάιντζ πλησίασε ξανά στο γκολ. Ο Ντα Κόστα έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Ντέιβις και χτύπησε στο δοκάρι του Νόιερ. Το παιχνίδι έχασε αρκετά σε ρυθμό από εκείνο το σημείο. Η Μπάγερν πήρε την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Όσο η ώρα περνούσε η Μάιντζ αναθάρρευε και τελικά στο 37′ πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Εμβένε εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κουάισον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν είχε τη στιγμή της να μειώσει. Ο Σανέ έκανε ωραία κίνηση και φαλτσαριστό πλασέ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με τη Μάιντζ να προηγείται με 2-0. Μπάγερν Μάιντζ

Πίεση χωρίς αντίκρισμα από την Μπάγερν

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Χάνσι Φλικ προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, κάνοντας τριπλή αλλαγή, με σκοπό να παίξει φουλ επίθεση. Ωστόσο, ο ρυθμός δεν ήταν καθόλου ο ίδιος με το πρώτο μέρος. Η Μπάγερν είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει κενά στην άμυνα της Μάιντζ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα στους Βαυαρούς και προσπαθούσαν να βρουν τη στιγμή τους σε κάποια κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 67′. Ο Τσούπο Μότινγκ κοντρόλαρε και σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ζέντνερ μπλόκαρε σταθερά. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα ο έμπειρος φορ πλησίασε ακόμα περισσότερο. Έπειτα από σέντρα του Παβάρ έβαλε την προβολή, αλλά δε σημάδεψε σωστά. Στο 82′ η Μάιντζ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με του σουτ του Μπαρέιρο να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Μπόατεγνκ έβγαλε μπαλιά από την άμυνα για τον Λεβαντόφσκι, εκείνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να σκοράρει.

Τελικά η Μπάγερν κατάφερε να βρει δίχτυα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χακ πήγε να κάνει κεφαλιά πάσα στον τερματοφύλακα, ο Λεβαντόφσκι έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-1! Ο Πολωνός βρήκε δίχτυα στην επιστροφή του κι έφτασε τα 36 γκολ στη φετινή Bundesliga. Έτσι, πλησίασε ακόμα περισσότερο το απόλυτο ρεκόρ των 40 του Γκερντ Μίλερ.

Με τη νίκη αυτή η Μάιντζ έφτασε τους 34 βαθμούς σε 30 παιχνίδια και ανέβηκαν στη 12η θέση και το +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη η Μπάγερν έμεινε στην κορυφή και τους 71 βαθμούς έπειτα από 31 αγωνιστικές, όντας στο +10 με ματς περισσότερο από τη δεύτερη Λειψία. Έτσι πήρε παράταση η στέψη των Βαυαρών, τουλάχιστον μέχρι αύριο. Κι αυτό γιατί αν οι «Ταύροι» δε νικήσουν τη Στουτγκάρδη η Μπάγερν θα έχει στα χέρια της κι επίσημα το 31ο πρωτάθλημα της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μάιντζ (Μπο Σβένσον): Ζέντνερ, Σεντ Τζαστ, Χακ, Νιακατέ, Ντα Κόστα (90′ Μπροσίνσκι), Λάτζα, Μπαρέιρο (90′ ), Εμβένε, Κουάισον (68′ Μποέτιους), Ονισίβο (80′ Γκλάτσελ), Μπούρκαρντ (46′ Οζτουνάλι).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα (70′ Γκνάμπρι), Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (47′ Νιάνζου), Σανέ (46′ Τσούπο-Μότινγκ), Μίλερ, Κομάν (46′ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ