ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Φιλ Φόντεν: Το νέο πουλέν του Πεπ τον βοηθά να… ξεπεράσει τον Μέσι!

Ο θαυματουργός Φιλ Φόντεν είναι ο MVP της φετινής Σίτι που έχει πάρει τα μυαλά του Πεπ Γκουαρντιόλα αναγκάζοντάς τον να πίνει νερό στο όνομά του.

Φιλ Φόντεν: Το νέο πουλέν του Πεπ τον βοηθά να… ξεπεράσει τον Μέσι!

Χωρίς καμία αμφιβολία ο Φιλ Φόντεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στην πρώτη του χρονιά ως βασικός και αναντικατάστατος, ο νεαρός Άγγλος κάνει πράγματα και θαύματα. Για τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Πεπ βέβαια αυτό δεν συνιστά καμία έκπληξη. Το πρότζεκτ Φόντεν βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και τρία χρόνια και η πίστη ότι θα πετύχει είναι διάχυτη στους «Πολίτες». Ο 20χρονος χαφ δικαιώνει με το παραπάνω τις προσδοκίες και εξελίσσεται στο νέο αγαπημένο παιδί του Πεπ. Ή αν θέλετε στο επόμενο μετά τον… Λιονέλ Μέσι.

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Γκουαρντιόλα μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Φόντεν. Ο Καταλανός τεχνικός είχε διακρίνει κάτι το ξεχωριστό σε εκείνον σχεδόν από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο Μάντσεστερ. Η εκτίμηση προς το ταλέντο του ήταν τέτοια που πριν καλά καλά κλείσει τα 18, ο Φόντεν αποτελούσε μέλος της πρώτης ομάδας. Στο πιο πλήρες ρόστερ της Ευρώπης ο μικρός κατάφερε με το σπαθί του να κερδίσει κάθε λεπτό συμμετοχής. Ήταν παρόν στα δύο πρωταθλήματα της Σίτι το 2018 και το 2019 και γαλουχήθηκε από πολύ νωρίς στη νοοτροπία του πρωταθλητισμού.

Σε ένα άλλο κλαμπ ο Φόντεν ίσως έβρισκε ακόμα νωρίτερα χώρο και χρόνο στη βασική εντεκάδα. Στην πανάκριβη και γεμάτη ποιότητα Σίτι έπρεπε να περιμένει μέχρι τα… 19. Η περσινή χρόνια ήταν η πρώτη που το χρυσό παιδί της Σίτι πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ταυτόχρονα ήταν και η αφορμή να καταλάβουμε γιατί ο Πεπ έχει τέτοια καψούρα μαζί του. Σε βαθμό που δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει ως διάδοχο του Νταβίντ Σίλβα.

Ο Ισπανός υπήρξε μια θρυλική φιγούρα για τους «Πολίτες» που συνέβαλλε όσο ελάχιστοι στο να γιγαντωθούν σαν κλαμπ. Ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής που όλοι στην ομάδα ήθελαν διακαώς να παραμείνει και φέτος. Όταν αυτός ξεκαθάρισε ότι η περσινή θα είναι η τελευταία του χρονιά τα σενάρια για τη διαδοχή του πήραν φωτιά. Όλοι περίμεναν ότι οι «Πολίτες» θα καλύψουν αυτό το τεράστιο κενό με μια μεγάλη μεταγραφή κάποιου πρωτοκλασάτου χαφ.

Κάπου εκεί ο Πεπ τους ενημέρωσε να σταματήσουν το ψάξιμο καθώς ο διάδοχος του Σίλβα βρίσκεται ήδη στην ομάδα και δεν είναι άλλος από τον Φιλ Φόντεν. Ο φετινός Φόντεν μπορεί να μην έχει ακριβώς τον ίδιο ρόλο με τον Σίλβα, εξελίσσεται όμως ήδη σε μια εξίσου σημαντική μονάδα. Ο Πεπ τον πίστεψε και εκείνος συνεχώς τον δικαιώνει. Ο πανηγυρισμός των δύο στο νικητήριο γκολ του 20χρονου χαφ κόντρα στη Ντόρτμουντ δείχνει πως μια ξεχωριστή σχέση βρίσκεται στο ξεκίνημά της.

Φόντεν για διάδοχος του Μέσι στην καρδιά του Πεπ

Είναι η δεύτερη φορά που ο Γκουαρντιόλα δείχνει τόση αγάπη σε έναν συγκεκριμένο παίκτη. Ο Καταλανός τεχνικός δεν συνηθίζει να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του. Στα τόσα χρόνια καριέρας ο Φόντεν είναι μόλις ο δεύτερος που ξεχωρίζει. Ποιος ήταν ο πρώτος; Ο Λιονέλ Μέσι. Ο Γκουαρντιόλα ήταν εκείνος που εκτόξευσε τον Μέσι όταν ανέλαβε τους «Μπλαουγκράνα» και τον μετέτρεψε στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Η έμπνευση του Πεπ να τοποθετήσει τον Μέσι σαν ψευτοεννιάρι στην κορυφή της επίθεσης αποδείχτηκε καθοριστική για την εξέλιξή του.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Αργεντίνος σούπερ σταρ άρχισε να γράφει νούμερα εκτός πραγματικότητας οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε μεγάλες επιτυχίες. Οι δύο τους ανέπτυξαν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση απεριόριστης εκτίμησης και σεβασμού, η οποία κρατάει μέχρι και σήμερα. Από το 2012 που ο Πεπ αποχώρησε από τη Βαρκελώνη δεν υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής με τον οποίο να ανέπτυξε ανάλογο δέσιμο. Αυτός φαίνεται να είναι τώρα ο Φιλ Φόντεν. Ο 20χρονος Άγγλος χαφ ίσως μπορέσει να κάνει τον Πεπ να «ξεπεράσει» επιτέλους τον Μέσι. Φόντεν Σίτι

Να γίνει εκείνος το νέο αγαπημένο του παιδί που μαζί θα πετύχουν ανάλογες επιτυχίες. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Ωστόσο αυτά που βλέπουμε από τον Φόντεν τη φετινή σεζόν αφήνουν τεράστιες υποσχέσεις για το μέλλον. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι ο MVP της Σίτι μέχρι στιγμής στη χρονιά. Μάλιστα όσο περνάει ο καιρός εμφανίζεται όλο και καλύτερος, όλο και πιο ηγετικός.

Πλέον δεν είναι απλά άλλος ένας καλός παίκτης σε ένα εξαιρετικό σύνολο αλλά εκείνος που θα κάνει τη διαφορά. Θα βγει μπροστά στα δύσκολα, θα πάρει ευθύνες, θα δώσει λύσεις. Τα 14 γκολ και οι 9 ασίστ του δείχνουν πόσο σημαντικός είναι για το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της Σίτι. Έχοντας τη δυνατότητα να είναι το ίδιο αποδοτικός τόσο στα άκρα όσο και στο άξονα ο Φόντεν λύνει τα χέρια του Πεπ, ο οποίος δεν θα τον άλλαζε για τίποτα και κανέναν.

Φόντεν αξία ανεκτίμητη

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ομάδα που έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για την ενίσχυσή της. Όμως αυτή τη φορά ο επόμενος ηγέτης της δεν θα κοστίσει ούτε μισό ευρώ. Ο Φιλ Φόντεν είναι ένα γνήσιο προϊόν των ακαδημιών του συλλόγου. Οπαδός της από κούνια, φοράει τη φανέλα της από όταν ήταν 9 χρονών και έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Η ιστορία του είναι αυτή που κάθε Άγγλος οπαδός ονειρεύεται για την ομάδα του.

Ένα δικό τους παιδί που έχει την ίδια αγάπη με για την ομάδα με εκείνους και πανηγυρίζει κάθε γκολ με το ίδιο πάθος όπως αυτοί. Αυτός ο παίκτης λοιπόν που για να τον αγοράσει μια ομάδα σήμερα θα έπρεπε να δώσει πολλά παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, γεννήθηκε με τη φανέλα της Σίτι. Κι από ότι φαίνεται αυτή θα συνεχίσει να φοράει για πολλά χρόνια ακόμη. Ίσως και για πάντα. Διότι αν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο, Φόντεν και Σίτι δεν έχουν κανέναν λόγο να χωρίσουν τους δρόμους τους. Φόντεν

Στα 20 του ο Φιλ Φόντεν είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος παίκτης. Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να γίνεται όλο και καλύτερος, όμως βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει καθιερωθεί στη βασική εντεκάδα τόσο της Μάντσεστερ Σίτι όσο και της εθνικής Αγγλίας. Οι δυνατότητές τους μοιάζουν να μην έχουν ταβάνι και δεδομένα τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Έχει ήδη την ποιότητα και την κλάση να αναβαθμίσει οποιαδήποτε ομάδα.

Κατά τη γνώμη μας βρίσκεται σε ανάλογο επίπεδο με έναν άλλο 20χρονο που κάνει πάταγο στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Τον Έρλινγκ Χάαλαντ. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα διαμάντι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η Σίτι είναι τυχερή που τον έχει στις τάξεις της. Με εμφανίσεις όπως οι φετινές ο Φόντεν δείχνει ικανός να ηγηθεί και να οδηγήσει τους «Πολίτες» για πολλά χρόνια. Γιατί ακόμα και στον κόσμο του σημερινού ποδοσφαίρου που όλα έχουν τη τιμή τους, κάποια πράγματα παραμένουν… ανεκτίμητα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ