ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Μπάγερν και Νάγκελσμαν συναντήθηκαν για να γράψουν ιστορία!

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ο νέος προπονητής της Μπάγερν Μονάχου. Ο 33χρονος τεχνικός αναλαμβάνει μια θέση που έμοιαζε προορισμένη για εκείνον.

Μπάγερν και Νάγκελσμαν συναντήθηκαν για να γράψουν ιστορία!

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο Κιλιάν Μπαπέ της προπονητικής. Ο Γερμανός τεχνικός μόλις στα 33 του αναλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο χωρίς αυτό να συνιστά έκπληξη για κανέναν. Βλέπετε η προπονητική του διαδρομή ξεκινάει από το 2016 όταν ήταν ακόμα στα 28. Κάνοντας ένα ένα τα βήματα από τη Χόφενχαϊμ βρέθηκε στη Λειψία και τώρα στη Μπάγερν Μονάχου. Από την πρώτη στιγμή που ο Νάγκελσμαν εμφανίστηκε στους πάγκους της Μπουντεσλίγκα αυτή η δουλειά έμοιαζε να είναι το κάρμα του. Οι Βαυαροί απέκτησαν τον προπονητή με τις μεγαλύτερες προοπτικές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και βλέπουν το μέλλον τους να διαγράφεται λαμπρό.

Κομμένος και ραμμένος για τη Μπάγερν

Το βιογραφικό του Νάγκλεσμαν είναι το λιγότερο εντυπωσιακό για την ηλικία του. Ο ίδιος υπήρξε επίδοξος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως ένα πολύς σοβαρός τραυματισμός στο μηνίσκο έβαλε φρένο στα όνειρά του. Όπως αποδείχτηκε βέβαια κάθε εμπόδιο ήταν για καλό. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον κράτησε στο χώρο και τον έστρεψε προς την προπονητική. Το 2016 η πρόσληψή του από τη Χόφενχαϊμ προκαλεί τεράστια εντύπωση. Δεν έχουμε συνηθίσει ένας 28χρονος να αναλαμβάνει ρόλο πρώτου προπονητή σε μια ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Η οποία μάλιστα εκείνη την εποχή κυνηγούσε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην τριετία -και κάτι ψηλά- που έμεινε στον πάγκο της ομάδας ο Νάγκελσμαν μας έκανε να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ξεχωριστό προπονητή. Στην πρώτη του γεμάτη χρονιά στον πάγκο, η Χόφενχαϊμ θα τερματίσει τέταρτη. Θα βρεθεί στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και θα αποκλειστεί. Κι ενώ όλοι απέκλειαν το ενδεχόμενο μια τέτοια χρονιά να επαναληφθεί, η ομάδα του Νάγκλεσμαν θα εμφανιστεί ακόμη καλύτερη την επόμενη σεζόν.

Θα τερματίσει τρίτη στο πρωτάθλημα και θα παίξει για πρώτη -και τελευταία μέχρι στιγμής- φορά στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το φαινόμενο Νάγκελσμαν αρχίζει και γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο. Τη σεζόν 19/20 ο θαυματουργός Γερμανός τεχνικός θα πάρει προαγωγή για τη Λειψία. Μαζί της θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον δεν ήταν απλά ένας ταλαντούχος και ανερχόμενος προπονητής αλλά κάποιος που θα απασχολούσε κάθε μεγάλη ομάδα που βρισκόταν σε αναζήτηση τεχνικού.

Όταν στη Μπάγερν Μονάχου προέκυψε θέμα αποχώρησης του Φλικ, το μυαλό όλων μας πήγε στον Γιούλιαν Νάγκλεσμαν. Οι Βαυαροί που παραδοσιακά μαζεύουν ό,τι καλύτερο στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν θα άφηναν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο ίδιος με το που δέχτηκε την πρόταση δεν το σκέφτηκε λεπτό. Οι δύο πλευρές ήξεραν ότι αργά ή γρήγορα οι δρόμοι τους θα συναντιόντουσαν. Η Μπάγερν Μονάχου ήταν το κάρμα του Νάγκελσμαν.

Νάγκελσμαν ο εκλεκτός

Η αλήθεια είναι πως η Μπάγερν Μονάχου έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με το θέμα προπονητή τα τελευταία χρόνια. Μπορεί οι επιτυχίες να έρχονται, αλλά οι αλλαγές στον πάγκο της ομάδας είναι συχνές. Αυτή η λογική δεν αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του κλαμπ. Σε αντίθεση με άλλους πρωτοκλασάτους συλλόγους, η Μπάγερν συνηθίζει να χτίζει στέρεες και μακράς διαρκείας σχέσεις με τους ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδα. Κάτι τέτοιο φαινόταν ότι θα συνέβαινε και με τον Χάνσι Φλικ, όμως το γυαλί κάπου ράγισε. Κανείς δεν έχει καταλάβει ποιοι είναι οι ακριβείς λόγοι αποχώρησης του Φλικ. Αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι μάλλον ο ίδιος ζήτησε να φύγει.

Οι κακές οι γλώσσες μιλούν για… περίεργες σχέσεις ανάμεσα στον 56χρονο Γερμανό και τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς που οδήγησαν σε ρήξη. Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά. Αυτό που μετράει είναι ότι ο άνθρωπος που εμφανίστηκε από το πουθενά και έφερε στο Μόναχο όποιον τίτλο ήταν διαθέσιμος δεν θα είναι εδώ του χρόνου. Εκεί θα βρίσκεται ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν και όλοι στο Μόναχο ευελπιστούν ότι θα αργήσουν να ασχοληθούν ξανά με το θέμα προπονητή.

Στη Μπάγερν βλέπουν στο πρόσωπο του Νάγκλεσμαν εκείνον που θα μακροημερεύσει στην άκρη του πάγκου και θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική φιγούρα για την ομάδα τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αποφάσισαν να ξοδέψουν κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να σπάσουν το συμβόλαιό του με τη Λειψία. Το να δαπανούνται τέτοια ποσά για αγορά προπονητών είναι κάτι που δε συμβαίνει συχνά.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Μπάγερν -μιας ομάδας που δεν ξοδεύει αλόγιστα ποσά γενικότερα- φανερώνει την πίστη της στο συγκεκριμένο πρότζεκτ. Βέβαια όπως πάντα, τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι η εποχή Νάγκελσμαν ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές για τη Μπάγερν Μονάχου. Τώρα μένει να δούμε τι «δωράκια» θα αποφασίσει να κάνει η διοίκηση στο νέο της προπονητή ενόψει του καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού.

Ρόστερ ικανό να υπηρετήσει το ποδόσφαιρο του Νάγκελσμαν

Το ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου αποτελεί ήδη ένα από τα καλύτερα στον κόσμο. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τη μακράν καλύτερη ομάδα στον κόσμο την περσινή περίοδο. Μπορεί φέτος να μην έπιασε ανάλογα στάνταρ απόδοσης όμως ακόμη κι έτσι οι Βαυαροί αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από την Παρί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι βάση της εικόνα των δυο παιχνιδιών η Μπάγερν ήταν η καλύτερη ομάδα. Ακόμα κι αν παρατάχτηκε χωρίς τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο κορμός της παραμένει γεμάτος με παίκτες τεράστιας ποιότητας, ικανούς να κάνουν τη διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Τα χαρακτηριστικά τους μάλιστα ταιριάζουν γάντι στο ποδόσφαιρο που παίζει ο Νάγκλεσμαν. Ένα ποδόσφαιρο επιθετικό, με πολλά τρεξίματα και με ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των πλάγιων μπακ. Σε ένα ιδιότυπο 3-4-2-1 ο Νάγκελσμαν περιμένει πολλά από τα ανεβάσματα των δύο μπακ χαφ του. Ντέιβις και Παβάρ αρέσκονται ιδιαίτερα στο να βγαίνουν μπροστά. Ενα ενδεχόμενο στο οποίο θα κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο δεν θα τους χαλάσει καθόλου.

Από εκεί και πέρα η παρουσία των Κίμιχ και Γκορέτζκα στα χαφ αποτελεί εγγύηση συνδυασμού ποιότητας και ενέργειας. Κομάν, Σανέ, Γκνάμπρι και Μίλερ γεμίζουν με επιλογές από το πάνω ράφι τις δύο θέσεις πίσω από το φορ. Εκεί που δεσπόζει ο πιο καυτός σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων τα τελευταία δυο χρόνια, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στην άμυνα -μετά τη φυγή Αλάμπα και Μπόατενγκ- θεωρείται δεδομένη η απόκτηση ενός στόπερ που θα πλαισιώσει τους Ουπαμεκανό, Σούλε, Ερνάντες και τον νεαρό Νιανζού. Αυτό που όλοι περιμένουμε είναι ποια θα είναι η έξτρα κίνηση της Μπάγερν.

Μια μεταγραφή που θα της δώσει αυτό το κάτι παραπάνω και θα κάνει τη διαφορά σε σχέση με φέτος. Τα τελευταία σενάρια θέλουν τους Βαυαρούς φαβορί για την απόκτηση του Εντουάρντο Καμαβινγκά. Ο 18χρονος Γάλλος που θέλει όλη η Ευρώπη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως και θα αποτελούσε ένα τέλειο δώρο καλωσορίσματος για τον Νάγκελσμαν. Σε κάθε περίπτωση αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη Μπάγερν αφήνει υποσχέσεις ότι η ομάδα του Μονάχου θα πρωταγωνιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Όσο για τον Νάγκελσμαν; Η κορυφή είναι ο μοναδικός προορισμός.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ